Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

David Guetta se întoarce la rădăcinile muzicii electronice - "The Road to Jack Back" - Vezi documentar

Faimosul DJ, compozitor și producător francez David Guetta intră într-o nouă perioadă a vieții sale odată cu finalizarea celui de-al șaptelea album. El vorbește în documentarul scurt "The Road to Jack Back" despre nevoia de a se întoarce la muzica electronică underground și la libertatea de a mixa în club. Aflați în material mai multe detalii despre noul alias al lui David Guetta - "Jack Back".

Publicat

pe

David Guetta - Jack Back
David Guetta - Jack Back

Momentul în care un artist de renume internațional decide să împărtășească din culisele carierei sale și să vorbească despre modul în care a ajuns în top este unul foarte revelator din multe puncte de vedere. Asta face și David Guetta, francezul în vârstă de 51 de ani, în mini-documentarul "The Road to Jack Back" în care poveștește pas cu pas etapele prin care a trecut pentru a-și transforma pasiunea în carieră.

Dacă aruncăm o privire către palmaresul lui David Guetta, observăm că ultimii ani l-au dus pe "culmile succesului", având o mulțime de premii la activ (inclusiv Grammy), o distincție de number one în topul DJ Mag Top 100 DJs și o piesă care a fost numită de Billboard cea mai bună colaborare dance-pop a tuturor vremurilor - "When Love Takes Over". Primul său album oficial, semnat cu o casă de discuri, a fost "Just a Little More Love" în 2002, după care au urmat progresiv încă șase albume. Ultimul dintre ele este intitulat simplu "7" și marchează un final de ciclu pentru David Guetta, așa cum el însuși declară.

Guetta și-a început cariera în cluburi pentru gay

Atât pentru fanii David Guetta cît și pentru orice persoană care își dorește să înțeleagă un pic mai bine despre culisele muzicii electronice, documentarul "The Road to Jack Back" este o călătorie narativă în istoria acestui gen muzical, prin intermediul carierei lui Guetta. El poveștește cu entuziasm cum a început prin a pune muzică în cluburi pentru gay și apoi a ajuns să invite DJ americani să pună muzică în cluburile în care activa, pentru a învăța de la ei și a-i întreba despre tehnicile lor.

Primul său album neoficial "Up and Away" a fost o colaborare cu DJ-ul american Robert Owens, pe care Guetta îl admira și pe care l-a invitat să i se alăture în studio. Este un album de care publicul nu știe și care l-a dus mai departe la momentul respectiv, începând să fie recunoscut pentru abordarea unică pe care o aducea muzicii electronice.

DJ-ul s-a hotărât să scape de presiunea de a livra hituri

Ce este cel mai interesant este modul în care povestește despre momentul în care s-a hotărât să facă ceva pentru a se elibera de presiunea de a livra hit după hit ca parte din brandul David Guetta, odată ajuns faimos și cu așteptări la nivel mare asupra lui. David recunoaște cât de dor îi era de relaxarea și bucuria din momentele în care punea muzică în cluburi cu câteva sute de oameni și se lăsa inspirat de vibe-ul lor în mixarea muzicii. Așa că a hotărât să se întoarcă la punctul din care a plecat, la rădăcinile muzicii electronice, sub numele de Jack Back, și să facă din nou muzică din joacă, fără presiunea de a fi nevoit să livreze hituri.

Piese de la Jack Back pot deja fi ascultate online, lansarea oficială fiind anunțată pentru 14 septembrie 2019. Până atunci, vă puteți bucura de David Guetta în versiunea lui comercială vara asta la festivalul Untold.

Comentează

Industria muzicala

David Guetta și OneRepublic au reînviat succesul piesei "Dragostea din tei" - VIDEO

DJ-ul David Guetta, în colaborare cu trupa OneRepublic, a lansat melodia "I Don't Wanna Wait", care include refrenul piesei "Dragostea din tei".

Publicat

pe

David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait
David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait │ FOTO: captură YouTube / David Guetta

Piesa lansată de David Guetta în colaborare cu OneRepublic marchează aniversarea a 20 de ani de la triumful internațional al piesei originale "Dragostea din tei". Dan Bălan, autorul hitului "Dragostea din tei", nu a fost inițial de acord să permită utilizarea melodiei sale de către David Guetta. Artistul a avut anumite rezerve, dorind ca piesa să fie ajustată conform viziunii sale artistice.

"Am permis acordul după ce s-au făcut câteva modificări în producție care, după părerea mea, trebuiau făcute pentru ca piesa să capete mai multă energie", a declarat Dan Bălan.

Între anii 2004-2005, "Dragostea din tei" a devenit un fenomen, fiind inclusă de revista Rolling Stone în top 50 cele mai vândute piese din toate timpurile, alături de nume legendare precum The Beatles, Queen, Michael Jackson și Nirvana. Melodia a ocupat locul întâi în clasamentele din 32 de țări timp de 16 săptămâni, un succes rar întâlnit în istoria muzicii pop.

În Franța, de exemplu, chart-ul Billboard a listat simultan cinci versiuni ale piesei "Dragostea din tei" în top 20, evidențiind un fenomen fără precedent în industria muzicală mondială. Varianta originală a trupei O-Zone s-a clasat pe primul loc, urmată de cover-ul trupei Haiducii pe locul doi, iar alte trei cover-uri ale aceleiași piese, interpretate în limba franceză, au ocupat, de asemenea, poziții în același top 20. Pentru autorul original al piesei, acest lucru ar fi însemnat că a scris simultan 5 hituri.

Au urmat numeroase versiuni în diverse limbi care au atins prima poziție în clasamentele țărilor de origine. De exemplu, varianta braziliană "Festa no Ape", interpretată în portugheză, a ajuns numărul 1 în Brazilia, fiind urmată de sute de adaptări în peste 35 de limbi străine.

Melodia a fost selectată pentru coloana sonoră a mai multor producții de la Hollywood, inclusiv în filme precum "Happy Feet", "Chicken Little" sau drama "It's Only the End of the World" al lui Xavier Dolan, distins cu Grand Prix la Festivalul de Film de la Cannes în anul 2016.

Succesul a continuat cu piesa "Live Your Life", unde Rihanna și T.I. au preluat refrenul "Dragostea din tei". Această colaborare i-a adus lui Dan Bălan o nominalizare la premiile Grammy, marcând o premieră pentru un artist din țara sa. "Live Your Life" a ocupat, de asemenea, prima poziție în Billboard-ul american, menținându-se în top timp de 6 săptămâni. Această versiune a fost inclusă și în mai multe filme de la Hollywood, cum ar fi "Hangover" sau "The Mitchells vs. The Machines".

David Guetta & OneRepublic - I Don't Wanna Wait

Citește în continuare

Trending