Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO Victor SocaciuVictor Socaciu e internat cu COVID-19; Starea muzicianului este gravă

Cum poți urmări live festivalul Coachella 2019

Unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică și artă din America, Coachella, va fi pus la dipoziția fanilor din întreaga lume în 2019 prin intermediul live streamingului pe Youtube. Ariana Grande, Childish Gambino și Tame Impala sunt headlinerii care vor face mulțimea să vibreze în deșertul Californiei în 2019.
Coachella 2018

Coachella 2018

Coachella este un festival-fenomen care a crescut imens într-un răstimp de 10 ani, din 1999 când a avut loc pentru prima dată. A devenit faimos pentru atmosfera boemă și relaxantă, amestecul între headlineri de top și instalații de artă. Are loc în deșert, în Indio, California, timp de două weekenduri din luna aprilie, anul acesta 12-14 și 19-21 aprilie.

Cum a luat naștere Coachella?

Numele întreg al festivalului este “The Coachella Valley Music and Arts Festival” și a luat naștere datorită trupei Pearl Jam, dintr-o întâmplare aparent nefavorabilă. Intrând într-un conflict cu Ticketmaster pe tema costurilor pentru prestația lor, trupa a început să caute noi locații pentru concerte, boicotând locațiile gestionate de Ticketmaster. Astfel au descoperit Empire Polo Club din Indio, California și au validat-o ca pe o locație potrivită pentru evenimente de amploare. Festivalul a debutat în această locație în 1999 cu o singură zi de concerte, crescând exponențial pe parcursul anilor la un weekend, iar datorită popularității uriașe din 2012 a fost împărțit în două weekenduri.

Ce se întâmplă la Coachella?

Festivalul este împărțit în cinci scene pentru live acts: Coachella Stage, Outdoor Theater, Gobi Tent, Mojave Tent și Sahara Tent. În afară de muzică, teritoriul din Indio este pe perioada festivalului un spațiu de creație pentru artiști diverși care sunt angajați special pentru a crea decorațiuni și instalații pentru festival, oferindu-i astfel o atmosferă unică. Spațiile pentru mâncare și băutură sunt diversificate și ofertante, iar cazarea se bazează pe camping în diferite tipuri de corturi.

Poster Coachella 2019

Poster Coachella 2019

Cine sunt headlinerii din 2019?

Festivalul a găzduit pe parcursul anilor o mulțime de mamuți ai muzicii, printre care Bjork, Prince, Red Hot Chili Peppers, Lady Gaga, Beyoncé și mulți alții. În 2019 cele trei nume principale ale festivalului sunt Childish Gambino, Tame Impala și Ariana Grande. Pe lângă aceștia mai putem enumera și alte nume de top care onorează scenele Coachella în 2019: Billie Eilish, Aphex Twin, Solange, Diplo, Khalid, The 1975, Wiz Khalifa.

Black Pink, trupa coreeană de K-Pop care sparge topurile în această perioadă este prima trupă de acest gen care va cânta la Coachella, vineri 12 aprilie. Fetele au declarat deja că au pregătit ceva special pentru acest debut.

Cum poți urmări live Coachella 2019?

Pentru că trăim în era digitalizării și a streaming-urilor live, Coachella va fi disponibil pentru vizionare live via canalul de youtube al festivalului. Streamul va include 46 dintre artiștii prezenți la festival, precum și interviuri, comentarii ale artiștilor și mini-documentare. Puteți vedea lista pe canalul youtube Coachella și vă puteți alege dintre transmisiunile live care vor rula în paralel de la diferite scene.

În 2018 concertul susținut de Beyoncé la Coachella a făcut istorie și urmează să fie inclus într-un documentar cu artista numit "Homecoming". Reprezentația ei a ridicat nivelul festivalului și cel al așteptărilor publicului pentru reprezentațiile din 2019.

Citește mai multe despre Ariana GrandeBillie EilishChildish GambinoDiploKhalidTame ImpalaThe 1975Wiz Khalifa
Flavia Cioceanu este Redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Judas Priest rămâne pe afișul turneului european al lui Ozzy Osbourne și după noua amânare

Judas Priest a confirmat că îl va însoți pe Ozzy Osbourne în viitorul turneu european, chiar și după noua amânare....

Închide