Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Cum poți urmări live festivalul Coachella 2019

Unul dintre cele mai populare festivaluri de muzică și artă din America, Coachella, va fi pus la dipoziția fanilor din întreaga lume în 2019 prin intermediul live streamingului pe Youtube. Ariana Grande, Childish Gambino și Tame Impala sunt headlinerii care vor face mulțimea să vibreze în deșertul Californiei în 2019.

Publicat

pe

Coachella 2018
Coachella 2018 │ FOTO: www.facebook.com

Coachella este un festival-fenomen care a crescut imens într-un răstimp de 10 ani, din 1999 când a avut loc pentru prima dată. A devenit faimos pentru atmosfera boemă și relaxantă, amestecul între headlineri de top și instalații de artă. Are loc în deșert, în Indio, California, timp de două weekenduri din luna aprilie, anul acesta 12-14 și 19-21 aprilie.

Cum a luat naștere Coachella?

Numele întreg al festivalului este “The Coachella Valley Music and Arts Festival” și a luat naștere datorită trupei Pearl Jam, dintr-o întâmplare aparent nefavorabilă. Intrând într-un conflict cu Ticketmaster pe tema costurilor pentru prestația lor, trupa a început să caute noi locații pentru concerte, boicotând locațiile gestionate de Ticketmaster. Astfel au descoperit Empire Polo Club din Indio, California și au validat-o ca pe o locație potrivită pentru evenimente de amploare. Festivalul a debutat în această locație în 1999 cu o singură zi de concerte, crescând exponențial pe parcursul anilor la un weekend, iar datorită popularității uriașe din 2012 a fost împărțit în două weekenduri.

Ce se întâmplă la Coachella?

Festivalul este împărțit în cinci scene pentru live acts: Coachella Stage, Outdoor Theater, Gobi Tent, Mojave Tent și Sahara Tent. În afară de muzică, teritoriul din Indio este pe perioada festivalului un spațiu de creație pentru artiști diverși care sunt angajați special pentru a crea decorațiuni și instalații pentru festival, oferindu-i astfel o atmosferă unică. Spațiile pentru mâncare și băutură sunt diversificate și ofertante, iar cazarea se bazează pe camping în diferite tipuri de corturi.

Poster Coachella 2019

Poster Coachella 2019

Cine sunt headlinerii din 2019?

Festivalul a găzduit pe parcursul anilor o mulțime de mamuți ai muzicii, printre care Bjork, Prince, Red Hot Chili Peppers, Lady Gaga, Beyoncé și mulți alții. În 2019 cele trei nume principale ale festivalului sunt Childish Gambino, Tame Impala și Ariana Grande. Pe lângă aceștia mai putem enumera și alte nume de top care onorează scenele Coachella în 2019: Billie Eilish, Aphex Twin, Solange, Diplo, Khalid, The 1975, Wiz Khalifa.

Black Pink, trupa coreeană de K-Pop care sparge topurile în această perioadă este prima trupă de acest gen care va cânta la Coachella, vineri 12 aprilie. Fetele au declarat deja că au pregătit ceva special pentru acest debut.

Cum poți urmări live Coachella 2019?

Pentru că trăim în era digitalizării și a streaming-urilor live, Coachella va fi disponibil pentru vizionare live via canalul de youtube al festivalului. Streamul va include 46 dintre artiștii prezenți la festival, precum și interviuri, comentarii ale artiștilor și mini-documentare. Puteți vedea lista pe canalul youtube Coachella și vă puteți alege dintre transmisiunile live care vor rula în paralel de la diferite scene.

În 2018 concertul susținut de Beyoncé la Coachella a făcut istorie și urmează să fie inclus într-un documentar cu artista numit "Homecoming". Reprezentația ei a ridicat nivelul festivalului și cel al așteptărilor publicului pentru reprezentațiile din 2019.

Albume noi

Billie Eilish lansează albumul "Hit Me Hard and Soft"

Billie Eilish se pregătește să-și delecteze fanii cu o nouă serie de piese, adunate într-un album de studio. Materialul se numește "Hit Me Hard and Soft" și urmează să fie lansat pe 17 mai.

Publicat

pe

Billie Eilish la Premiile Oscar 2024
Billie Eilish la Premiile Oscar 2024 │ FOTO: captură YouTube / Billie Eilish

"Hit Me Hard and Soft" a fost scris de Billie Elilish împreună cu fratele și colaboratorul său, Finneas, care a și produs albumul. Pe lângă faptul că va fi disponibil pe toate platformele digitale, materialul va beneficia și de o lansare fizică, sub formă de casetă, CD și vinil, dar și articole de îmbrăcăminte cu noul album. Toate produsele sunt create din materiale 100% reciclabile.

Deși precomenzile sunt deja deschise, fanii artistei sunt nevoiți să aștepte până pe 17 mai pentru a asculta noile melodii. Eilish a spus că nu are de gând să lanseze niciun single pentru că "Hit Me Hard and Soft" este menit să fie ascultat de la început până la sfârșit ca un întreg.

"Hit Me Hard and Soft" marchează cel de-al treilea album al lui Eilish de până acum, după "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" (2019) și "Happier Than Ever" (2021). Anul trecut, cântăreața de 22 de ani a contribuit la coloana sonoră a filmului "Barbie" cu piesa "What Was I Made For?". A obținut premiul Oscar pentru "Cel mai bun cântec original", a doua oară când Eilish și fratele ei, Finneas, au câștigat la această categorie.

Citește în continuare

Albume noi

Ariana Grande a dezvăluit tracklist-ul albumului "eternal sunshine"

Ariana Grande se pregătește să lanseze "eternal sunshine", cel de-al șaptelea album din carieră. Discul va fi disponibil începând cu 8 martie, dar, până atunci, artista le-a dezvăluit ascultătorilor titlurile pieselor.

Publicat

pe

Videoclip Ariana Grande - yes, and?
Videoclip Ariana Grande - yes, and? │ FOTO: captură YouTube

Cântăreața de 30 de ani a completat lista celor 13 melodii de pe discul "Eternal Sunshine" în cadrul unui videoclip publicat pe Instagram. Ariana a dezvăluit titlurile pieselor cu numărul 4, 8, 12 și 13, restul fiind deja cunoscute publicului larg.

Materialul video arată lista de melodii, toate scrise de mână pe o bucată de hârtie. De jur împrejur apar mai multe cuvinte, ce par a fi versuri extrase din cântece. De exemplu, "Îți voi păstra suferința într-o cutie aici, lângă mine" sau "Dacă soarele ar refuza să strălucească, aș rămâne totuși iubita ta?"

"Eternal Sunshine" marchează primul album de studio al Arianei de la "Positions" din 2020. De pe acest disc, a lansat doar o melodie până acum - "yes, and?" - care a debutat în topul Billboard Hot 100. Artista a mărturisit că nu are de gând să mai lanseze un alt single până când materialul nu va fi lansat în întregime.

Deși "yes, and?" este în prezent singura piesă extrasă de pe acest disc, titlul materialului oferă un indiciu major despre tematica acestuia. Grande este un fan înfocat al lui Jim Carrey și al filmului "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", unde acesta joacă alături de Kate Winslet.

Ariana se pregătește și pentru turneul de promovare a peliculei "Wicked", unde o interpretează pe Glinda. Distribuția este completată de Cynthia Erivo, Jeff Goldblum și Jonathan Bailey. Trailerul filmului a fost difuzat în timpul Super Bowl 2024.

TRACKLIST "Eternal Sunshine":

  1. intro (end of the world)
  2. bye
  3. don't wanna break up again
  4. Saturn Returns Interlude
  5. eternal sunshine
  6. supernatural
  7. true story
  8. the boy is mine
  9. yes, and?
  10. we can't be friends (wait for your love)
  11. i wish i hated you
  12. imperfect for you
  13. ordinary things (feat. nonna)
Citește în continuare

Concerte & turnee

Wiz Khalifa este cap de afiș la Beach, Please! 2024

Pentru fanii lui Wiz Khalifa din România, așteptarea a luat sfârșit! Artistul american, cunoscut pentru hiturile care au dominat topurile și flow-ul său inconfundabil, se alătură lineup-ului exploziv de la Beach, Please! Festival 2024.

Publicat

pe

Wiz Khalifa la Beach, Please! 2024
Wiz Khalifa la Beach, Please! 2024 │ FOTO: Beach, Please! 2024

Wiz Khalifa vine pentru prima dată în România, la Beach, Please!, unul dintre cele mai mari festivaluri urban din sud-estul Europei. Evenimentul va avea loc între 11-13 iulie la Costinești.

Wiz Khalifa este rapper, compozitor și actor american, nominalizat la Grammy și Golden Globes, cu multiple albume și single-uri certificate cu discuri de platină. A devenit o figură emblematică pentru publicul larg odată cu lansarea albumului "ROLLING PAPERS", în 2011. Hit-uri precum "Say Yeah", "Black & Yellow", "We Dem Boyz", "See You Again", dar și colaborările cu artiști precum The Weeknd, Travis Scott și Tyga i-au asigurat locul de top în industria muzicală internațională.

Programul festivalului este completat de YEAT, 6IX9INE și NLE CHOPPA, dar surprizele nu se opresc aici. Festivalierii se vor bucura de 25 de artiști de renume internațional, printre care se numără încă doi headlineri ce urmează a fi anunțați în curând.

Pe lângă artiștii consacrați, generația nouă de talente își va face simțită prezența la Beach, Please! Erika Isac, Albert NBN și NOUĂ UNȘPE vin cu forțe proaspete pe scena festivalului, cu show-uri pline de energie.

Prețuri bilete Beach, Please! 2024

  • Biletele pentru festival sunt disponibile online, la prețuri ce pornesc de la 519 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Trending