Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Cerbul de Aur 2019 va avea loc în august la Brașov, TVR lansează o cerere de oferte

În acest an Festivalul Internaţional Cerbul de Aur va avea loc în perioada 23-25 august, la Brașov. Pentru cea de-a 19-a ediție, Televiziunea Română a lansat o cerere de oferte pentru concepția regizorală. Află mai multe detalii.

Publicat

pe

Cerbul de Aur (logo)
Cerbul de Aur (logo)

Spectacolele celei de-a 19-a ediții Cerbul de Aur se vor derula pe parcursul a trei seri în perioada 23-25 august 2019.

Nu se cunoaște locația exactă a evenimentului, cel mai probabil acesta urmând să rămână Piața Sfatului din Brașov, conceptul urmărit de TVR fiind și acum unul outdoor. Există însă discuții la nivelul primăriei Brașov de a muta Cerbul la Arena Țiriac, unde în 2013 a avut loc deschiderea Festivalului Olimpic al Tineretului European.

Și anul acesta, directorul festivalului va fi Smaranda Vornicu-Shalit.

În calitate de organizator, TVR a inițiat procedurile pentru cererea de oferte în vederea stabilirii conceptului regizoral al evenimentului. Demersul se adresează regizorilor, iar conform briefului, ediţia 2019 trebuie să fie spectaculoasă, în acord cu tendinţele actuale în producţiile şi evenimentele de gen şi să conducă la selectarea celui mai bun interpret dintre finalişti, potrivit unui comunicat oficial.

Televiziunea Română dorește ca Cerbul de Aur să fie actual, să atragă inclusiv publicul tânăr şi activ. Organizatorii își doresc o ediție plină de culoare, care să construiască o adevărată poveste muzicală memorabilă, atât pentru telespectatori, cât şi pentru publicul de la Braşov.

Proiectele regizorale se vor transmite la adresa cerbuldeaur [at] tvr.ro, până cel târziu pe 21.04.2019, la ora 20.00. Proiectul trebuie însoţit de un CV care să ateste experienţa regizorului/ echipei în realizarea de emisiuni-spectacol, eventual material de prezentare video. Proiectul/proiectele agreate vor intra în procedură de negociere în vederea încheierii contractelor de achiziţie, în condiţiile legii. Toate drepturile vor rămâne ale autorului/autorilor concepţiei regizorale depuse, SRTv urmând a utiliza orice idee/soluţie/propunere etc. cuprinse în proiecte exclusiv pe bază de contract.

Olivier Kaye (Belgia) la Cerbul de Aur 2018 - A treia seara de Festival │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Organizatorii au început pregătirile pentru Festivalul Internațional Cerbul de Aur 2019

Televiziunea Română a dat start proiectului Festivalul Concurs Cerbul de Aur 2019, primul şi cel mai mare festival internaţional de interpretare din România. Pe 3 aprilie, o delegație TVR condusă de Doina Gradea (PDG al SRTv), Smaranda Vornicu-Shalit (directorul Festivalului) şi Otilia Iancu (manager de proiect) au avut o primă întâlnire cu George Scripcaru, primarul municipiului Braşov, pentru detalii privind organizarea evenimentului.

Cerbul de Aur trebuie să continue! – este ceea ce ne-am propus, imediat ce am reuşit să reluăm Festivalul, după o pauză de 9 ani. Este un efort uriaş  din toate punctele de vedere: uman, tehnic, financiar! Dar succesul de anul trecut ne motivează pentru a continua să oferim acest proiect premium, devenit brand nu doar al TVR, ci şi al României. Astfel, la construirea bugetului SRTv pe 2019 am alocat fonduri dedicate Festivalului, urmând totodată să găsim parteneri care să ne fie alături la cea de-a 19-a ediţie a Cerbului de Aur, pe care ne-o dorim la fel de strălucitoare ca Ediţia aniversară de anul trecut”, a declarat Doina Gradea, Președinte-Director General TVR.

Informații despre programul festivalului Cerbul de Aur 2019

Festivalul va reuni pe scenă alături de concurenţi, artişti de top din întreaga lume. Organizatorii pregătesc publicului mai multe surprize, care vor fi dezvăluite pe măsură ce ne vom apropia de data evenimentului.

Fiecare seară va începe la ora 20:30. Show-urile vor dura câte 180 de minute cu câte 2 sau 3 pauze publicitare.

În cadrul concursului de interpretare sunt așteptați între 12 și 15 concurenți, anul trecut numărul lor fiind 18. Aceștia vor fi acompaniați de orchestră și jurizați de un comitet internațional format din 5 membri.

Gala de premiere a laureaților concursului de interpretare Cerbul de Aur 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În 2018, concursul de interpretare a fost câștigat de Inis Neziri din Albania (vezi interviu video), România fiind reprezentată de 3 concurenți: Raluca Blejușcă (Premiul pentru cea mai bună interpretare a unei piese româneşti), Ovidiu Anton (Premiul Presei Festivalului) și Dora Gaitanovici.

În cadrul recitalurilor au cântat Nicole Scherzinger, James BluntAmy MacdonaldEleni Foureira, Gigliola CinquettiEdvin MartonAndraDeliaLoredanaHoria Brenciu & HB OrchestraPaulo BragançaFlavius & Linda TeodosiuThe Motans etc.

Nicole Scherzinger în recital la Gala Festivalului Cerbul de Aur 2018 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Festivalul Internaţional Cerbul de Aur a debutat în 1968 şi a avut 18 ediţii, ultima dintre acestea fiind organizată în anul 2018. Evenimentul a devenit cel mai mare festival internaţional de muzică organizat în România şi, în mod tradiţional, la Brașov. De-a lungul anilor, acest prestigios festival a găzduit apariţii sau recitaluri ale unor vedete precum: Diana Ross, Amália Rodrigues, Julio Iglesias, Dalida, Sheryl Crow, Tom Jones, Juliette Greco, Vaya con Dios, Coolio, Christina Aguilera, Cliff Richard, Kenny Rogers, Ricky Martin, Kelly Family, Patricia Kaas, Gilbert Becaud, Josephine Baker, Toto Cutugno, Enrico Macias, Boy George, James Brown, Kenny Rogers, Ray Charles, UB 40, Scorpions, Pink, Sheryl Crow, Nicole Scherzinger, James Blunt, Amy Macdonald şi mulţi alţii.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 22 august 2019

Cerbul de Aur 2019

Loc
Piața Sfatului Brașov

Trending