Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Artiștii Universal Music generează milioane de euro pe zi doar din streaming; Ce se ascultă în România?

Streamingul este viitorul și nu o spunem noi, o spun cifrele. Universal Music Group încasează aprox. 8,19 milioane de euro pe zi doar din streaming, grație unor artiști din tânăra, dar și din vechea generație. Află ce artiști, melodii și albume din repertoriul UMG s-au ascultat cu precădere în România în primele 3 luni ale anului.

Publicat

pe

Universal Music Group
Universal Music Group

Veniturile din muzica înregistrată ale Universal Music Group au crescut în primele trei luni ale anului 2019 cu 19,2% față de perioada similară a anului trecut. Încasările pe primul trimestru s-au ridicat la 1,208 miliarde de euro, din care 737 de milioane de euro au fost generate doar de componenta de streaming, relatează conglomeratul media francez Vivendi.

Streaming-ul generează mai mult de jumătate din încasările obținute din muzica înregistrată

Anul acesta, streaming-ul a devenit principala sursă de venit din componenta muzicii înregistrate a Universal Music. Dacă în primul trimestru al anului trecut veniturile din streaming se ridicau la 56,8% din totalul încasărilor, anul acesta procentul a crescut la 61%.

Label-urile de sub umbrela Universal acumulează venituri de aproximativ 8,19 milioane de euro în medie pe zi doar din servicii ca Spotify, Apple Music, Amazon Music și YouTube. Capitol, Decca, EMI, Polidor, Republic Records, Virgin EMI Records, Island Records sunt doar câteva dintre brandurile deținute de UMG.

Care sunt încasările totale ale Universal Music Group

Încasările totale pe primul trimestru ale Universal Music Group - obținute din muzica înregistrată, drepturi de autor, etc. - se ridică la 1,502 miliarde de euro. Creșterea, comparativ cu perioada similară a anului trecut, este de 18,8%.  În 2018, veniturile anuale totale au urcat la 6,023 miliarde de euro, cu 10% mai mult față de 2017.

Artiștii și proiectele care generează cele mai mari vânzări

Artiștii care generează cele mai mari încasări sunt în ordinea sumelor generate:

  1. Ariana Grande
  2. "A Star Is Born" (soundtrack)
  3. Back Number (trupă japoneză de power-rock)
  4. Queen
  5. Billie Eilish

Faptul că Ariana Grande este artista cu cele mai mari venituri din streaming nu este tocmai o surpriză, devreme ce artista a depășit recent un record al trupei Beatles de acum 55 de ani. Nu ne miră nici faptul că soundtrack-ul filmului "A Star Is Born" e în acest clasament, la fel cum nici Queen nu avea cum să lipsească, dacă ne amintim de succesul filmului "Bohemian Rhapsody".

Billie Eilish este considerată cea mai promițătoare artistă a tinerei generații, iar cifrele o confirmă, așa încât surpriza topului este Back Number, o trupă japoneză de pop-rock de care publicul internațional nici nu a auzit încă. Și spunem încă, pentru că cel mai probabil își va face intrarea și pe piața internațională. BTS și BLACKPINK au făcut-o deja, așa încât nu va mai dura mult până când vom învăța japoneză fredondând hiturile formației Back Number. Trupa și-a început activitatea în 2004 și are șase albume de studio și o compilație de hituri - "Encore" (2016) - ce a staționat două săptămâni la rând pe prima poziție în topul Billboard Japan Hot Album.

Cei mai ascultați artiști Universal Music în România

Ariana Grande, Eminem și Lady Gaga sunt în prezent cei mai ascultați artiști UMG în România. Vă prezentăm în exclusivitate TOP 10 artiști internaționali din repertoriul Universal Music ascultați de utilizatorii din România prin streaming digital în primul trimestru din 2019:

  1. Ariana Grande
  2. Eminem
  3. Lady Gaga
  4. Luis Fonsi
  5. Imagine Dragons
  6. DJ Snake
  7. Billie Eilish
  8. Post Malone
  9. Dr. Dre
  10. Rihanna

Cele mai ascultate melodii internaționale din repertoriul UMG în primele trei luni din 2019 prin streaming în România

  1. DJ Snake - "Taki Taki"
  2. Ariana Grande - "7 rings"
  3. Dr. Dre - "The Next Episode"
  4. Luis Fonsi - "Despacito"
  5. Lady Gaga - "Shallow"
  6. Halsey - "Without Me"
  7. Maroon 5 - "Girls Like You"
  8. Imagine Dragons - "Believer"
  9. Marshmello - "Happier"
  10. Ariana Grande - "break up with your girlfriend, i'm bored"

Cele mai ascultate albume internaționale din repertoriul UMG în primele trei luni din 2019 prin streaming în România

  1. Luis Fonsi - "VIDA"
  2. Ariana Grande - "thank u, next"
  3. Lady Gaga - "A Star Is Born O.S.T."
  4. Dr. Dre - "2001"
  5. Imagine Dragons - "Evolve"
  6. Billie Eilish - "don't smile at me"
  7. Maroon 5 - "Red Pill Blues"
  8. Billie Eilish - "WHEN WE ALL FALL ASLEEP, WHERE DO WE GO?"
  9. XXXTENTACION - "?"
  10. Drake - "Scorpion"

Universal Music operează direct în Romania începând din 2006, fiind singura casă de discuri majoră cu subsidiară la noi în țară. Principalii concurenți sunt Sony Music, licențiat în România de Media Services, și Warner Music Group - reprezentată de Roton Music. În 2015, Universal Music a achiziționat labelul local MediaPro Music.

U2, Maroon 5, The Weeknd, Nirvana, Frank Sinatra, Elton John, The Beatles, Queen, ABBA, Metallica, Eminem, Lady Gaga, Rolling Stones, Madonna, Luciano Pavarotti, Andrea Bocelli, Sam Smith, Kate Perry, Lana Del Rey, J Balvin, Selena Gomez, Nicki Minaj și Imagine Dragons sunt doar câteva dintre cele mai cunoscute nume din repertoriul UMG.

Compania Universal Music Group a fost evaluată în ianuarie 2019 de Deutsche Bank la 29 miliarde de euro, ca o lună mai târziu, JPMorgan să emită o estimare gigantică - 44 miliarde de euro. Suma reprezintă de 48,8 ori valoarea anuală EBITA (profitul înainte de dobânzi, taxe și amortizări).

Ce lansări pregătește Universal Music în 2019

Universal Music are și alte surprize în "tolbă". În 2019 vor lansa albume Rammstein, Rolling Stones (Compilație de hituri), Sting și Avicii (albumul postum). În lista proiectelor cu mare potențial de a genera venituri se regăsesc și soundtrack-urile filmelor "Alladin" și "Lion King".

Comentează

Albume noi

Billie Eilish lansează albumul "Hit Me Hard and Soft"

Billie Eilish se pregătește să-și delecteze fanii cu o nouă serie de piese, adunate într-un album de studio. Materialul se numește "Hit Me Hard and Soft" și urmează să fie lansat pe 17 mai.

Publicat

pe

Billie Eilish la Premiile Oscar 2024
Billie Eilish la Premiile Oscar 2024 │ FOTO: captură YouTube / Billie Eilish

"Hit Me Hard and Soft" a fost scris de Billie Elilish împreună cu fratele și colaboratorul său, Finneas, care a și produs albumul. Pe lângă faptul că va fi disponibil pe toate platformele digitale, materialul va beneficia și de o lansare fizică, sub formă de casetă, CD și vinil, dar și articole de îmbrăcăminte cu noul album. Toate produsele sunt create din materiale 100% reciclabile.

Deși precomenzile sunt deja deschise, fanii artistei sunt nevoiți să aștepte până pe 17 mai pentru a asculta noile melodii. Eilish a spus că nu are de gând să lanseze niciun single pentru că "Hit Me Hard and Soft" este menit să fie ascultat de la început până la sfârșit ca un întreg.

"Hit Me Hard and Soft" marchează cel de-al treilea album al lui Eilish de până acum, după "When We All Fall Asleep, Where Do We Go?" (2019) și "Happier Than Ever" (2021). Anul trecut, cântăreața de 22 de ani a contribuit la coloana sonoră a filmului "Barbie" cu piesa "What Was I Made For?". A obținut premiul Oscar pentru "Cel mai bun cântec original", a doua oară când Eilish și fratele ei, Finneas, au câștigat la această categorie.

Citește în continuare

Albume noi

Ariana Grande a dezvăluit tracklist-ul albumului "eternal sunshine"

Ariana Grande se pregătește să lanseze "eternal sunshine", cel de-al șaptelea album din carieră. Discul va fi disponibil începând cu 8 martie, dar, până atunci, artista le-a dezvăluit ascultătorilor titlurile pieselor.

Publicat

pe

Videoclip Ariana Grande - yes, and?
Videoclip Ariana Grande - yes, and? │ FOTO: captură YouTube

Cântăreața de 30 de ani a completat lista celor 13 melodii de pe discul "Eternal Sunshine" în cadrul unui videoclip publicat pe Instagram. Ariana a dezvăluit titlurile pieselor cu numărul 4, 8, 12 și 13, restul fiind deja cunoscute publicului larg.

Materialul video arată lista de melodii, toate scrise de mână pe o bucată de hârtie. De jur împrejur apar mai multe cuvinte, ce par a fi versuri extrase din cântece. De exemplu, "Îți voi păstra suferința într-o cutie aici, lângă mine" sau "Dacă soarele ar refuza să strălucească, aș rămâne totuși iubita ta?"

"Eternal Sunshine" marchează primul album de studio al Arianei de la "Positions" din 2020. De pe acest disc, a lansat doar o melodie până acum - "yes, and?" - care a debutat în topul Billboard Hot 100. Artista a mărturisit că nu are de gând să mai lanseze un alt single până când materialul nu va fi lansat în întregime.

Deși "yes, and?" este în prezent singura piesă extrasă de pe acest disc, titlul materialului oferă un indiciu major despre tematica acestuia. Grande este un fan înfocat al lui Jim Carrey și al filmului "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", unde acesta joacă alături de Kate Winslet.

Ariana se pregătește și pentru turneul de promovare a peliculei "Wicked", unde o interpretează pe Glinda. Distribuția este completată de Cynthia Erivo, Jeff Goldblum și Jonathan Bailey. Trailerul filmului a fost difuzat în timpul Super Bowl 2024.

TRACKLIST "Eternal Sunshine":

  1. intro (end of the world)
  2. bye
  3. don't wanna break up again
  4. Saturn Returns Interlude
  5. eternal sunshine
  6. supernatural
  7. true story
  8. the boy is mine
  9. yes, and?
  10. we can't be friends (wait for your love)
  11. i wish i hated you
  12. imperfect for you
  13. ordinary things (feat. nonna)
Citește în continuare

Muzică nouă

Ariana Grande și Mariah Carey au lansat remixul piesei "yes, and?" - AUDIO

Ariana Grande s-a reunit cu Mariah Carey pentru o variantă remixată a recentului single, "yes, and?". Melodia este disponibilă în articol, te invităm să o asculți.

Publicat

pe

Mariah Carey / Ariana Grande
Mariah Carey / Ariana Grande │ FOTO: capturi YouTube

"yes, and?" marchează a doua colaborare oficială dintre Ariana Grande și Mariah Carey, după "Oh Santa!" din 2020, unde au avut-o alături și pe Jennifer Hudson. Versiunea remixată a piesei le oferă celor doua artiste libertatea de a-și pune în valoare vocile puternice.

Ariana și-a exprimat entuziasmul pentru această colaborare pe Instagram, cu următorul mesaj:

"Îți mulțumesc din suflet pentru acest vis devenit realitate și pentru că ți-ai presărat strălucirea și magia pe micul meu cântec, Mariah Carey! Înseamnă mai mult pentru mine decât aș putea articula vreodată și abia aștept ca toată lumea să audă asta! Te iubesc veșnic!"

Artista de 30 de ani se pregătește pentru lansarea celui de-al șaptelea album de studio, intitulat "eternal sunshine", pe 8 martie. Deși "yes, and?" este în prezent singura piesă extrasă de pe acest disc, titlul materialului oferă un indiciu major despre tematica acestuia. Grande este un fan înfocat al lui Jim Carrey și al filmului "Eternal Sunshine of the Spotless Mind", unde acesta joacă alături de Kate Winslet.

Ariana se pregătește și pentru turneul de promovare a peliculei "Wicked", unde o interpretează pe Glinda. Distribuția este completată de Cynthia Erivo, Jeff Goldblum și Jonathan Bailey. Trailerul filmului a fost difuzat în timpul Super Bowl 2024.

Între timp, Mariah Carey a anunțat o rezidență în Las Vegas în 2024, care sărbătorește albumul ei din 2005, "The Emancipation of Mimi". Show-urile vor debuta în luna aprilie.

AUDIO: Ariana Grande feat. Mariah Carey - yes, and?

Citește în continuare

Trending