Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Apple Music vs Spotify - Cine conduce?

În era în care avem muzica la dispoziție prin streaming online, companiile intră în competiție prin servicii similare. Conform statisticilor de la începutul lui 2019, abonații plătitori ai Apple Music sunt mai mulți decât cei care au plătit pentru Spotify în SUA, chiar dacă pe numărul mondial de subscriberi Spotify rămâne leader.

Publicat

pe

Apple Music vs Spotify
Apple Music vs Spotify

Wall Street Journal a publicat un raport în luna februarie în care dezvălui cifrele pentru Statele Unite ale serviciilor de streaming Apple Music și Spotify: 28 de milioane de utilizatori pentru Apple și 26 de milioane de utilizatori pentru Spotify. La nivel mondial, incluzând utilizatorii gratuiți, Spotify rămâne leader.

În ceea ce privește rata creșterii, se pare că tot Apple Music stă mai bine, cu un procentaj între 2,6 și 3%, în timp ce Spotify merge cu 1,5-2%. Un factor important care face diferența este prezența lui Apple Music ca aplicație default pe iPhone, cei 900 de milioane de utilizatori de iPhone primind astfel un imbold de a folosi aplicația. Există și variante de contracte ale serviciilor de telefonie mobilă care includ Apple Music în planul lor. De cealaltă parte, Spotify este ajutat de parteneriatul cu Samsung.

Deși statisticile arată roz pentru Apple Music în zona Americii, la nivel mondial și de Europa Spotify a rămas constant la conducere din 2015 de când a apărut Apple Music. Iată graficul creșterii celor două servicii de streaming, oferit de Statista:

Spotify vs. Apple subscribers

Abonați Spotify vs. Apple │ FOTO: www.statista.com

Directorul Apple Music Jimmy Iovine și-a exprimat părerea în privința serviciilor oferite de canalele de streaming muzical, spunând că sunt prea similare, că au același tarif de pornire și aceeași muzică. Exclusivitatea unor artiști pe canale diferite ar putea fi soluția în viitor, în ciuda dorinței caselor de discuri de a situa artiștii pe toate canalele.

Trending