Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Weezer a lansat noul său album "The Black Album" pe o insulă din jocul Fortnite

Weezer a ales o modalitate inedită de a promova şi lansa noul său LP, "The Black Album". Acesta a putut fi ascultat de gamerii care joacă Fortnite, fiind disponibil la un tonomat de pe o insulă din joc cu tematică Weezer.

Publicat

pe

Weezer album nou in jocul Fortnite
Weezer album nou in jocul Fortnite │ FOTO: Weezer

Fortnite nu e străin de premiere muzicale, DJ Marshmello organizând un impresionant concert virtual în acest joc cu câteva săptămâni în urmă. Pe 28 februarie trupa Weezer a invitat jucătorii să asculte 4 piese noi de pe "The Black Album" la un tonomat plasat pe insula dedicată trupei. Noul LP a fost lansat pe 1 martie şi este urmaşul lui "The Teal Album", o colecţie de coveruri lansată la începutul acestui an.

Rockerii alternativi din Los Angeles au rămas productivi, având un LP original lansat în 2017, sub numele de "Pacific Daydream". Cel mai nou disc al formaţiei a fost întârziat de succesul uriaş pe care Weezer l-a cunoscut cu coverul realizat la piesa "Africa" de la Toto. A primit atât de multe meme-uri, tributuri şi share-uri încât a propulsat trupa în topuri după ani buni.

Rivers Cuomo, mintea creativă din spatele formaţiei a conceput cele 10 piese de pe album pe un pian din casa sa. Cuomo a trimis apoi piesele către fanul şi prietenul său Dave Sitek, membru al grupului TV on the Radio. Acesta a prelucrat şi regândit piesele alături de ceilalţi membri ai formaţiei. Membrii Weezer au încercat diferite instrumente cu care nu sunt obişnuiţi pentru a amplifica senzaţia de disc experimental.

Patrick Wilson a trecut de la tobele sale clasice la chitară, iar basistul Scott Shriner a cântat la sintetizator. Weezer a ajuns la 13 albume de studio şi are propriul parc tematic în Fortnite, aşa numitul "Weezer World". Apariţia rockerilor din Los Angeles în Fortnite a fost comparată cu impactul avut de apariţia Duran Duran în jocul online Second Life cu ani în urmă.

Duran Duran a primit chiar propriul univers în acel "simulator de viaţă", lansat în 2003. Universul formaţiei se deschidea în 2011 şi a inclus concerte şi DJ set-uri ale formaţiei, dar şi apariţii de avataruri oficiale ale muzicienilor din trupă.

Comentează

Trending