Urmărește-ne în Social Media

Lifestyle

Vans lansează o colecţie de tenişi dedicată lui David Bowie

Vans a anunţat lansarea unei ediţii limitate de pantofi de tenis dedicată lui David Bowie. Aceşti tenişi psihedelici se vor găsi în magazinele lanţului vestimentar, cu design inspirat de albumele populare ale starului rock.

Publicat

pe

Colectie Vans David Bowie 2019 tenisi
Colectie Vans David Bowie 2019 tenisi │ FOTO: Vans

Unul dintre noile produse tribut Vans poartă numele de "Slip-On 47 VDX" şi este un tribut pentru artwork-ul LP-ului David Bowie din 1971 "Hunky Dory". Există şi o variantă "Sk8-Hi", care serveşte ca tribut pentru epoca "Ziggy Stardust", după cum o arată acea dungă-fulger laterală. O a treia versiune se numeşte "The Old School" şi invocă perioada "Alladin Sane" a lui Bowie din 1973, dar şi "Space Oddity".

Acel model "The Old School" este realizat din piele, în vreme ce "Sk8-Hi" foloseşte velur, iar "Slip-On" se bazează pe textura "tablă de şah" şi are şi un soi de "blană falsă" pentru extra efect. Pantofii cei noi se vor găsi în reprezentanţele Vans de pe 5 aprilie.

Vans nu e la prima ispravă de gen, dezvăluind la începutul acestui an o colecţie aniversară Led Zeppelin, care sărbătoreşte cei 50 de ani de carieră ai trupei. Acea colecţie a fost mai amplă, incluzând şi tricouri, pantofi şi hanorace.

David Bowie a încetat din viaţa la începutul anului 2016, nu înainte de a finaliza albumul "Blackstar". A lăsat în urmă o moştenire muzicală, vizuală, actoricească şi de stil, care transcende epocile. A schimbat nu doar peisajul muzical, ci a fost citat ca inspiraţie de designeri şi case de modă, de la Jean-Paul Gaultier la Dries Van Noten.

Bowie a fost declarat în acest an "Cel mai bun entertainer al secolului 20", în urma unui sondaj BBC. Prezenţa artistului a dăinuit şi după moartea sa, David apărând în cel mai nou sezon "Twin Peaks", după ce îşi înregistrase secvenţele inante de moarte. După "Bohemian Rhapsody" şi filmul despre Elton John, următoarea mare peliculă biografică muzicală ar trebui să îi fie dedicată lui David Bowie. Încă se caută actor pentru acea producţie totuşi...

Trending