Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Sworn Enemy vine la Rockstadt Extreme Fest 2019

Trupa americană Sworn Enemy vine pentru prima dată în România, la Rockstadt Extreme Fest 2019. Evenimentul va avea loc în perioada 1 - 4 august, la poalele Cetății Râșnov.

Publicat

pe

Sworn Enemy
Sworn Enemy

Înființată în 1997 în New York, SUA, de Sal Lococo împreună cu alți patru membri, cunoscuta formație de crossover thrash și hardcore punk a purtat inițial numele „Downfall” și apoi „Mindset”. La acea vreme aborda un mix old school hardcore punk și new school breakdowns, atrăgând rapid atenția scenei hardcore americane. Primele materiale au constat într-o apariție pe o compilație numită „New Found Hope II - The First Amendment” și piesa „State Of Mind 7" ”, după publicarea căreia grupul și-a schimbat numele în Sworn Enemy.

”As Real As It Gets”, albumul Sworn Enemy care ”te inspiră să scoți untul din următoarea persoană care intră în cameră”.

Primul material de debut oficial al trupei a venit în 2003, „As Real As It Gets”, apărut sub Elektra Records și produs de Jamey Jasta (vocalul Hatebreed), fiind definit de cunoscuta publicație Lambgoat drept „un material care îți dă energia și te inspiră să scoți untul din următoarea persoană care intră în cameră”.

Materialul, dominat de influențe trash metal combinate cu tonalități abrazive de near-black metal, a fost bine primit de industrie. De altfel, după lansarea acestuia, grupul american a plecat în turnee alături de nume ca Anthrax, Slayer, Sepultura, Soulfly, Biohazard sau Fear Factory.

„The Beginning Of The End”, discul cu puternice influențe trash metal

A urmat „The Beginning Of The End”, marcat de asemenea, de puternice influențe trash metal, material urmat imediat de un tur alături de Six Feet Under, Dying Fetus și Hatebreed. Și, în 2007, de un turneu alături de Kataklysm, As Blood Runs Black, Too Pure To Die și Suicide Silence.

Anul 2008 a adus CD-ul „Maniacal”, urmat apoi de „Total World Domination”, ultimul fiind definit de membri trupei drept un mix între albumul lor de debut, „The Beginning Of The End” și „Maniacal”, cu un sound upbeat și o energie dură, marcată de accente hardcore.

După o pauză de câțiva ani, acompaniată de schimbări de componență, în 2014, Sworn Enemy a revenit la lumină cu un nou material, „Living On Borrowed Time”, sub Rock Ridge records, plecând apoi în mai multe turnee prin SUA, Canada și Europa.

„Gamechanger”, energie explozivă și versuri virulente

Sworn Enemy aduce anul acesta un nou material gândit să fie un „Gamechanger”, plin de energie explozivă și de versuri virulente, cum bine îi spune numele și cum o arată și prima melodie disponibilă publicului: „Prepare For Payback”.

Pe scena de la poalele Cetății Râșnov, Sworn Enemy (SUA) vor urca pe scenă alături de Soilwork (Suedia), Dimmu Borgir (Norvegia), Bloodbath (Suedia), Clawfinger (Suedia), 1349 (Norvegia), Mortem (Norvegia), Bölzer (Elveția), Mgła (Polonia), Candlemass (Suedia), Paradise Lost (Marea Britanie), Hypocrisy (Suedia), Asphyx (Finlanda), Unearth (SUA), Adept (Suedia), Schammasch (Elveția), Ektomorf (Ungaria) și de Korpiklaani (Finlanda). Noi nume de pe scena muzicală internațională vor fi anunțate în curând.

Prețuri abonamente la Rockstadt Extreme Fest 2019:

  • Pre-sale 5: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 330 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 17 martie 2019;
  • Pre-sale 6: va include 1.000 de abonamente cu prețul de 360 lei/ buc., valabil până la epuizare, dar nu mai târziu de 16 iunie 2019;
  • După data de 16 iunie 2019 și pe perioada festivalului abonamentele vor costa 390 lei/ buc.

Pentru Rockstadt Extreme Fest 2019 vor fi disponibile și bilete pe zi, care vor fi puse în vânzare cu aproximativ o lună înainte de începerea festivalului, la pretul de 220 lei.

Copiii cu vârste de până la 12 ani vor avea acces gratuit în interiorul festivalului, dacă vor fi însoțiți de un părinte sau tutore legal cu abonament sau bilet valid.

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Festivaluri joi, 1 august 2019

Rockstadt Extreme Fest 2019

Loc
Cetatea Râșnov

Trending