Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Rolling Stones își amână turneul, Mick Jagger are probleme de sănătate

Trupa The Rolling Stones a anunțat că își amână turneul din America de Nord din cauza problemelor de sănătate ale lui Mick Jagger. Solistul urmează un tratament medical, doctorii recomandându-i să aștepte până la recuperarea completă. El va putea reveni pe scenă cât de curând, transmite formația.

Publicat

pe

Mick Jagger
Mick Jagger

Pe 20 aprilie la Miami, formația britanică urma să înceapă un turneu care ar fi cuprins 17 concerte în America și Canada. Acestea vor fi reprogramate, doctorii fiind încrezători în recuperarea completă a lui Mick Jagger.

Mick Jagger s-a concentrat pe cariera solo în ultima vreme, lansând single-uri muşcătoare la adresa clasei politice britanice. S-a axat pe imigraţie, Brexit şi alte teme arzătoare. Turneul actual "No Filter" a avut deja numeroase opriri în Europa.

În vârstă de 75 de ani, solistul The Rolling Stones le-a cerut scuze fanilor de peste ocean, care își cumpăraseră bilete:

"Îmi pare rău pentru toți fanii noștri din America și Canada care și-au cumpărat bilete. Nu-mi place deloc să vă dezamăgesc în acest fel. Sunt devastat că trebuie să amân turneul, dar mă voi strădui să mă întorc pe scenă cât de repede pot. Îmi cer scuze tuturor încă o dată."

Mesajul anterior postat de Mick Jagger pe Twitter data tocmai din 11 februarie, când anunța întoarcerea trupei în Canada. Artistul obișnuia să posteze de 1-2 ori pe lună.

Și chitaristul Ronnie Wood le-a scris un mesaj fanilor: "Ne va fi dor de voi în următoarele săptămâni, dar așteptăm cu nerăbdare să vă revedem foarte curând." Folosind un emoticon cu mușchi, el i-a transmis forță colegului de trupă.

"Vă mulțumesc pentru mesajele voastre de susținere, înseamnă foarte mult pentru noi", a încheiat Ronnie.

În cadrul turneului actual, The Rolling Stones a făcut senzaţie cu prilejul concertului din 22 mai 2018 de la Londra. Rockerii au avut-o invitată pe scena de pe Londom Stadium pe Florence Welch. Mick Jagger şi Florence au cântat piesa "Wild Horses" - mai multe detalii aici.

După o carieră de peste 55 de ani și cu peste 250 de milioane de albume vândute, The Rolling Stones este una dintre cele mai mai apreciate formații rock din toate timpurile. Este prezentă în Rock and Roll Hall of Fame din 1989 și în UK Music Hall of Fame din 2004. Înființată în 1962, Rolling Stones a lansat 30 de albume de studio, 23 de albume live și multiple compilații.

Trupa a concertat la București pe 17 iulie 2007, pe stadionul Lia Manoliu, în cadrul turneului european "A Bigger Bang".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Mick Jagger a lansat "Strange Game", prima sa melodie pentru o coloană sonoră de serial

Mick Jagger, solistul trupei Rolling Stones a lansat o nouă piesă solo, "Strange Game". Ea marchează o premieră pentru artist: prima melodie compusă pentru coloana sonoră a unui serial, producţia Apple TV+ "Slow Horses", cu Gary Oldman în rol principal.

Publicat

pe

Mick Jagger în clipul piesei "Sympathy for the Devil"
Mick Jagger în clipul piesei "Sympathy for the Devil" │ FOTO: captură YouTube

Este prima piesă solo a artistului din ultimul an, iar melodia se va auzi pe genericul noului serial Apple Original "Slow Horses". Primele două episoade au sosit pe reţeaua de streaming Apple TV+ pe 1 aprilie. Solistul Roling Stones a compus track-ul alături de compozitorul Daniel Pemberton, nominalizat la Premiile Oscar. Versurile piesei fac aluzie la elemente din show şi poveştile sale. "Strange Game" este o melodie întunecată şi ameninţătoare, dar jucăuşă prin ritmul instrumentalului.

Serialul spune povestea unei echipe de agenţi secreţi britanici, un fel de rezervă MI5 unde ajung respinşii de acolo. Gary Oldman îl joacă pe Jackson Lamb, liderul instabil şi irascibil al grupului de spioni, care ajunge aici ca o pedeapsă. Mini seria cu 6 episoade le include în distribuţie pe Kristen Scott Thomas, Jonathan Pryce, Olivia Cook (pe care o ştim şi apreciem din "Bates Motel"), dar şi Jack Lowden.

The Rolling Stones a oferit recent detalii despre turneul său aniversar de 60 de ani din Marea Britanie şi Europa, care se va desfăşura în vara lui 2022. Chitaristul Keith Richards a confirmat recent că toboşarul de turneu Steve Jordan va ajuta la finalizarea noului album. Richards a dezvăluit şi că va cânta mult la bas pe noul LP. În 2021 Mick Jagger şi Dave Grohl ne-au oferit ceea ce s-a dorit a fi un imn de ieşire din pandemie, piesa de petrecere şi dezmăţ "Eazy Sleazy".

Solistul are 78 de ani şi a fost introdus în Rock and Roll Hall of Fame încă din 1989. Ca artist solo şi ca parte din Rolling Stones a ajuns pe locul întâi în topurile din UK şi SUA cu 13 single-uri.

Mick Jagger a trecut printr-o operaţie pe inimă cu 3 ani în urmă, dar s-a recuperat rapid, la 5 săptămâni după procedură fiind deja pe scenă. Anul 2021 a fost unul tragic pentru The Rolling Stones, care şi-a pierdut un membru de bază, toboşarul Charlie Watts. Acesta a murit la vârsta de 80 de ani.

Citește în continuare

Trending