Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Rolling Stones își amână turneul, Mick Jagger are probleme de sănătate

Trupa The Rolling Stones a anunțat că își amână turneul din America de Nord din cauza problemelor de sănătate ale lui Mick Jagger. Solistul urmează un tratament medical, doctorii recomandându-i să aștepte până la recuperarea completă. El va putea reveni pe scenă cât de curând, transmite formația.

Publicat

pe

Mick Jagger
Mick Jagger

Pe 20 aprilie la Miami, formația britanică urma să înceapă un turneu care ar fi cuprins 17 concerte în America și Canada. Acestea vor fi reprogramate, doctorii fiind încrezători în recuperarea completă a lui Mick Jagger.

Mick Jagger s-a concentrat pe cariera solo în ultima vreme, lansând single-uri muşcătoare la adresa clasei politice britanice. S-a axat pe imigraţie, Brexit şi alte teme arzătoare. Turneul actual "No Filter" a avut deja numeroase opriri în Europa.

În vârstă de 75 de ani, solistul The Rolling Stones le-a cerut scuze fanilor de peste ocean, care își cumpăraseră bilete:

"Îmi pare rău pentru toți fanii noștri din America și Canada care și-au cumpărat bilete. Nu-mi place deloc să vă dezamăgesc în acest fel. Sunt devastat că trebuie să amân turneul, dar mă voi strădui să mă întorc pe scenă cât de repede pot. Îmi cer scuze tuturor încă o dată."

Mesajul anterior postat de Mick Jagger pe Twitter data tocmai din 11 februarie, când anunța întoarcerea trupei în Canada. Artistul obișnuia să posteze de 1-2 ori pe lună.

Și chitaristul Ronnie Wood le-a scris un mesaj fanilor: "Ne va fi dor de voi în următoarele săptămâni, dar așteptăm cu nerăbdare să vă revedem foarte curând." Folosind un emoticon cu mușchi, el i-a transmis forță colegului de trupă.

"Vă mulțumesc pentru mesajele voastre de susținere, înseamnă foarte mult pentru noi", a încheiat Ronnie.

În cadrul turneului actual, The Rolling Stones a făcut senzaţie cu prilejul concertului din 22 mai 2018 de la Londra. Rockerii au avut-o invitată pe scena de pe Londom Stadium pe Florence Welch. Mick Jagger şi Florence au cântat piesa "Wild Horses" - mai multe detalii aici.

După o carieră de peste 55 de ani și cu peste 250 de milioane de albume vândute, The Rolling Stones este una dintre cele mai mai apreciate formații rock din toate timpurile. Este prezentă în Rock and Roll Hall of Fame din 1989 și în UK Music Hall of Fame din 2004. Înființată în 1962, Rolling Stones a lansat 30 de albume de studio, 23 de albume live și multiple compilații.

Trupa a concertat la București pe 17 iulie 2007, pe stadionul Lia Manoliu, în cadrul turneului european "A Bigger Bang".

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

The Rolling Stones a lansat piesa "Troubles A' Comin", din arhiva de piese nemaiauzite

The Rolling Stones păstrează atenţia publicului vie prin lansarea unei piese nemaiauzite până acum, "Troubles A' Comin". Acest track va fi inclus pe ediţia aniversară de 40 de ani a albumului din 1981 "Tattoo You", care va include alte piese nelansate până acum din arhiva formaţiei.

Publicat

pe

The Rolling Stones (Live)
The Rolling Stones (Live)

"Troubles A' Coming" este o melodie bogată instrumental, cu pian, multiple chitare şi armonii plăcute. Nu este un track complet original, ci un cover şi o reinterpretare a unui single al trupei The Chi-Lites. Pe 23 septembrie formaţia britanică a oferit un alt preview al acestui album, clipul piesei "Living In the Heart of Love", dedicat chitaristului Charlie Watts, care a încetat din viaţă la finalul acestei veri.

Watts a cântat alături de grup timp de 58 de ani şi a murit pe 24 august, la vârsta de 80 de ani. De altfel la primul concert din 2021 The Rolling Stones, colegii i-au dedicat un tribut prelungit, chiar la final de septembrie 2021. Mick Jagger şi Keith Richards erau înlăcrimaţi, acesta fiind primul debut de turneu şi implicit turneu fără Charlie. În zilele după moartea toboşarului a fost lansat şi un video tribut pentru acesta pe canalul de YouTube al trupei.

The Rolling Stones nu renunţă totuşi la turneul american planificat pentru acest an, în ciuda pierderii unui membru important. Asta şi pentru că problemele de sănătate ale lui Watts datau de ceva vreme şi există deja opţiunea unui toboşar de rezervă. Steve Jordan, care a mai colaborat cu Stones îl va înlocui pe parcursul celor 13 concerte. The Rolling Stones a ales să iasă din pauza impusă de pandemie cu un concert privat pe 20 septembrie, organizat de patronul echipei de fotbal american New England Patriots, Robert Kraft.

Acolo s-a auzit de altfel şi pentru prima oară live coverul "Troubles A' Comin". Pe viitoarea ediţie aniversară "Tattoo You" se vor afla 8 alte melodii pe care formaţia le-a înregistrat în perioada anilor '70 şi '80, dar nu le-a finisat. Acum sunt completate cu extra voce şi chitară. LP-ul aniversar vine pe 22 octombrie prin casele de discuri Polydor, Interscope şi UMe.

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< ian. 2022 >>
lmmjvsd
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending