Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Rob Halford confirmă că Judas Priest pregăteşte un nou album

Judas Priest a lansat în 2018 apreciatul album "Firepower", dar nu se opreşte aici. Într-un interviu acordat recent solistul trupei, Rob Halford a confirmat că grupul a început deja discuţiile despre un nou disc.

Publicat

pe

Concert Judas Priest la Romexpo din Bucuresti pe 1 iulie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

Viitorul album a fost deja confirmat, dar mai avem de aşteptat până la debutul său. Până atunci trupa se află încă în turneu pentru a promova "Firepower", LP-ul din 2018. Halford a apreciat susţinerea fanilor şi feedback-ul pozitiv pentru noile piese, de aici şi dorinţa de a înregistra material nou. Într-o discuţie cu cei de la May The Rock Be With You, solistul Judas Priest a spus următoarele:

Judas Priest este în vervă şi suntem înflăcăraţi cu această muzică. Reacţia, susţinerea fanilor şi toţi cei apropiaţi, asta ne face să gândim lucruri precum "ce ar fi dacă am înregistra încă o melodie şi apoi încă o melodie şi apoi un album?". Apoi vom pleca din nou în turneu.

E o combinaţie de multe lucruri care ne menţin foarte activi. Fiecare album Judas Priest are propria sa personalitate şi propriul sound. "British Steel" este la ani lumină de "Painkiller", care este la ani lumină de "Stained Class", la rândul său departe de "Sad Wings of Destiny" şi "Sin After Sin". Întotdeauna căutăm un tip diferit de abordare pentru ceea ce facem ca trupă în următorul proiect de melodii.

Rob Halford a confirmat discuţiile despre viitorul album, care au avut loc în cadrul unei întâlniri din UK a muzicienilor din trupă. Priest a concertat la Melbourne în cadrul festivalului Download la începutul lunii martie. Trupa va ajunge în perioada următoare în alte zone din Australia, Noua Zeelandă, dar şi Japonia, urmând apoi să se îndrepte spre America de Nord.

Formaţia a confirmat în trecut că va avea parte de contribuţiile lui Glenn Tipton la chitară, chiar dacă acesta nu e membru activ al trupei, din cauza luptei cu boala Parkinson. Tipton a fost înlocuit pentru reprezentaţiile live de producătorul Andy Sneap. Acesta a produs, mixat şi masterizat albumul "Firepower". Judas Priest a cântat în România pe 22 iulie 2018, la Romexpo, interpretând noile piese de pe LP-ul "Firepower", dar şi multe alte hituri din cariera grupului.

PUBLICITATE
Comentează

Lifestyle

Rob Halford, solistul Judas Priest dezvăluie că a avut cancer în 2020

Ultimul an, cel de pandemie a fost dificil pentru majoritatea artiştilor, dar pe lângă lupta cu singurătatea şi lipsa de concerte, unii muzicieni au avut şi bătălii personale. Rob Halford, solistul Judas Priest a dezvăluit în cadrul unui interviu cu o publicaţie că a descoperit că are cancer în 2020. Cum se simte artistul aflaţi în articol.

Publicat

pe

Concert Judas Priest la Romexpo din Bucuresti pe 1 iulie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

În vârstă de 70 de ani, unul dintre cei mai reputaţi solişti din lume, Rob Halford a descoperit că suferă de cancer la prostată în primăvara lui 2020. Tot atunci a început tratamentul, iar acum se află în remisie. Iată un citat al artistului, în discuţia cu publicaţia Heavy Consequence:

Am avut mica mea bătălie cu cancerul cu un an în urmă, peste care am trecut şi sunt în remisie acum, mulţumesc lui Dumnezeu. Asta s-a întâmplat în vreme ce eram în lockdown, aşa că lucrurile se întâmplă cu un motiv că înlănţuire de evenimente. Nu am nimic decât recunoştinţă în acest moment al vieţii mele cu privire la faptul că fac ceea ce iubesc cel mai mult.

Halford a dorit să împărtăşească acest fapt publicului înainte să apară ediţia actualizată a cărţii sale de memorii "Confess". Primele simptome apăreau în 2017, iar artistul a trecut prin câţiva ani de teste şi analize. Solistul Judas Priest s-a gândit mult la efemeritatea vieţii, a fost îngrozit, speriat, dar şi uşurat la aflarea diagnosticului, scăpând de incertitudine.

În iulie 2020 Rob Halford a suferit o intervenţie chirurgicală importantă pentru a trata boala. Din păcate după operaţie au mai fost descoperite ţesuturi afectate în 2021, iar muzicianul a făcut radioterapie în aprilie şi mai 2021. În iunie a primit vestea că este complet vindecat. A fost o luptă continuă pentru Rob, care în ultimul an a suferit şi o operaţie de înlăturare a apendicelui, după ce s-a găsit o tumoare pe el.

Un moment de revelaţie pentru rockerul septagenar a fost cel când a văzut o reclamă la Phoenix Children's Hospital, iar în acea reclamă a văzut copii care se luptau cu cancerul şi a început să se considere egoist şi ruşinat de teama şi groaza sa. Halford nu a spus multora despre problemele sale, iar colegii de trupă au aflat de la manager. Acum la recomandă tuturor fanilor de sex masculin să îşi facă controlul de prostată pentru a preveni cancerul.

Citește în continuare

Concerte & turnee

Concertul Judas Priest din România a fost reprogramat în 2022

Judas Priest a decis să reprogrameze concertul de la Bucureşti din iulie 2021 pentru 2022, din cauza situaţiei epidemiologice actuale. Trupă trebuia să cânte la Bucureşti pe 21 iulie 2020, în cadrul turneului aniversar de 50 de ani, dar şi-a mutat concertul pe 20 iulie 2021. Acum totul a fost mutat pe 18 iulie 2022. Avem detalii în articol.

Publicat

pe

Concert Judas Priest la Romexpo din Bucuresti pe 1 iulie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

Din cauza pandemiei trupa britanică heavy metal Judas Priest a decis să amâne turneul european din 2021 pentru anul 2022, inclusiv concertul din România . Chiar dacă numărul de infectări a scăzut în toate ţările şi campania de vaccinare continuă, formaţia nu doreşte să rişte sănătatea staff-ului, membrilor şi publicului, după apariţia de tulpini noi. Iată declaraţia oficială a trupei:

Din nefericire din cauza problemelor cu vaccinarea Covid-19 din Europa am fost sfătuiţi ca evenimentele noastre 2021 să nu se ţină conform planurilor. Toate concertele au fost reprogramate în 2022, aşa cum se poate vedea mai jos. Toate biletele rămân valabile pentru noile date, iar alte date vor fi anunţate ulterior.

Totuşi suntem încântaţi să confirmăm că specrtacolul nostru de la Bloodstock Open Air 2021 din UK se va ţine în august şi abia aşteptam să sărbătorim 50 de ani de Judas Priest şi 20 de ani de Bloodstock.

Iată noile date ale concertelor Judas Priest din 2022:

 • Mai 27 – Moscova, RU @ Megasport Arena
 • Mai 29 – St. Petersburg, RU @ Yubileyny Sports Palace
 • Iunie 01 – Kiev, UA @ VDNG
 • Iunie 03 – Gdansk, PL @ Mystic Festival
 • Iunie 05 – Tallin, EE @ Saku Arena
 • Iunie 08 – Helsinki, FI @ Ice Hall
 • Iunie 11 – Rattvik, SE @ Dalhall
 • Iunie 12 – Linkoping, SE @ Saab Arena
 • Iunie 14 – Stavanger, NO @ DNB Arena
 • Iunie 18 – Dessel, BE @ Graspop
 • Iunie 19 – Clisson, FR @ Hellfest
 • Iunie 22 – Luxembourg, LU @ Rockhal
 • Iunie 23 – Stuttgart, DE @ Schleyerhalle
 • Iunie 28 – Munich, DE @ Zenith
 • Iulie 05 – Zurich, CH @ Hallenstadion
 • Iulie 06 – Frankfurt, DE @ Jahrhunderthalle
 • Iulie 09 – Vizovice, CZ @ Masters Of Rock
 • Iulie 11 – Budapesta, HT @ Budapest Arenă
 • Iulie 12 – Ljubljana, ŞI @ Stozice Arenă
 • Iulie 15 – Atena, GR @ Faliro Sports Pavillion Arenă
 • Iulie 17 – Sofia, BULG @ Midalidare Festival
 • Iulie 18 – Bucureşti RO @ Arenele Romane
 • Iulie 21 – Bratislava, ŞL @ NTC Arena
 • Iulie 26 – Tilburg, NL @ O13
 • Iulie 30 – Halle, DE @ Pelssnitzinsel
 • Iulie 31 – Oberhausen, DE @ Arena

Ultimul album lansat de Judas Priest a fost "Firepower" în 2018, premiat cu un Metal Storm Award şi Planet Rock Award. Cele 14 piese au fost apreciate pozitiv în recenzii, pentru sound-ul modern combinat elemente clasice de Priest. Formaţia este activă din 1969 şi a definit heavy metal-ul încă de la începuturile sale. Stilul de a cânta al lui Halford şi chitarele "gemene" ale lui Downing şi Tipton au influenţat zeci, dacă nu sute de trupe. Formaţia a cântat în România în iulie 2018, la Romexpo, promovând albumul "Firepower".

Citește în continuare

Trending