Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Rammstein postează un teaser de 30 de secunde pentru o melodie nouă şi un clip

Metaliştii germani de la Rammstein au confirmat de multiple ori în ultimul an că au înregistrat un nou album. Acum încep să apară roadele muncii din studio, iar trupa a postat un teaser de 30 de secunde în social media. Acesta face aluzie la un clip nou, dar şi la o piesă nouă. Avem teorii despre acest release în articol.

Publicat

pe

Teaser Rammstein 28 martie 2019
Teaser Rammstein 28 martie 2019 │ FOTO: Rammstein

Sub titlul de "XXVIII.III.MMXIX", trupa a postat un clip de 35 de secunde, în care artiştii apar pe un eşafod, pregătiţi de spânzurătoare. În fundal se aude o muzică ameninţătoare, care pare să prevestească o fază de actiune dintr-un film. Solistul Till Lindemann are arcada însângerată, iar chitaristul Richard Kruspe şi clăparul Flake nu par să împărtăşească aceeaşi soartă, pentru că nu apar în cadrele din teaser.

Totul se încheie cu o mare inscripţie "Deutschland" şi cifrele romane amintite mai sus. Acele cifre compun data de 28 martie 2019, deci atunci ar putea debuta o piesă nouă şi un videoclip proaspăt al germanilor. Cei care au privit teaserul au remarcat şi cuvintele "Du hast viel geweint", care înseamnă "ai/aţi plâns mult".

În ianuarie Rammstein acorda un interviu revistei Kerrang!, în care promitea că va lansa 5 videoclipuri pentru a însoţi viitorul album. Acesta a fost confirmat pentru debut în primăvara lui 2019. De atunci au fost postate instantanee extrase din clipuri pe contul de Instagram al veteranilor industrialului german.

În 2019 se împlinesc 10 ani de la ultimul album lansat de Rammstein, "Liebe ist fur alle da". De atunci Till Lindemann s-a axat pe un nou grup, Lindemann, iar recent a apărut pe o piesă rap. Chitaristul s-a concentrat pe trupa Emigrate, cu care a lansat 2 albume noi. În decembrie chitaristul Richard Kruspe a făcut o aluzie la un debut de LP Rammstein în luna aprilie.

Trupa a anunţat deja o serie de concerte în toată Europa, cu opriri în Barcelona şi Berna în iunie, dar şi la Munchen, Dresda, Rotterdam şi Paris. Seria de concerte ţine de pe 17 mai până pe 22 august. Rammstein a concertat în România în 2010 şi 2013, ambele dăţi la Romexpo. S-a lăsat cu un show incendiar, cu efecte pirotehnice, oameni în flăcări şi tunuri cu fulgi. Artiştii au făcut şi crowdsurfing.

Comentează

Industria muzicala

Trupa Rammstein a fost dată în judecată pentru plagiat; Despre ce piesă e vorba

Formaţia Rammstein are din nou probleme legale şi de această dată nu e vorba doar despre solistul Till Lindemann. Întreaga trupă a fost dată în judecată pentru o parte din piesa "Deutschland". Avem detalii despre cazul legal mai jos.

Publicat

pe

Rammstein in concert la Rock The City pe 28 iulie 2013

Rammstein se pregăteşte să fie dată în judecată de formaţia franceză Ninja Cyborg, care afirmă că hitul din 2019 al nemţilor, "Deutschland" e un plagiat pentru piesa "The Sunny Road". Francezii au intentat procesul la Curtea de Apeluri din Paris după ce au încercat să pornească o acţiune legală şi în 2021, dar ea a fost respinsă.

Expertul în muzică şi legislaţie muzicală Richard Dubugnon afirma că Rammstein a împrumutat riff-ul şi alte elemente melodice din "The Sunny Road". Scrie că el consideră că "sunt prea multe asemănări" între piese, ceea ce îl face să creadă că e plagiat fără îndoială. Fanii Rammstein au reacţionat, afirmând că există o posbilitate ca Ninja Cyborg să fi furat riff-ul, dar nu se poate deoarece piesa lor a apărut cu un an înainte.

Marc Botte de la Ninja Cyborg a declarat pentru publicaţia Le Nouvel Obs că el a creat acel riff şi că nu ascultă Rammstein, deci nu avea cum să se inspire de la formaţia germană. Oficial Rammstein nu a răspuns încă la acuzaţii şi mai avem de aşteptat până să vedem un verdict. Cazul va fi audiat la Camera de Proprietăţi Intelectuale din Paris în septembrie.

Till Lindemann a avut propriile probleme cu legea, după ce a fost investigat de poliţia germană, în urma unor acuzaţii de hărţuire sexuală şi drogarea unor fane. Investigaţia s-a deschis în iunie, după ce câteva femei au depus plângere, afirmând că solistul le-a drogat şi le-a "recrutat" pentru activităţi sexuale după concert.

Lindemann a negat tot şi avocaţii au adăugat că totul era neadevărat. Ulterior în august poliţia a oprit investigaţia din lipsă de dovezi.

Citește în continuare

Trending