Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Primul proiect al lui Lars Ulrich fără Metallica este soundtrack-ul unui film distribuit de Netflix

Lars Ulrich a înregistrat muzică pentru prima oară fără colegii din Metallica. Toboșarul poate fi ascultat pe coloana sonoră a unui film de acțiune distribuit de Netflix, ce-i are în rolurile principale pe Ben Affleck și Oscar Isaac.

Publicat

pe

Lars Ulrich (Metallica)
Lars Ulrich (Metallica) │ FOTO: www.facebook.com

Pelicula ”Triple Frontier” l-a convins pe toboșarul Metallica să se implice în primul său ”proiect solo”. Deși cântase ca invitat la tobe în trupa daneză Mercyful Fate și susținuse diverse sesiuni de jamming cu alți artiști, Lars Ulrich nu mai înregistrase până acum muzică fără Metallica, în toți cei aproape 40 de ani de când activează în această formație.

Triple Frontier” i-a dat, însă, toboșarului o nouă ”energie creativă”. După vizionarea unor secvențe neprocesate din noul film distribuit de Netflix, Lars Ulrich a acceptat propunerea regizorului J.C. Chandor de a-și pune amprenta pe secțiunea ritmică a coloanei sonore.

”Am simțit o energie creativă diferită”

“Trebuie să recunosc, pot să fiu puțin snob când vine vorba de filme, iar filmele de acțiune nu sunt tocmai preferatele mele. Dar această peliculă are o anume adâncime și ceea ce eu aș numi ”layere neconvenționale”, cum ar fi de exemplu dialogul.

Am simțit o energie creativă diferită. Am vorbit cu Rich [ Vreeland, compozitorul soundtrack-ului] și am știut că va ieși ceva diferit. De asta am vrut să o fac. Pentru mine, a repeta ce am făcut cu Metallica nu ar fi atât de interesant”, a detaliat toboșarul pentru revista Rolling Stone.

Măgulit de regizorul Chandor, care a simțit că Urlich ar putea ”adăuga un plus de valoare” coloanei sonore, toboșarul Metallica a lăsat ca inspirația să-l poarte dincolo de zona sa de confort.

”Cred că termenul folosit de el (Chandor) a fost <<tunet>>. Mi-a spus că a simțit în stilul meu de a bate la tobe un anume tunet și că i-ar plăcea să adauge acest element la coloana sonoră a filmului.

Pentru soundtrack am compus secțiuni ritmice diverse, dar ceea ce am simțit că lipsește în anumite porțiuni a fost un impuls puternic și constant pentru a ține lucrurile legate.”

”Nu am niciun interes de a cânta cu altcineva în afară de Metallica”

Deși este încântat de rezultat, Ulrich nu-și dorește neapărat să-și extindă aria creativă și mai mult. A acceptat această propunere având în plan secund tot viitorul său alături de Metallica.

”Nu am niciun interes de a cânta cu altcineva în afară de Metallica. Dar ocazional, când apare o oportunitate de a face ceva ce mă scoate din zona de confort, cred că, în subconștient, mă gândesc mereu: <<Dacă fac asta, va fi o experiență interesantă și voi avea o perspectivă proaspătă de oferit formației Metallica>>.”

Triple Frontier” a avut premiera în cinematografe pe 13 martie, putând fi urmărit și pe Netflix. Filmul spune povestea a cinci bărbați care încearcă să jefuiască un traficant de droguri columbian.

VIDEO Trailer: ”Triple Frontier”

Comentează

Muzică nouă

Apocalyptica a păstrat linia de bas a lui Cliff Burton pe "The Call of Ktulu", cover Metallica

Apocalyptica continuă lansările de single-uri de pe albumul "Apocalyptica Plays Metallica Vol. 2", de această dată cu un nume apreciat mai degrabă de fanii die hard. E vorba despre coverul "The Call of Ktulu", care include de această dată linia de bas originală a lui Cliff Burton.

Publicat

pe

Coperta single Apocalyptica Call of Ktulu
Coperta single Apocalyptica Call of Ktulu │ FOTO: Apocalyptica

Fostul basist Metallica, Cliff Burton şi-a pierdut viaţa într-un accident de autobuz în 1986. Burton s-a alăturat trupei Metallica în 1982 și a contribuit semnificativ la primele trei albume ale trupei: "Kill 'Em All" (1983), "Ride the Lightning" (1984) și "Master of Puppets" (1986). Stilul său inovator de a cânta la bas și influențele sale muzicale diverse, care includeau muzica clasică și jazz, au avut un impact major asupra sunetului și direcției muzicale a trupei.

"The Call of Ktulu" este al patrulea şi ultimul single de pe noul album, după "The Four Horsemen", "The Unforgiven II" şi "One". Pe aceasta din urmă l-am auzit chiar pe James Hetfield, cu o interpretare proaspătă a legendarei piese. "Ktulu" originalul apărea pe al doilea album Metallica, "Ride the Lightning".

Cum a luat naştere acest cover aflam de la Eicca Toppinen, liderul Apocalyptica:

Am învățat în viață că, dacă ai idei trăznite, merită întotdeauna să întrebi, așa că l-am sunat pe Lars [Ulrich, toboșarul METALLICA]! El a fost de genul: Îmi place că voi întotdeauna gândiți inedit!' James [Hetfield, liderul METALLICA] a iubit ideea, și am întâlnit un apropiat al lui Cliff și ea a fost la fel de entuziasmată. A fost o experiență spirituală să lucrez la asta. Am vrut să tratăm acest proiect cu onoare și respect maxim, și a fost magic să avem oameni atât de apropiați de Cliff spunând că i-ar fi plăcut.

LP-ul a sosit pe 7 iunie prin Throwdown Entertainment şi continuă călătoria începută de Apocalyptica în 1996, atunci când a lansat un album de coveruri Metallica, şocând pe toată lumea. Iată tracklist-ul noului album Apocalyptica:

01. Ride The Lightning
02. St. Anger
03. The Unforgiven II
04. Blackened
05. The Call Of Ktulu (in memory of Cliff Burton)
06. The Four Horsemen (feat. Rob Trujillo)
07. Holier Than Thou
08. To Live Is To Die
09. One (feat. James Hetfield and Rob Trujillo)
10. One (instrumental)

Acum trupa pleacă în turneul de promovare pentru acest disc, care include doua opriri în România, în luna noiembrie, la Cluj şi în Bucureşti.

Citește în continuare

Tehnologie

Metallica va ţine un concert în... Fortnite

Metallica se alătură marilor artişti care au ţinut concerte virtuale în jocuri video şi se pare că se pregăteşte de un gig în... Fortnite. Reprezentaţia sa vine după concerte similare ţinute de Lady Gaga, The Weeknd sau Billie Eilish.

Publicat

pe

Concert Metallica la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Metallica ar putea ţine un concert în Fortnite, conform unei linii de cod găsită în jocul battle royale. Un fan a găsit un fişier text în codul sursă Fortnite, care menţionează "folosit în CH5S3 Metallica Concert". Se pare deci că legendara trupă thrash va ţine un concert în cadrul sezonului 3, capitolul 5 din Fortnite. Noul sezon a început pe 24 mai şi va ţine până pe 16 august. Metallica nu e străină de contribuţia la acest joc.

Fanii săi au putut cumpăra emote-uri, adică reacţii ale personajelor pentru acest joc încă de la final de an 2022. La început de lună iunie 2024 se anunţă şi că "Master of Puppets" urma să fie adăugat în Fornite Festival, fiind cel mai lung "jam track" din joc. Se pare că Metallica ar putea fi headlinerul celui de-al patrulea Fortnite Festival.

Acesta este un joc de ritm în stil Guitar Hero sau Rock Band. Până acum headlineri au fost Lady Gaga, The Weeknd, iar Billie Eilish este actualul cap de afiş. În general colaborările de genul aduc instrumente inspirate de artişti, quest-uri şi personaje, plus anumite piese speciale din catalogul lor. Eilish îşi încheie "rezidenţa" pe 13 iunie, iar Metallica ar urma să vină după.

În ultimii ani am avut totuşi şi alte integrări de artişti în joc. Travis Scott, Marshmello, Diplo şi Ariana Grande au ţinut concerte în faţa a milioane de fani. Pe 4 iunie chitaristul trupei DragonForce, Herman Li a anunţat că vrea să adauge muzica formaţiei sale la jocul de ritm din Fortnite. Anunţul a venit pe Twitch.

A oferit şi opţiunea de a re-înregistra dificila melodie "Through the Fire & Flames" pentru Epic Games. Acela era boss battle-ul suprem din Guitar Hero. Metallica s-a viralizat în ultima vreme, după că James Hetfield a declarat într-un interviu că în ciuda carierei ilustre încă are coşmaruri cu stadioane goale şi instrumente care nu funcţionează înainte de a pleca în turneu.

Citește în continuare

Trending