Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Delia concert Cum Era drive in Romexpo 2020INFO CONCERT:
Delia - concert Drive In
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Primul proiect al lui Lars Ulrich fără Metallica este soundtrack-ul unui film distribuit de Netflix

Lars Ulrich a înregistrat muzică pentru prima oară fără colegii din Metallica. Toboșarul poate fi ascultat pe coloana sonoră a unui film de acțiune distribuit de Netflix, ce-i are în rolurile principale pe Ben Affleck și Oscar Isaac.
Lars Ulrich (Metallica)

Lars Ulrich (Metallica)

Pelicula ”Triple Frontier” l-a convins pe toboșarul Metallica să se implice în primul său ”proiect solo”. Deși cântase ca invitat la tobe în trupa daneză Mercyful Fate și susținuse diverse sesiuni de jamming cu alți artiști, Lars Ulrich nu mai înregistrase până acum muzică fără Metallica, în toți cei aproape 40 de ani de când activează în această formație.

Triple Frontier” i-a dat, însă, toboșarului o nouă ”energie creativă”. După vizionarea unor secvențe neprocesate din noul film distribuit de Netflix, Lars Ulrich a acceptat propunerea regizorului J.C. Chandor de a-și pune amprenta pe secțiunea ritmică a coloanei sonore.

”Am simțit o energie creativă diferită”

“Trebuie să recunosc, pot să fiu puțin snob când vine vorba de filme, iar filmele de acțiune nu sunt tocmai preferatele mele. Dar această peliculă are o anume adâncime și ceea ce eu aș numi ”layere neconvenționale”, cum ar fi de exemplu dialogul.

Am simțit o energie creativă diferită. Am vorbit cu Rich [ Vreeland, compozitorul soundtrack-ului] și am știut că va ieși ceva diferit. De asta am vrut să o fac. Pentru mine, a repeta ce am făcut cu Metallica nu ar fi atât de interesant”, a detaliat toboșarul pentru revista Rolling Stone.

Măgulit de regizorul Chandor, care a simțit că Urlich ar putea ”adăuga un plus de valoare” coloanei sonore, toboșarul Metallica a lăsat ca inspirația să-l poarte dincolo de zona sa de confort.

”Cred că termenul folosit de el (Chandor) a fost <<tunet>>. Mi-a spus că a simțit în stilul meu de a bate la tobe un anume tunet și că i-ar plăcea să adauge acest element la coloana sonoră a filmului.

Pentru soundtrack am compus secțiuni ritmice diverse, dar ceea ce am simțit că lipsește în anumite porțiuni a fost un impuls puternic și constant pentru a ține lucrurile legate.”

”Nu am niciun interes de a cânta cu altcineva în afară de Metallica”

Deși este încântat de rezultat, Ulrich nu-și dorește neapărat să-și extindă aria creativă și mai mult. A acceptat această propunere având în plan secund tot viitorul său alături de Metallica.

”Nu am niciun interes de a cânta cu altcineva în afară de Metallica. Dar ocazional, când apare o oportunitate de a face ceva ce mă scoate din zona de confort, cred că, în subconștient, mă gândesc mereu: <<Dacă fac asta, va fi o experiență interesantă și voi avea o perspectivă proaspătă de oferit formației Metallica>>.”

Triple Frontier” a avut premiera în cinematografe pe 13 martie, putând fi urmărit și pe Netflix. Filmul spune povestea a cinci bărbați care încearcă să jefuiască un traficant de droguri columbian.

VIDEO Trailer: ”Triple Frontier”

Citește mai multe despre Lars UlrichMetallica
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Dacă noi ne iubim - Musical jucat de adolescenți pe muzica Holograf

Pe scenele teatrelor din orașele principale ale țării a început să se joace din 2018 un nou musical construit pe...

Închide