Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Prima ediție Transylvania Comic Con va avea loc în toamnă

East European Comic Con, cel mai amplu eveniment de acest gen din centrul și estul Europei, se extinde în 2019 cu o ediție în afara Bucureștiului. Toamna aceasta va avea loc prima ediție Transylvania Comic Con, o nouă desășurare de forțe dedicată pasionaților de filme, seriale, jocuri, benzi desenate, cosplay și nu numai.

Publicat

pe

Transylvania Comic Con
Transylvania Comic Con

Când și unde va avea loc Transylvania Comic Con

În perioada 18 - 20 octombrie, la Sala Polivalentă - BT Arena din Cluj-Napoca, va avea loc prima ediție Transylvania Comic Con. Fanii vor avea șansa de a se întâlni cu cel puțin 4 actori de la Hollywood care vor sta de vorba cu ei în cadrul sesiunilor de Q&A (panel-uri), vor face fotografii și vor oferi autografe personalizate.

"Clujean fiind, mi-am dorit foarte mult să venim cu evenimentul în inima Transilvaniei, mai ales că de aici a pornit toată pasiunea. În 2012 am început cu Japan Play Transylvania, un festival micuț, însă care mi-a deschis apetitul pentru mai mult.

În ultimii doi, trei ani, am analizat și am pregătit Transylvania Comic Con, în special pentru că trebuie să îl structurăm pentru o locație cu totul nouă pentru noi. Tocmai de aceea, va avea o personalitate proprie și o identitate unică, întrucât ne dorim să devină rapid un reper pentru regiune", a declarat Mircea Mureșan, managerul general al East European Comic Con și Transylvania Comic Con.

Care vor fi atracțiile primei ediții Transylvania Comic Con

Cele mai importante nume din industria de gaming vor lua parte la Transylvania Comic Con și le vor oferi pasionaților șansa de a testa cele mai noi jocuri sau de a lua parte la competiții cu premii însemnate, folosind echipamente de ultimă generație.

Dintre atractiile principale nu vor lipsi o zonă de street food cu mâncăruri delicioase, concursuri de cosplay, artiști de bandă desenată, demonstrații de VR, precum și un târg generos unde vizitatorii pot interacționa cu expozanții și pot alege din miile de produse inedite, inspirate din producțiile sci-fi preferate.

Evoluția East European Comic Con în România

Prima ediție East European Comic Con, căreia i-au trecut pragul în jur de 9300 de persoane, a avut loc în 2013, iar evenimentul de anul trecut a adunat aproximativ 48.000 de vizitatori din țară și din străinătate.

La București, organizatorii se pregătesc pentru a șaptea ediție, care va avea loc în weekendul 24-26 mai la Romexpo.

De-a lungul timpului, East European Comic Con le-a oferit șansa fanilor de a întâlni personalități precum Jason Momoa (Game of Thrones, Aquaman), Mark Shepard (Supernatural), Daniel Gillies (The Originals), Robert Knepper (Prison Break), Charles Dance (Game of Thrones, The Imitation Game), Sylvester McCoy (Dr.Who, The Hobbit), precum și mulți alți actori de seamă din producții de top ca Game of Thrones, Spartacus, Supernatural, Doctor Who, Fringe, Harry Potter, The Vampire Diaries, Lord of the Rings, Sherlock sau Vikings.

Trending