Urmărește-ne în Social Media

Premii muzicale

Premiile MTV EMA 2019 vor avea loc în Sevilla în noiembrie

Ediţia din 2019 a premiilor MTV EMA va rămâne în Spania, conform organizatorilor. MTV a anunţat în această săptămână că Sevilla va găzdui ediţia 26 a premiilor muzicale MTV Europe. Anul trecut ceremonia a avut loc în Bilbao, iar acum se mută în Sevilla.

Publicat

pe

MTV EMA 2019 Sevilla
MTV EMA 2019 Sevilla │ FOTO: MTV

Premiile MTV EMA 2019 vor avea loc la FIBES Conference & Exhibition Center pe 3 noiembrie 2019. Acesta este al doilea an la rând când evenimentul se petrece în Spania, după cel de anul trecut din Bilbao. În 2017 ceremonia s-a ţinut la Londra. În acest an MTV va difuza evenimentul în 180 de ţări.

Raffaele Annechino, preşedinte şi director al Viacom International Media Networks (Europa de Sud şi Vest) a declarat următoarele despre MTV EMA 2019:

Suntem foarte încântaţi să găzduim premiile MTV EMA în Spania pentru a patra oră în parteneriat cu Sevilla. Este primul Oraş Creativ al Muzicii recunoscut de UNESCO şi a devenit una dintre cele mai populare destinaţii turistice din lume. Oraşul este recunoscut ca un centru de creativitate şi activitate muzicală, un mediu vibrant, rezultat dintr-o lungă tradiţie muzicală şi influenţă la scară globală.

Ediţia din 2018 i-a avut ca mari câştigători pe Camila Cabello (Cel mai bun artist), dar şi pe Nicki Minaj, Janet Jackson, Dua Lipa sau Cardi B. Gazda a fost Hailee Steinfeld, care în ultimii ani a făcut tranziţia de la actorie la o carieră muzicală. Au cântat pe scena EMA artista spaniolă Rosalia, dar şi Bebe Rexha şi Panic! At the Disco. Camila Cabello a primit 4 premii, iar Janet Jackson a fost distinsă cu Global Icon Award.

Această festivitate datează din 1994, prima ediţie fiind organizată în Berlin. Pe atunci prezentau Pamela Anderson, Jean Paul Gaultier şi Helena Christesen, care l-a sărutat pe Michael Hutchence de la INXS pe scenă. EMA se difuzează de obicei în direct pe posturile MTV, în social media şi pe platformele digitale asociate.

Iniţial totul a fost gândit ca o alternativă la MTV Video Music Awards, care sunt organizate anual în Statele Unite. Marea Britanie deţine recordul pentru cele mai multe ediţii EMA organizate.

Trending