Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Noul album Metallica va sosi mai rapid decât ultimele două discuri

Metallica se află în continuare în turneul extins de promovare a ultimului său LP, dar deja se discută despre un viitor album. Basitul Robert Trujillo a oferit primele informaţii în cadrul unui interviu acordat recent. Muzicianul anticipează un debut mai rapid decât pentru ultimele 2 LP-uri.

Publicat

pe

Trupa Metallica (2018)
Trupa Metallica (2018) │ FOTO: Herring Herring / Metallica

Sunt şanse mari să vedem un nou album Metallica până în 2021, LP-ul ducând discografia trupei la 11 titluri. Au trecut 8 ani între penultimul disc, "Death Magnetic" şi ultimul, "Hardwired... to Self-Destruct". Pe de altă parte au trecut doar 5 ani între "St. Anger" şi "Death Magnetic". Metallica a lansat ultimele piese noi în 2016, odată cu "Hardwired", de aici şi predicţiile legate de anul 2021.

"Hardwired... to Self-Destruct" a fost lansat ca un album dublu pe 18 noiembrie 2016. A debutat pe locul întâi în topul Billboard 200 şi a vândut 291.000 de unităţi în prima săptămână. A intrat în clasamentele muzicale majore din 57 de ţări şi a vândut 5 milioane de copii global. În 2018 discul a bifat şi o nominalizare la premiile Grammy, după ce câştigase distincţii Revolver, Metal Storm, iHeartRadio şi Billboard.

În acelaşi interviu, Robert Trujillo s-a declarat încântat de viitoarea înregistrare, considerând-o "o culminare a ultimelor 2 discuri". Muzicianul a amintit că există destul de multe idei originale pregătite şi că toţi membrii trupei au promis că se vor apuca de compus mai rapid decât până acum. Metallica e gata să pornească o nouă etapă a turneului său european pe 1 mai 2019 la Lisabona.

Aceste concerte se vor încheia în Germania în vară, nu înainte ca Hetfield & co să ajungă în România pe 14 august, în cadrul unui concert organizat pe Arena Naţională. În această toamnă Metallica şi Slipknot vor concerta împreună pe o serie de stadioane australiene. Trupa a lansat recent un album de piese acustice şi live, "Helping Hands - Live & Acoustic at the Masonic”, cu piese înregistrate la un concert umanitar susţinut pentru "All Within My Hands Foundation".

Formaţia a fost de asemenea prezentă la începutul anului 2019 la tributul pentru Chris Cornell, un concert care a durat 5 ore. În ultimul an Metallica şi-a ramificat brandul în noi direcţii, precum o bere Pilsner proprie, o colecţie de ceasuri şi un whiskey inspirat de "Enter Sandman".

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 14 august 2019

Metallica

Loc
Arena Națională
Comentează

Tehnologie

Metallica va ţine un concert în... Fortnite

Metallica se alătură marilor artişti care au ţinut concerte virtuale în jocuri video şi se pare că se pregăteşte de un gig în... Fortnite. Reprezentaţia sa vine după concerte similare ţinute de Lady Gaga, The Weeknd sau Billie Eilish.

Publicat

pe

Concert Metallica la București pe 14 august 2019 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Metallica ar putea ţine un concert în Fortnite, conform unei linii de cod găsită în jocul battle royale. Un fan a găsit un fişier text în codul sursă Fortnite, care menţionează "folosit în CH5S3 Metallica Concert". Se pare deci că legendara trupă thrash va ţine un concert în cadrul sezonului 3, capitolul 5 din Fortnite. Noul sezon a început pe 24 mai şi va ţine până pe 16 august. Metallica nu e străină de contribuţia la acest joc.

Fanii săi au putut cumpăra emote-uri, adică reacţii ale personajelor pentru acest joc încă de la final de an 2022. La început de lună iunie 2024 se anunţă şi că "Master of Puppets" urma să fie adăugat în Fornite Festival, fiind cel mai lung "jam track" din joc. Se pare că Metallica ar putea fi headlinerul celui de-al patrulea Fortnite Festival.

Acesta este un joc de ritm în stil Guitar Hero sau Rock Band. Până acum headlineri au fost Lady Gaga, The Weeknd, iar Billie Eilish este actualul cap de afiş. În general colaborările de genul aduc instrumente inspirate de artişti, quest-uri şi personaje, plus anumite piese speciale din catalogul lor. Eilish îşi încheie "rezidenţa" pe 13 iunie, iar Metallica ar urma să vină după.

În ultimii ani am avut totuşi şi alte integrări de artişti în joc. Travis Scott, Marshmello, Diplo şi Ariana Grande au ţinut concerte în faţa a milioane de fani. Pe 4 iunie chitaristul trupei DragonForce, Herman Li a anunţat că vrea să adauge muzica formaţiei sale la jocul de ritm din Fortnite. Anunţul a venit pe Twitch.

A oferit şi opţiunea de a re-înregistra dificila melodie "Through the Fire & Flames" pentru Epic Games. Acela era boss battle-ul suprem din Guitar Hero. Metallica s-a viralizat în ultima vreme, după că James Hetfield a declarat într-un interviu că în ciuda carierei ilustre încă are coşmaruri cu stadioane goale şi instrumente care nu funcţionează înainte de a pleca în turneu.

Citește în continuare

Trending