Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Mezquida-Aurignac-Prats, trio-ul de senzație al jazz-ului hispanic, concertează în martie la București

Una dintre cele mai puternice trupe ale scenei avangardiste spaniole, Mezquida-Aurignac-Prats aduce pe 21 martie, la ARCUB, un concert îndrăzneț și intens care îmbină free jazz-ul cu muzica populară contemporană și de improvizație. Acesta este cel de-al cincilea concert al anului din stagiunea de jazz Artist in Residence.

Publicat

pe

Mezquida-Aurignac-Prats
Mezquida-Aurignac-Prats

Timbrul muzical aparte al trioului Mezquida-Aurignac-Prats (M.A.P.) este dat de expresivitatea pianistului din insula Menorca, Marco Mezquida de imaginația și originalitatea saxofonistului din Malaga, Ernesto Aurignac, și de versatilitatea bateristului din Girona, Ramon Prats.

”Felul în care cântă cei trei este o descărcare energetică de jazz pur, emis cu o spiritualitate, o îndrăzneală și cu o intensitate nemaiîntâlnite în jazzul spaniol de ani întregi. Sunetul și prestațiile lor live au fost cele mai bune noutăți ale anului, nu doar în jazzul din Spania, dar și din afară.” (El Mundo)

Marco Mezquida. Asemănat cu Bill Evans și Keith Jarrett

Marco Mezquida este printre cele mai mari senzații ale pianului de jazz din ultimii ani. Ales de cinci ori „Muzicianul Anului” de Asociația Muzicienilor de Jazz și Muzică Modernă din Catalonia, Marco Mezquida este un artist eclectic și versatil. Pianist, compozitor, lider de formații și acompaniator, Mezquida susține concerte solo sau alături de orchestre, se implică în proiecte de dans, cântă ca membru în formații de jazz.

Ernesto Aurignac studiază saxofonul clasic la Conservatorio Superior din Malaga

...iar la Barcelona, jazzul, armonia modernă și improvizația. Un muzician entuziast și pasionat, Ernesto Aurignac inițiază proiectul “Charlie Parker with Strinarcubgs”, fondează Cvintetul Anunnakis care este nominalizat la titlul de „Cea mai bună producție de jazz și muzică contemporană” din Spania și susține constant masterclass-uri în lumea întreagă.

Ramon Prats. Declarat de Asociația Muzicienilor de Jazz și Muzică Modernă din Catalonia „Muzicianul anului” în 2014

....și câștigătorul titlurilor „Albumul anului” cu Cvartetul Pandora și „Grupul anului” cu Ramón Prats Quartet, bateristul spaniol a colaborat cu artiști internaționali precum Lee Konitz, Mars Gustafsson, Andy Moor, David Murray sau Deborah Carter. Este o prezență constantă pe scena festivalurilor internaționale de jazz din Belgia, Ecuador, Marea Britanie, Suedia, Rusia, Islanda și Franța. În prezent este profesor la Conservatori Superior de Música del Liceu.

În concertul de pe 21 martie, de la București, cei trei artiști vor cânta muzica primelor două albume, care le-a adus titlul de cea mai bună formație de jazz în 2015 și premiul pentru cel mai bun album de jazz în 2016. M.A.P sunt recunoscuți pentru pasiunea și virtuozitatea interpretărilor live, pentru pasajele hipnotice și ritmurile dinamice alternate cu momente de lirism sentimental, groove și influențe orientale.

Bilete concert Mezquida-Aurignac-Prats la ARCUB

  • 35 lei (Categoria I)
  • 25 lei (Categoria II) - Pentru elevii, studenţii și pensionarii care se prezintă la Casa de Bilete ARCUB cu legitimaţie

Trending