Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
James Arthur
Vama concertează la Arenele Romane: "Ne-a fost dor de voi, ne ard buzele să cântăm" Toboșarul Scorpions confirmă că a avut coronavirus și oferă detalii despre starea lui de sănătate Juriu X Factor 2020Componența juriului X Factor se schimbă în 2020, "surprizele" aduc noi scântei în formatul emisiunii David Gilmour - Rattle That Lock (Live At Pompeii 2016)Prima piesă a lui David Gilmour după o pauză de 5 ani, "Yes, I Have Ghosts", este o colaborare cu fiica sa - AUDIO Mickey Madden, basistul Maroon 5Basistul Maroon 5 a fost arestat pentru violență domestică

Mark Ronson compară declinul muzicii lui Michael Jackson cu "colapsul continuumului spațiu-timp"

Reputatul producător Mark Ronson crede că efectul pe care documentarul ”Leaving Neverland” îl are asupra muzicii lui Michael Jackson este unul devastator pentru industria muzicală, similar "colapsului continuumului spațiu-timp".
Mark Ronson / Michael Jackson

Mark Ronson / Michael Jackson

Regizorul Dan Reed a readus în spațiul public vechi acuzații privind abuzurile sexuale pe care Michael Jackson le-ar fi manifestat asupra unor minori. În noul său documentar de patru ore, "Leaving Neverland", sunt prezentate mărturiile lui Wade Robson (36 de ani) și James Safechuck (41 de ani), care au locuit împreună cu familiile lor în fosta reședință a lui Michael, Neverland. Aceștia povestesc pe larg care a fost relația lor cu Michael Jackson, detaliind abuzurile sexuale repetate la care au fost supuși în copilărie, pe toată perioada șederii lor în Neverland.

Difuzarea acestui documentar a avut un efect puternic atât asupra fanilor lui Michael Jackson, cât și asupra presei. Mai multe posturi de radio au scos piesele lui Michael din playlisturi, inclusiv BBC Radio 2.

”Muzica lui (Michael Jackson) inspiră R&B-ul, soul-ul și pop-ul modern mai mult decât orice altceva”

Fan declarat al lui Michael Jackson, Mark Ronson crede că ceea ce se întâmplă acum cu muzica regelui pop va avea un efect major asupra industriei muzicale în ansamblu.

"Nu vreau să spun nimic până nu văd documentarul, dar, da, este afectată o parte uriașă a muzicii", a declarat Ronson pentru NME. "Este una dintre cele mai puternice influențe, dacă luăm în considerare tot ce a făcut, inclusiv producția - muzica lui inspiră R&B-ul, soul-ul și pop-ul modern mai mult decât orice altceva.

Așa că dacă muzica lui va fi pătată, se va întâmpla o chestie similară filmelor acelora în care asistăm la un colaps al continuumului spațiu-timp."

Presupusele victime Robson și Safechuck, ale căror mărturii sunt prezentate în documentarul "Leaving Neverland", i-au dat în judecată pe administratorii averii lui Michael Jackson, dar cazul a fost respins în 2017, după ce un judecător a descoperit că plângerea nu s-a încadrat în termenul prevăzut pentru răspunderea penală.

Familia lui Michael Jackson a negat toate acuzațiile prezentate în documentar şi au dat în judecată HBO, cerând daune de 100 de milioane de dolari.

Citește mai multe despre Mark RonsonMichael Jackson
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Peste 250 de artiști din 35 de țări vin la EUROPAfest 2019

EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale – jazz, blues, pop, clasic – prezintă în perioada 9...

Închide