Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Lenny Kravitz povestește cum a fost compus hitul "Are You Gonna Go My Way": "Înregistrarea a durat 5 minute"

"Are You Gonna Go My Way", prima piesă a lui Lenny Kravitz care a ajuns hit atât în America, cât și în Australia, a fost rezultatul unui impuls creativ stimulat de lipsa de timp. "Înregistrarea a durat 5 minute", a povestit Lenny într-un interviu.

Publicat

pe

Lenny Kravitz
Lenny Kravitz │ FOTO: Mathieu Bitton www.facebook.com

Uneori, creativitatea "face casă bună" cu termenele limită. Așa s-a întâmplat cel puțin în cazul lui Lenny Kravitz, care a tras negativul pentru hitul "Are You Gonna Go My Way" în doar 5 minute. Artistul a mărturisit într-un interviu pentru Guitarist Magazine că, inițial, nu și-a dat seama care este potențialul piesei, totul întâmplându-se foarte rapid.

"Nu aveam nicio idee că asta va fi <<acea piesă>>"

""Are You Gonna Go My Way" s-a întâmplat în 5 minute.

Înregistrarea a durat 5 minute pentru că după noi urma să intre un alt grup, care era programat pentru următoarea sesiune - pentru că deși finalizam cel de-al treilea album, tot nu am putut să rezerv studioul cât timp mi-aș fi dorit. Așa că sunt acele sesiuni de înregistrări, știi?", a detaliat Lenny Kravitz.

O altă formație avea programată o sesiune de înregistrări în aceeași zi.

"Celălalt grup deja aștepta pe hol și băieții erau deja puțin nervoși pentru că depășisem ora stabilită cu vreo 15 minute, așa că a trebuit să înregistrăm foarte repede și să plecăm, și nu aveam nicio idee cum a ieșit. Nicio idee.

Am luat caseta acasă, am ascultat-o, am scris versurile și linia melodică și m-am întors a doua zi pentru a trage piesa. Atunci, deși îmi plăcea cum sună, tot nu știam cu adevărat ce aveam acolo. Nu aveam nicio idee că asta va fi <<acea piesă>>."

Lansată în 1993, "Are You Gonna Go My Way" a urcat pe prima poziție în topurile Australian Singles Chart și US Mainstream Rock chart și pe poziția a patra în clasamentele din UK și Franța. Melodia este considerată una dintre piesele de temelie ale lui Kravitz, Metallica și Tom Jones realizând cover-uri după ea.

Considerat unul dintre cei mai proemineți muzicieni ai timpurilor noastre, Lenny Kravitz a depășit barierele impuse de gen muzical, stil, rasă și statut social. Scriitor, producător, vocalist și instrumentist înzestrat, Lenny Kravitz a fost desemnat câștigător al Premiului Grammy pentru categoria „Best Male Rock Vocal Performance” 4 ani consecutivi (din 1999 până în 2002), deținând chiar recordul acestei categorii.

Lenny Kravitz revine în România

La 11 ani de la ultimul său concert în România, Lenny Kravitz va reveni în țara noastră pentru un concert în premieră la Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc pe 6 mai 2019, la Sala Polivalentă, artistul urmând să promoveze albumul ”Raise Vibration”.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică și film

Jennifer Lopez are parte de o nuntă de coșmar în "Shotgun Wedding" - TRAILER

Jennifer Lopez îmbracă încă o dată rochia de mireasă, de data aceasta pentru filmul "Shotgun Wedding". Pelicula va fi disponibilă pe Prime Video la începutul anului viitor. Te invităm să afli mai multe detalii și să urmărești trailerul.

Publicat

pe

Jennifer Lopez în "Shotgun Wedding"
Jennifer Lopez în "Shotgun Wedding" │ FOTO: captură YouTube / Prime Video

"Shotgun Wedding" este regizat de Jason Moore, și îmbină thrillerul, romantismul și comedia în 100 de minute de pline de acțiune. Pelicula îi are ca protagoniști pe Jennifer Lopez și Josh Duhamel, în rolul cuplului Darcy și Tom. Aceștia sunt în toiul pregătirilor pentru nuntă. La început, lucrurile par să meargă bine, în ciuda cadoului bizar oferit de soacra mare interpretată de Jennifer Coolidge și prezenței fostului iubit al lui Darcy interpretat de Lenny Kravitz.

În scurt timp însă Darcy simte că ceva nu este în regulă cu frumoasa ceremonie. Ea ajunge să aibă dreptate, deoarece invitații la nuntă sunt brusc luați ostatici sub amenințarea armei de niște mascați. Darcy și Tom pornesc apoi într-o călătorie haotică printr-o junglă tropicală pentru a-și salva invitații, în timp ce sunt încătușați unul de celălalt.

"Shotgun Wedding" va fi disponibil pe Prime Video începând cu 27 ianuarie 2023. Alături de Lopez, Coolidge, Kravitz și Duhamel, filmul îi mai are în distribuție pe Sônia Braga, Cheech Marin, Selena Tan, D’Arcy Carden, Callie Hernandez, Desmin Borges, Steve Coulter și Alberto Isaac.

Anterior, Jennifer Lopez a jucat în "Marry Me", o comedie-romantică concentrată tot în jurul căsătoriei. Artista a interpretat rolul de mireasă și în viața reală, măritându-se cu actorul Ben Affleck în urmă cu câteva săptămâni.

TRAILER "Shotgun Wedding":

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< oct. 2022 >>
lmmjvsd
26 27 28 29 30 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6

Trending