Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Lenny Kravitz povestește cum a fost compus hitul "Are You Gonna Go My Way": "Înregistrarea a durat 5 minute"

"Are You Gonna Go My Way", prima piesă a lui Lenny Kravitz care a ajuns hit atât în America, cât și în Australia, a fost rezultatul unui impuls creativ stimulat de lipsa de timp. "Înregistrarea a durat 5 minute", a povestit Lenny într-un interviu.

Publicat

pe

Lenny Kravitz
Lenny Kravitz │ FOTO: Mathieu Bitton www.facebook.com

Uneori, creativitatea "face casă bună" cu termenele limită. Așa s-a întâmplat cel puțin în cazul lui Lenny Kravitz, care a tras negativul pentru hitul "Are You Gonna Go My Way" în doar 5 minute. Artistul a mărturisit într-un interviu pentru Guitarist Magazine că, inițial, nu și-a dat seama care este potențialul piesei, totul întâmplându-se foarte rapid.

"Nu aveam nicio idee că asta va fi <<acea piesă>>"

""Are You Gonna Go My Way" s-a întâmplat în 5 minute.

Înregistrarea a durat 5 minute pentru că după noi urma să intre un alt grup, care era programat pentru următoarea sesiune - pentru că deși finalizam cel de-al treilea album, tot nu am putut să rezerv studioul cât timp mi-aș fi dorit. Așa că sunt acele sesiuni de înregistrări, știi?", a detaliat Lenny Kravitz.

O altă formație avea programată o sesiune de înregistrări în aceeași zi.

"Celălalt grup deja aștepta pe hol și băieții erau deja puțin nervoși pentru că depășisem ora stabilită cu vreo 15 minute, așa că a trebuit să înregistrăm foarte repede și să plecăm, și nu aveam nicio idee cum a ieșit. Nicio idee.

Am luat caseta acasă, am ascultat-o, am scris versurile și linia melodică și m-am întors a doua zi pentru a trage piesa. Atunci, deși îmi plăcea cum sună, tot nu știam cu adevărat ce aveam acolo. Nu aveam nicio idee că asta va fi <<acea piesă>>."

Lansată în 1993, "Are You Gonna Go My Way" a urcat pe prima poziție în topurile Australian Singles Chart și US Mainstream Rock chart și pe poziția a patra în clasamentele din UK și Franța. Melodia este considerată una dintre piesele de temelie ale lui Kravitz, Metallica și Tom Jones realizând cover-uri după ea.

Considerat unul dintre cei mai proemineți muzicieni ai timpurilor noastre, Lenny Kravitz a depășit barierele impuse de gen muzical, stil, rasă și statut social. Scriitor, producător, vocalist și instrumentist înzestrat, Lenny Kravitz a fost desemnat câștigător al Premiului Grammy pentru categoria „Best Male Rock Vocal Performance” 4 ani consecutivi (din 1999 până în 2002), deținând chiar recordul acestei categorii.

Lenny Kravitz revine în România

La 11 ani de la ultimul său concert în România, Lenny Kravitz va reveni în țara noastră pentru un concert în premieră la Cluj-Napoca. Evenimentul va avea loc pe 6 mai 2019, la Sala Polivalentă, artistul urmând să promoveze albumul ”Raise Vibration”.

PUBLICITATE
Comentează

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending