Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eurovision ajunge în America, într-un format similar - TRAILER VIDEO Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019"Smoke on the Water" în 2020, prin ochii lui Ian Gillan (Deep Purple) Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie

Festivalul Woodstock 2019 are un lineup all star la ediţia aniversară de 50 de ani

Festivalul Woodstock este un reper în industria muzicii, legat de modul în care muzica şi revolta poate aduce oamenii împreună. Prins între "furtuna perfectă" de acum 50 de ani şi variantele moderne organizate impecabil, evenimentul împlineşte 50 de ani în 2019. Va fi marcat cu un festival aniversar, care se va întinde pe 3 zile în luna august. Lineup-ul a fost dezvăluit şi îl puteţi afla în articol.
Woodstock 2019 50 ani aniversare lineup (1)

Woodstock 2019 50 ani aniversare lineup (1) (foto: Woodstock)

Jay-Z şi The Killers au fost confirmaţi drept doi dintre headlinerii de la Woodstock 50. Concertele au loc în Watkins Glen, New York între 16 şi 18 august. În lineup se află chiar şi artişti care au cântat la primul Woodstock, cel legendar din 1969. Santana şi Robert Plant se numără printre acei muzicieni clasici. Woodstock 2019 acoperă toate genurile muzicale, de la rap la rock, pop, indie şi acte muzicale care transcend genurile, precum Janelle Monae.

Miley Cyrus va avea o apariţie pe 16 august la The Love Stage, alături de Run the Jewels şi Fever 333. The Killers împart scena cu The Raconteurs, trupa lui Jack White, dar şi cu Grandson, în vogă în ultima vreme şi bifând o colaborare cu Mike Shinoda pe albumul său solo. Pe 17 august îi auzim pe The Black Keys pe The Love Stage, alături de "noii Led Zeppelin", Greta Van Fleet.

Woodstock 2019 50 ani aniversare lineup (2)

Woodstock 2019 50 ani aniversare lineup (2)

David Crosby, Chance the Rapper şi Portugal the Man condimentează această a doua zi. Ziua finală, 18 august este înţesată de nume mari. Imagine Dragons şi Cage the Elephant se află pe The Love Stage, iar pe The Music Stage vin Halsey şi Pussy Riot. Cofondatorul şi coproducătorul Woodstock, Michael Lang a declarat următoarele despre festival:

Vrem ca acest eveniment să fie mai mult decât mersul la un concert. Sperăm ca multe din trupe să devină parte a acestui efort de a face oamenii auziţi şi să iasă la vot. Chiar dacă nu au candidat care să le reprezinte ideile, trebuie să găsească unul sau să candideze chiar ei.

Asocierea cu politica nu e întâmplătoare, pentru că în 1969 festivalul era menit şi ca protest contra războiului din Vietnam. Woodstock 2019 nu are loc în zona unde s-a ţinut prima ediţie şi aici există o despărţire a curentelor. Oraşul Bethel, locaţia iniţială va ţine propriul eveniment de aniversare. Acolo cântă clasici precum Santana, toboşarul Beatles Ringo Starr sau Alro Guthrie.

Festivalul de acum 50 de ani a strâns 400.000 de persoane, care au avut ocazia să asculte legende muzicale, precum Jimi Hendrix, The Who şi Janis Joplin. Alte două ediţii au fost organizate în 1994 şi 1999, acolo ieşind în evidenţă prin reprezentaţii Green Day şi Nine Inch Nails. Detalii despre ediţia din 2019 se află pe woodstock.com.

Citește mai multe despre Carlos SantanaJay-ZMiley CyrusThe Killers
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Primul proiect al lui Lars Ulrich fără Metallica este soundtrack-ul unui film distribuit de Netflix

Lars Ulrich a înregistrat muzică pentru prima oară fără colegii din Metallica. Toboșarul poate fi ascultat pe coloana sonoră a...

Închide