Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Dirty Shirt participă la Wacken Open Air Festival, cel mai mare eveniment metal din Europa

Dirty Shirt va susține un recital în cadrul celui mai mare festival metal din Europa, Wacken Open Air din Germania. Anunțul vine după ce în anul 2014, maramureșenii obțineau locul doi la concursul Waken Metal Battle.

Publicat

pe

Wacken Open Air Festival se desfășoară în perioada 1 - 3 august 2019, în apropiere de Hamburg, și este considerat atât de către formații, cât și de către presa de specialitate, cel mai important festival metal din Europa. În ultimii ani, la Wacken Open Air s-au vândut toate cele 75.000 bilete puse în vânzare în doar câteva ore.

În cadrul acestui eveniment, Dirty Shirt va prezenta atât piese de pe noul material discografic, “Letchology”, cât și piese de pe precedentele albume.

”Este o onoare pentru noi să putem cânta la acest festival”

”Faptul că am ajuns să fim prima trupă din România care a luat un premiu la Wacken Open Air Festival, se datorează în mare parte lui Robi Metalistu (voce), care a insistat și a insistat să ne înscriem în concursurile Wacken Metal Battle. Mai întâi în 2010 și după aceea și în 2014.

Astfel, după ce am trecut de semifinalele de la Cluj și am intrat în finală, am luat locul 1 la Sibiu și am reprezentat România la Wacken Open Air unde am luat locul 2. Astăzi putem anunța faptul că suntem invitați să cântăm la Wacken 2019. Din câte știu, Dordeduh și Negură Bunget au mai cantat în recital la acest festival.

Este o onoare pentru noi să putem cânta la acest festival foarte mare, care de mai bine de 15 ani este Sold Out în fiecare an, participând 75.000 oameni din întreaga lume și unde se cântă pe mai multe scene concomitent. E un festival simbol pentru mișcarea rock și ar trebui să fie punctat de orice rocker amator de concerte.” - Dan “Rini” Crăciun (voce)

Albumul “Letchology” va fi lansat pe 8 martie 2019 prin casele de discuri Rock Attack Records / Cargo Records (world wide) si Apathia Records / Season of Mist (Franța).

În prezent, Dirty Shirt înseamnă: Dan “Rini” Crăciun (voce), Robert Rusz (voce), Mihai Tivadar (chitară, clape), Cristian Bălănean (chitară), Dan Petean (chitară), Pal Novelli (bas), Vlad Țoca (tobe) și Cosmin Nechita (vioară).

Comentează

Trending