Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 INFO CONCERT:
Summer Well 2019
Cerbul de Aur (logo)INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
INFO CONCERT:
Michael Bolton
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2019
Steve Aoki s-a aruncat în mijlocul fanilor la Festivalul NEVERSEA 2019NEVERSEA 2019: Jessie J și Steve Aoki au coborât în public în a treia zi de festival - POZE & VIDEO NEVERSEA 2019: Show-uri incendiare cu Sean Paul și Afrojack - POZE & VIDEO

Concertul "Michael Jackson - Live in Bucharest" disponibil gratis pe YouTube - VEZI VIDEO

Concertul lui Michael Jackson de la Bucureşti din 1992 este unul dintre momentele legendare din peisajul muzical autohton şi global. Fanii artistului pot retrăi acel moment vizionând gratuit pe YouTube concertul "Michael Jackson - Live in Bucharest", care a fost pus la dispoziţie de moştenitorii muzicianului. Materialul video de 2 ore se poatea vedea în articol.
Michael Jackson Live in Bucharest Dangerous Tour

Michael Jackson Live in Bucharest Dangerous Tour (foto: Michael Jackson)

Înregistrarea completă este disponibilă pe YouTube, fiind publicată duminică, drept un cadou pentru fani. Accesul este gratuit, dar disponibilitatea este pe o perioadă limitată. 2 ore de concert pot fi ascultate şi vizionate, iar evenimentul a făcut parte din faimosul "The Dangerous Tour". Clipul a atras deja peste 442.000 de vizualizări.

Debutul acestei bucăţi de istorie a venit cu următorul mesaj de la moştenitorii lui Michael:

Nu pierdeţi magia Regelui Pop însuşi! Lasă-te absorbit de Michael Jackson. "Live la Bucureşti" şi "Live pe Stadionul Wembley" sunt disponibile pentru o perioadă limitată de timp pe canalul de YouTube al lui Michael Jackson!"

Această lansare a fost urmată şi de publicarea altei înregistrări - concertul susţinut de Michael Jackson pe Wembley, la Londra în 1988. Toate concertele din cadrul turneului "Dangerous" au fost înregistrate şi difuzate de MTV la acea vreme şi ulterior. Concertul de la noi a fost filmat şi difuzat şi de către HBO la nivel global. Reprezentaţia de la Bucureşti a fost adusă şi pe DVD, care a vândut peste 1 milion de exemplare de la lansarea din 2005 până acum.

Concertul de pe Lia Manoliu a avut loc pe 1 octombrie 1992 şi a inclus 16 hituri ale artistului, precum "Smooth Criminal", "Thriller", "Billie Jean", "Beat It" sau "Black or White". La debutul său pe HBO a stabilit un record de audienţă, ajungând în 3.7 milioane de locuinţe.

Oferta de pe YouTube vine în acelaşi timp cu un scandal provocat de acuzaţii de abuz sexual apărute în urma unui documentar despre Michael realizat de HBO. Producţia poartă numele de "Leaving Neverland" şi include acuzaţii aduse lui Michael Jackson de către părinţii unor copii care s-au aflat în anturajul apropiat al artistului.

Urmărește "Michael Jackson - Live In Bucharest (The Dangerous Tour)"

Reprezentanţii lui Michael şi cei care îi administrează proprietăţile au dat deja în judecată HBO, cerând 100 de milioane de dolari daune. Filmul a avut premiera pe 25 ianuarie la Festivalul de Film de la Sundance şi are o durată de 4 ore. Spune povestea lui Wade Robson şi James Safechuck, de când l-au cunoscut pe Michael până la viaţa de adult, când traumele din urma abuzului au început să se resimtă.

Ca urmare a dezvăluirilor, multiple posturi de radio şi TV au început să boicoteze piesele lui Michael şi o statuie a sa a fost retrasă de la muzeul Naţional Football din Manchester recent. Michael Jackson a încetat din viaţă pe 25 iunie 2009, în urma unei intoxicaţii cu propofol. Anestezicul a fost prescris în cantităţi greşite de medicul starului pop, Conrad Murray.

Citește mai multe despre Michael Jackson
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Mark Stam, invitat la concertul Carla’s Dreams de la Romexpo, "Nocturn"

Carla’s Dreams se pregătește de primul mare concert de anvergură al trupei, show care va avea loc pe 18 mai...

Închide