Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Care sunt piesele favorite la Eurovision 2019 și ce șanse are România de a intra în finală

Ca în fiecare an, predicțiile privind potențialul câștigător al concursului Eurovision se conturează cu săptămâni bune înainte de finală. Favoriții ediției din 2019 sunt în vizorul caselor de pariuri, din cele 41 de melodii evidențiindu-se o piesă lentă, ce surprinde în versuri durerea provocată de o iubire pierdută.

Publicat

pe

Duncan Laurence în videoclipul ”Arcade”
Duncan Laurence în videoclipul ”Arcade”

Dacă anul trecut favorita detașată a competiției a fost reprezentanta Israelului, cu o piesă energică și controversată, anul acesta publicul a fost cucerit de o compoziție ce se află la polul opus. Este vorba despre piesa reprezentantului Olandei, Duncan Laurence, calificat la Eurovision Song Contest 2019 cu melodia "Arcade".

Piesa cu cele mai mari șanse de a câștiga Eurovision 2019

Dată drept favorită de către casele de pariuri, piesa "Arcade" a fost "îmbrățișată" și de către public, în comentariile videoclipului cu peste 4 milioane de vizualizări apărând remarci precum: "aceasta e o capodoperă", "el e câștigătorul Eurovision 2019" și "sincer, piesa asta e prea bună pentru Eurovision".

Duncan Laurence a ajuns, așadar, în grațiile fanilor Eurovision, deși în țara natală e încă un artist aflat la început de drum. Născut în 1994 în Spijkenisse, Duncan a absolvit anul acesta The Rock Academy din Tilburg, unde s-a dezvoltat ca artist, compozitor și producător. Este, totodată, fost participant la Vocea Olandei, în cadrul emisiunii de talente ajungând până în semifinale.

În versurile piesei "Arcade", ce-i poartă semnătura, tânărul în vârstă de 24 de ani ne vorbește despre o iubire pierdută, întrezărind în viitor orizontul unei noi iubiri.

""Arcade" a fost inspirată de povestea unei persoane pe care am iubit-o enorm, care a murit la o vârstă fragedă. Versurile și linia melodică mi-au venit în minte instantaneu, de parcă ar fi căzut din cer.

Când Joel Sjöö și Wouter Hardy m-au ajutat să finalizez piesa, a căpătat cu totul altă dimensiune. A trecut dintr-un plan foarte personal într-unul general, la care se poate conecta oricine.

"Arcade" este o piesă despre a-ți fi dor...a-ți fi dor să iubești...a-ți dori să ai ceva ce e imposibil. Și vorbește despre speranță. Speranța că vei găsi acel ceva de care ai nevoie în viața", a detaliat Duncan.

Rusia, pe poziția a doua în topul țărilor favorite la Eurovision

Pe poziția a doua în topul favoriților, conform caselor de pariuri, se află Sergey Lazarev, cu piesa "Scream". Cântăreț, actor și dansator, Sergey este un artist extrem de iubit în Rusia, ajuns celebru ca membru al trupei Smash!!. Formația s-a destrămat în 2006, de atunci Lazarev menținându-se în atenția publicului ca artist solo.

A participat la Eurovision și în 2016, finalizând competiția pe poziția a 3-a. Anul acesta va încerca să aducă trofeul în Rusia cu piesa "Scream", compusă de Philipp Kirkorov și Dimitris Kontopoulos.

Elveția mizează pe o piesă dansantă, plasându-se pe locul 3 în topul favoriților

Luca Hänni, aflat pe poziția a treia în topul artiștilor cu cele mai mari șanse de a câștiga trofeul Eurovision 2019, și-a început cariera muzicală la vârsta de 17 ani. A ajuns în atenția publicului odată cu câștigarea concursului Pop Idol din Germania, intrând în istoria acestei competiții. Hänni a fost cel mai tânăr concurent care a reușit să câștige trofeul și totodată primul artist din afara Germaniei care a atins această performanță.

Luca a început să studieze primul instrument muzical la vârsta de 5 ani. A fost atras inițial de tobe, ulterior studiind și pianul și chitara, lecțiile de canto venind în completarea pachetului de cunoștințe deja dobândit.

Primul său single a ajuns hit în Germania, Austria și Elveția. Au urmat turnee sold out și concerte la festivaluri de renume, precum și apariții în show-uri TV.

La Eurovision, Luca Hänni participă cu piesa "She Got Me", scrisă de artistul elvețian în vârstă de 24 de ani împreună cu o echipă de compozitori locali și internaționali.

Suedia intră în competiție de pe poziția a 4-a în clasamentul favoriților la Eurovision

Înainte de a cocheta cu muzica, reprezentantul Suediei la Eurovision 2019 câștiga medalii de aur în competiții naționale de atletism. John Lundvik s-a remarcat apoi și ca artist, scriind versurile piesei "When You Tell the World You're Mine", interpretată în 2010 la nunta prințesei Victoria a Suediei.

Anul acesta, John Lundvik participă la Eurovision cu piesa "Too Late For Love", plasată pe poziția a patra în topul favoriților la trofeu.

Italia merge spre trofeul Eurovision cu o melodie premiată la Sanremo, plasată pe locul 5 în topul favoriților

Alessandro Mahmoud, alias Mahmood, s-a născut la Milano în 1992, având o mamă de origine italiană și un tată egiptean. Artistul a compus piese pentru Elodie, Michele Bravi și Marco Mengoni, care a reprezentat Italia la Eurovision în 2013.

A câștigat premiul Critics Award la Sanremo Giovani 2018 cu piesa "Gioventù Bruciata", la Eurovision 2019 calificându-se cu piesa "Soldi" (Money). Melodia i-a adus totodată și trofeul festivalului Sanremo din 2019.

Olanda, Rusia, Elveția, Suedia și Italia sunt, așadar, principalele favorite la Eurovision 2019, într-un top al eurovisionworld.com. Clasamentul se actualizează constant, fiind influențat de evoluția popularității pieselor înscrise în concurs.

TOP 5 piese favorite la Eurovision

  1. Duncan Laurence - "Arcade" (Olanda)
  2. Sergey Lazarev - "Scream" (Rusia)
  3. Luca Hanni - "She Got Me" (Elveția)
  4. John Lundvik - "Too Late For Love" (Suedia)
  5. Mahmoud - "Soldi" (Italia)

În acest clasament, România se plasează momentan pe poziția a 29-a. Moldova se află pe locul 36, iar pe ultimul loc este cotat reprezentantul Muntenegrului.

Ce șanse are România de a se califica în finală

România va intra în competiția în cea de-a doua semifinală, de pe 16 mai, luptându-se cu marii favoriți ai ediției: reprezentanții Olandei și ai Rusiei. În finală vor avansa 10 țări, Ester Peony având nevoie, așadar de un minim loc 10 pentru a merge mai departe.

RECOMANDARE: Urmărește interviul video cu Ester Peony

În clasamentul realizat de eurovisionworld.com, România se plasează momentan pe poziția a 14-a, pe ultimul loc fiind cotată Moldova.

  1. Rusia: Sergey Lazarev - Scream
  2. Suedia: John Lundvik - Too Late for Love
  3. Olanda: Duncan Laurence - Arcade
  4. Elveția: Luca Hänni - She Got Me
  5. Malta: Michela Pace - Chameleon
  6. Azerbaijan: Chingiz - Truth
  7. Norvegia: KEiiNO - Spirit in the Sky
  8. Armenia: Srbuk - Walking Out
  9. Danemarca: Leonora - Love Is Forever
  10. Lituania: Jurij Veklenko - Run with the Lions
  11. Macedonia de Nord: Tamara Todevska - Proud
  12. Austria: Pænda - Limits
  13. Albania: Jonida Maliqi - Ktheju Tokës
  14. România: Ester Peony - On a Sunday
  15. Irlanda: Sarah McTernan - 22
  16. Letonia: Carousel - That Night
  17. Croația: Roko Blažević - The Dream
  18. Moldova: Anna Odobescu - Stay

Sub sloganul "Dare to dream", Eurovision Song Contest 2019 va avea loc la Tel Aviv, cu semifinalele pe 14 şi 16 mai şi finala pe 18 mai. La ediția cu numărul 64 a competiției muzicale, alături de România s-au mai înscris 41 de țări: Albania, Armenia, Austria, Australia, Azerbaidjan, Belarus, Belgia, Croația, Cipru, Cehia, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Macedonia, Germania, Georgia, Grecia, Ungaria, Islanda, Irlanda, Israel, Italia, Letonia, Lituania, Malta, Moldova, Muntenegru, Olanda, Norvegia, Polonia, Portugalia, Rusia, San Marino, Serbia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, Ucraina și Marea Britanie.

VIDEO: Recapitularea celor 41 de piese înscrise la Eurovision 2019

Comentează

Trending