Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
ARTmania Festival 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Jazz in the Park 2020
Poster Summer Well 2021INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Il Volo

Billy Corgan de la The Smashing Pumpkins va concerta la București

Billy Corgan, solistul Smashing Pumpkins, va concerta vara aceasta la Bucuresti. Pe 8 iulie, artistul va susține la Arenele Romane un show special, în cadrul căruia va interperta live toate hiturile trupei care l-a consacrat, dar și piese din cariera solo. Biletele pentru concert pot fi cumpărate la preț special în perioada earlybird.
Billy Corgan

Billy Corgan (foto: www.facebook.com/BillyCorgan/)

William Patrick Corgan Jr., sau pe scurt Billy Corgan, este geniul din spatele The Smashing Pumpkins, formație înființată de acesta în 1988. Cariera de artist a lui Corgan se suprapune evoluției acestei trupe, alături de care a câștigat 3 premii MTV, dar și două trofee Grammy, în 2 ani consecutivi, pentru Best Hard Rock Performance.

Formarea sa ca artist a fost în primă fază influențată de tatăl său, William Corgan Sr., care era chitarist de blues și rock. Prima sa chitară a fost o replică a unui Les Paul, iar tatăl său a fost cel care l-a îndemnat să asculte artiști sau formații precum Jimi Hendrix, Jeff Beck, Hohn Cale, Black Sabbath sau Queen.

Deși a primit oferte de la universități importante, Corgan a decis să aleagă calea muzicii. În perioada 87-88, a cântat alături de Wayne Static în prima sa formație, Deep Blue Dream. Ulterior, a pus bazele The Smashing Pumpkins în 1988, iar 5 ani mai tarziu avea să apară albumul ”Siamese Dream” care primea 9 Discuri de Platină și 3 Discuri de Aur.

Cu toate că avea la dispoziție o formație, Corgan a fost cel care a înregistrat toate părțile de bas și de chitară pentru acest album. Pe acest disc se regăsesc single-uri precum: "Cherub Rock", "Today", "Disarm" și "Rocket".

Anul 2004 marchează începutul carierei solo a artistului, care lansează un album în care se regăseau elemente de shoegaze, alternative și chiar muzica electronică.

Pe lângă pasiunea pentru muzica, Corgan este pasionat și de poezie, artistul lansând volumul ”Blinking with Fists”, care a ajuns pe lista New York Times Best Seller. Billy Corgan rămâne un artist desăvârșit, uneori controversat, cu convingeri proprii puternice și argumentate, care a influențat alți artiști atât muzical, cât și ideologic.

Prețuri bilete la concertul lui Billy Corgan de la Arenele Romane:

Biletele se pun în vânzare pe 8 martie.

  • Earlybird (primele 300 de bilete): 69 lei - Cat C / 89 lei - Cat B / 119 lei - Cat A + taxe 5 lei
  • Presale: 89 lei - Cat C / 109 lei - Cat B / 139 lei Cat A + taxe 5 lei
  • La acces: 100 lei - Cat C / 130 lei - Cat B / 150 lei - Cat A

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Billy CorganThe Smashing Pumpkins
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă a lui Billie Eilish, "Wish You Were Gay" - AUDIO

Billie Eilish a lansat o nouă piesă, numită "Wish You Were Gay", prin care speră să ne facă să înţelegem...

Închide