Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 Laura Bretan, interviu InfoMusic 2019Cerbul de Aur 2019: Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye pregătesc un moment special Poze concert Metallica pe Arena Națională pe 14 august 2019 INFO CONCERT:
Fall in Love Festival 2019
INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
INFO CONCERT:
Evanescence
INFO CONCERT:
We Love Retro 2019 București

Arcade Fire a lansat piesa "Baby Mine", inclusă pe coloana sonoră a filmului "Dumbo" - AUDIO

Mereu cu un fler cinematic, Arcade Fire a lansat piesa "Baby Mine", inclusă pe coloana sonoră a filmului "Dumbo". Povestea elefănţelului zburător în noua sa versiune este regizată de Tim Burton şi primeşte o melodie care sună ca un cântec de leagăn. O puteţi asculta în articol.
Coperta single Arcade Fire Baby Mine Dumbo

Coperta single Arcade Fire Baby Mine Dumbo (foto: Disney)

"Dumbo" este un film live action, iar coloana sa sonoră include variante reinterpretate ale melodiilor din producţia originală a anului 1941. Inclusiv "Baby Mine" cântată de Arcade Fire acum este un cover după piesa lui Frank Churchill şi Ned Washington. Este o piesă tandră, un cântec de leagăn şi de iubire de la mamă pentru fiu.

Relaţia de filialitate şi maternitate trece dincolo de povestea filmului, influenţând şi muzicienii. Mama solistului Arcade Fire, Win Butler a cântat la harpă pe acest track. Muzicianul a descis astfel experienţa:

Mama mea cântă la harpă în această melodie, fratele meu cântă la theremin, soţia mea cântă la tobe şi vocal, iar fiul nostru la triunghi şi asta împreună cu restul "famliei" din Arcade Fire. Întotdeauna mă voi raporta la piesă gândindu-mă la cei dragi, care sunt "atât de preţioşi pentru mine". Ascultaţi cu atenţie piesa pentru a auzi acel cameo al bunicului meu, Alvino, cu al său instrument Sonovox la final.

"Dumbo" este regizat de Tim Burton şi are parte de o coloană sonoră compusă de Danny Elfman. Distribuţia include numai nume mari, precum Danny DeVito, Collin Farrell, Michael Keaton, Eva Green şi Alan Arkin. Arcade Fire a lansat ultimul album în 2017, sub numele de "Everything Now". Încă o versiune a lui "Baby Mine" se va auzi în film, dar una cântată de artista norvegiană Aurora.

Filmul intră în cinematografe pe 29 martie, iar coloana sonoră a lui Elfman debutează în aceeaşi zi în varianta digitală. Versiunea fizică, pe CD soseşte pe 5 aprilie. Producţia Disney are 130 de minute şi exclude dialogurile personajelor animale.

Arcade Fire lansa toamna trecută o piesă pop, "Peter Pan", cu influenţe reggae. Formaţia a susţinut primul său concert în România pe 20 iunie 2018 în cadrul festivalului Rock the City, unde au cântat si Nick Cave and the Bad Seeds. Artiştii au surprins cu o energie deosebită şi mesaje de solidaritate cu protestatarii de la noi.

Citește mai multe despre Arcade FireDanny Elfman
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
"Bohemian Rhapsody" ar putea primi o continuare; Noul film se află în discuţii

"Bohemian Rhapsody" are toate şansele să rămână în istorie drept unul dintre cele mai reuşite filme biografice despre un muzician....

Închide