Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Peste 250 de artiști din 35 de țări vin la EUROPAfest 2019

EUROPAfest, singurul festival din Europa care reunește 4 genuri muzicale – jazz, blues, pop, clasic – prezintă în perioada 9 – 18 mai, peste 250 de artiști din 35 de țări. De 13 ani festivalul prezintă o varietate de stiluri de jazz, artiști ai noii generații și proiecte din centre de jazz recunoscute în întreaga lume.

Publicat

pe

EUROPAfest 2019
EUROPAfest 2019

Pentru 8 zile, Bucureștiul devine capitala jazz-ului mondial, oferind iubitorilor de muzică seri memorabile cu ritmuri originale, idei îndrăznețe și combinații surprinzătoare.

EUROPAfest - Bucharest International Jazz Competition, cotat de BBC între primele 3 concursuri de jazz din Europa, și-a câștigat locul între evenimentele de jazz sonore la nivel mondial, fiind apreciat deopotrivă de public, artiști și specialiști. În perioada 11 – 18 mai, sub sloganul “100% jazz”, evenimentul oferă concerte, workshopuri și jam sessions animate de artiști cu backgrounduri culturale diferite și cu evenimente internaționale prestigioase în portofoliu.

Se anunță un regal de jazz

În semifinală vor intra 16 trupe de jazz din 13 țări, care se luptă pentru câștigarea Marelui Premiu. Într-o varietate de formule scenice - quintet, quartet, trio și duo, artiștii vor prezenta noile tendințe de jazz din Australia, Azerbaijan, Bulgaria, Franța, Germania, Italia, Japonia, Luxemburg, Polonia, Rusia, Turcia, SUA și Ucraina. Spectatorii își pot alege o trupă preferată, pe care să o susțină până în finală.

Selecția trupelor, realizată de specialiști, a avut la bază atât valoarea artistică, cât și satisfacerea cerințelor publicului.

Pe lângă Bucharest International Jazz Competition, agenda festivalului mai cuprinde: Opening Gala Concert, concerte de jazz, blues, pop și muzică clasică, Jeunesses International Music Competition Dinu Lipatti, master-classes și workshopuri, Caffe Festival, Festival's corner și Gala EUROPAfest.

Trending