Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Slash confirmă noul album Guns N' Roses şi existenţa de piese noi

Slash a confirmat că Guns N' Roses pregăteşte un nou album, întărind declaraţiile lui Axl Rose de anul trecut. Ceilalţi membri ai trupei aşteptau ca Slash să îşi termine turneul solo pentru a trece serios la treabă pentru un nou LP.

Publicat

pe

Axl & Slash
Axl & Slash

Slash vorbea vara trecută despre posibile noi piese Guns N' Roses, atunci când a povestit despre cel mai ireal moment al marii reuniuni a trupei. În august 2018 Axl Rose declara că are o sumedenie de piese noi pregătite pentru un album Guns N' Roses. Apoi în decembrie anul trecut, chitaristul Richard Fortus a dat de asemenea indicii că ni se pregăteşte ceva.

Odată încheiat turneul Guns "Not In this Lifetime", artiştii au putut intra în studio. Seria de concerte începea în 2016 şi s-a încheiat în decembrie 2018. A generat 292.5 milioane de dolari, fiind al doilea cel mai profitabil turneu din 2017. Pe 6 februarie Richard Fortus dezvăluia că trupa va înregistra extra material atunci când Slash termină cu turneul propriu.

Slash a completat afirmaţiile, explicând şi că nu există un deadline sau un plan de acţiune deocamdată. Chitaristul speră să se reunească pe cât de rapid posibil cu colegii de trupă pentru a înregistra material nou. Fortus părea totuşi convins că discul e la stadiul de "coming soon". Slash este de altfel foarte încântat de chimia formaţiei după concertele de reuniune de la Coachella şi turneul extins.

Dacă LP-ul se va materializa, atunci ar fi primul disc cu Slash, McKagan şi Axl Rose împreună de la "The Spaghetti Incident?" din 1993. Ce e drept acela a fost un album de coveruri, deci ultimele materiale originale şi compoziţie proprie veneau în 1991, odată cu "Use Your Illusion" 1 şi 2. Ultimul album în orice fel de componenţă sub numele de Guns N' Roses sosea în 2008, legendarul şi multă amânatul "Chinese Democracy".

De remarcat şi că Slash nu a fost deloc ezitant să cânte piese de pe "Chinese Democracy" în cadrul ultimului turneu, deşi au fost compuse în absenţa sa. Slash a făcut totuşi modificări de sunet, punând amprenta proprie asupra acelor creaţii. Chitaristul nu s-a oprit după încheierea turneului Guns, ci a început propriul turneu global cu Myles Kennedy şi The Conspirators. Au promovat cel mai nou album în această formulă, "Living the Dream", care a sosit în 2018.

S-a zvonit la un moment dat că Axl Rose ar urma să înregistreze un album cu AC/DC, după ce l-a înlocuit pe Brian Johnson în turneele din ultimii ani. Brian a revenit totuşi şi a fost văzut în studio cu colegii de trupă.

PUBLICITATE
Comentează

Muzică nouă

Slash şi Myles Kennedy lansează piesa "Call Off the Dogs" - AUDIO

Slash şi Myles Kennedy plus The Conspirators au lansat un nou single intitulat "Call of the Dogs", încă un track de pe viitorul album, care va sosi în februarie 2022. Super grupul de artişti va lansa acest LP în premieră prin casa de discuri a producătorului de instrumente Gibson, Gibson Records.

Publicat

pe

Coperta single Slash Myles Kennedy the Conspiratos Call Off the Dogs
Coperta single Slash Myles Kennedy the Conspiratos Call Off the Dogs │ FOTO: Slash

Single-ul "Call Off the Dogs" vine după "Fill My World", o piesă senzaţională lansată de Slash ft. Myles Kennedy and The Conspirators pe final de an 2021. Sună a "Sweet Child 'O Mine", ceea ce nu e puţin lucru. Noua melodie pe de altă parte sună a "necaz", a momentul când personajul principal al unui film intră într-un bar şi începe scandalul. E şi o piesă bună de bar de bikeri sau de urmărire cu maşini, asta chiar dacă versurile sunt unele romantice.

Noul album al formaţiei se numeşte "4", explicaţia pentru acest nume fiind simplă: este al patrulea album al grupului care îl are pe Myles Kennedy la voce şi pe Slash la chitară şi compoziţie. Va sosi pe 11 februarie prin Gibson Records în parteneriat cu BMG. Formaţia îi are în componenţă şi pe Brent Fitz la tobe, pe Todd Kerns la bas şi voce şi pe Frank Sidoris la chitară şi voce.

Myles Kennedy a descris astfel noul single:

"Call Off the Dogs" are un vibe up-tempo care ajută la ridicarea cotei unui disc în multe moduri, în special pentru fanii rock. Ei vor aceste piese. Aveam nevoie de o secţiune de chorus pentru ea, aşa că m-am jucat cu piesa puţin şi apoi i-am trimis-o lui Slash, iar el a dus-o la nivelul următor şi a transformat-o în stilul propriu. Ca versuri este despre acel moment când fluturi steagul alb şi îi cedezi cuiva după ce ai fost vânat fără încetare.

În octombrie 2021 trupa a lansat primul single de pe noul LP, "The River Is Rising", alături de un videoclip memorabil, filmat la periferia oraşului Los Angeles. Pentru "4" Slash şi Myles Kennedy au înregistrat în Nashville, Tennessee, la studioul reputat RCA Studio A, alături de producătorul Dave Cobb, care a lucrat cu Chris Stapleton, John Prine, Jason isbell, Brandi Carlile.

Precedentele albume ale acestui supergrup au fost "Apocalyptic Love", "World on Fire" şi Living the Dream". Slash ne pregăteşte şi un nou album alături de Guns 'N Roses, aşa cum a lăsat să se înţeleagă din ultimele interviuri. Guns a lansat două single-uri în 2021, "Absurd" şi "Hard Skool".

Citește în continuare

Muzică nouă

Slash a scos un nou "Sweet Child O' Mine" alături de Myles Kennedy, "Fill My World" - AUDIO

Slash şi proiectul său muzical alături de Myles Kennedy şi The Conspirators continuă să genereze hituri. Cel mai nou single se numeşte "Fill My World" şi îl recunoaştem pe Slash din primele acorduri. Balada aduce cu "Sweet Child O' Mine", dar cu notele cântate în alte tonalităţi. Se ascultă în articol pentru a se compara.

Publicat

pe

Concert Slash la Arenele Romane din Bucuresti pe 28 iunie 2015 │ FOTO: Alex Chelba / InfoMusic.ro

Paralelele dintre "Fill My World" şi "Sweet Child O' Mine" se opresc totuşi la intro, în rest piesa fiind originală şi proaspătă. Această creaţie marca Slash, Myles Kennedy and the Conspirators este o baladă de inima rănită, numai bună pentru un road movie sau un colaj cu momente cheie dintr-o relaţie încheiată. În această toamnă grupul a lansat piesa "The River is Rising", prefaţând noul LP înregistrat în pandemie.

În ultimul an solistul Myles Kennedy a fost foarte ocupat, lansând încă un album solo, "The Ides of March". Track-ul titular a surprins prin influenţe de rock progresiv şi o lungime de aproape 8 minute. De pe acelaşi album am mai ascultat şi piesa "Get Along". Între timp Slash participa la revirimentul Guns N' Roses, cu piese ca "Hard Skool" şi "Absurd". Se tot discută şi despre un album nou, dar e posibil ca timpul de aşteptare să fie aidoma celui pentru "Chinese Democracy".

Viitorul album Slash ft. Myles Kennedy and the Conspirators se numeşte "4" şi va debuta la începutul anului 2022. Numele LP-ului e uşor de explicat, fiind vorba aici despre discul cu numărul 4 din cariera trupei. Va fi disponibil de pe 11 februarie 2022, prin casa de discuri a gigantului instrumentelor muzicale Gibson, Gibson Records. E de altfel primul material discografic lansat de acest label. Slash şi Myles Kennedy pleacă în turneu între 8 februarie şi 26 martie, cu trupa Dead Sara în deschidere şi 28 de show-uri în calendar.

Pentru înregistrări trupa a avut sesiuni în Nashville, Tennessee, la celebrul studio RCA Studio A, alături de producătorul Dave Cobb. Acesta are în CV colaborări cu Chris Stapleton, John Prine, Jason Isbell, Brandi Carlile. Primele 3 LP-uri ale supergrupului au intrat în Top 5 Billboard imediat după debut şi au ajuns în top 10 în marile clasamente de pe glob.

Citește în continuare

Trending