Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Slipknot

Rammstein despre noul album: "Dacă e de rahat, nu-l lansăm"

Rammstein pregătește pentru anul acesta un nou album, însă momentul lansării va depinde foarte mult de calitatea noilor piese. Trupa își dorește să scoată pe piață un material bun, așa că până ce melodiile nu vor trece de procesul riguros de selecție al membrilor formației, albumul nu va fi lansat.
Rammstein fotografie grup

Rammstein fotografie grup (foto: Bryan Adams)

Chitariștii Richard Kruspe și Paul Landers au oferit noi detalii despre viitorul album Rammstein, așteptat pe piață în luna aprilie. Într-o discuție cu Louder Sound, cei doi au dezvăluit cum au decurs primele înregistrări și ce se dorește de la acest material.

"Am încercat foarte multe lucruri de data asta. Câteodată simțim că <<Asta ar putea fi o piesă interesantă, chiar dacă nu e o melodie tipică Rammstein>>.

În muzică, sunt mii de direcții în care poți să pornești și câteodată e greu să-ți dai seama care sunt cele bune și care sunt cele greșite. E vorba despre mult mai mult decât ego-ul nostru", a declarat chitaristul Richard Kruspe.

"Trupa nu este constrânsă contractual să lanseze albume până la o anumită dată"

"Prima fază a constat în intrarea în starea potrivită pentru a crea muzică nouă și a regăsi chimia dintre noi (membrii formației), de a ne apropia din nou unul de celălalt.

Trupa nu este constrânsă contractual să lanseze albume până la o anumită dată, așa că acesta a fost un proces voluntar - ne-am lăsat purtați de moment, nu am încercat să găsim ceva anume neapărat. Iar lucrurile merg în direcția bună!", a completat chitaristul Paul Landers.

"Singura presiune pe care o avem vine din partea noastră"

Disecând procesul creativ, Kruspe a dezvăluit că au pornit de la câteva idei, pe care au încercat să le privească din perspective diferite.

"Am pornit de la 5 sau 6 idei diferite și am continuat să construim - am vorbit despre armonii și despre felul în care anumite linii melodice pot schimba lucrurile.

Astea sunt lucruri de care nu ne păsa la început, dar care contează acum mai mult. E mai intersant pentru mine, ca muzician, să văd cum se potrivește vocea pe o anumită piesă și ce linie melodică merge mai bine.

Singura presiune pe care o avem vine din partea noastră. Și este mai mult decât suficientă, oricum. Dacă (albumul) e de rahat, pur și simplu nu-l lansăm!", a declarat Kruspe.

Noul album Rammstein va încheia o pauză discografică de 10 ani, ultimul disc al trupei, "Liebe Ist Fur Alle Da", fiind lansat în 2009.

Rammstein a concertat în România în 2013, acesta fiind cel mai recent show al trupei în țara noastră. Evenimentul a avut loc în București, la Romexpo.

Citește mai multe despre Rammstein
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Filmul Bohemian Rhapsody a câștigat două premii BAFTA

După succesul de la Globurile de Aur și nominlizările la Oscar, filmul Bohemian Rhapsody câștigă alte două premii BAFTA. Mai...

Închide