Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Rammstein despre noul album: "Dacă e de rahat, nu-l lansăm"

Rammstein pregătește pentru anul acesta un nou album, însă momentul lansării va depinde foarte mult de calitatea noilor piese. Trupa își dorește să scoată pe piață un material bun, așa că până ce melodiile nu vor trece de procesul riguros de selecție al membrilor formației, albumul nu va fi lansat.

Publicat

pe

Rammstein fotografie grup
Rammstein fotografie grup │ FOTO: Bryan Adams www.facebook.com

Chitariștii Richard Kruspe și Paul Landers au oferit noi detalii despre viitorul album Rammstein, așteptat pe piață în luna aprilie. Într-o discuție cu Louder Sound, cei doi au dezvăluit cum au decurs primele înregistrări și ce se dorește de la acest material.

"Am încercat foarte multe lucruri de data asta. Câteodată simțim că <<Asta ar putea fi o piesă interesantă, chiar dacă nu e o melodie tipică Rammstein>>.

În muzică, sunt mii de direcții în care poți să pornești și câteodată e greu să-ți dai seama care sunt cele bune și care sunt cele greșite. E vorba despre mult mai mult decât ego-ul nostru", a declarat chitaristul Richard Kruspe.

"Trupa nu este constrânsă contractual să lanseze albume până la o anumită dată"

"Prima fază a constat în intrarea în starea potrivită pentru a crea muzică nouă și a regăsi chimia dintre noi (membrii formației), de a ne apropia din nou unul de celălalt.

Trupa nu este constrânsă contractual să lanseze albume până la o anumită dată, așa că acesta a fost un proces voluntar - ne-am lăsat purtați de moment, nu am încercat să găsim ceva anume neapărat. Iar lucrurile merg în direcția bună!", a completat chitaristul Paul Landers.

"Singura presiune pe care o avem vine din partea noastră"

Disecând procesul creativ, Kruspe a dezvăluit că au pornit de la câteva idei, pe care au încercat să le privească din perspective diferite.

"Am pornit de la 5 sau 6 idei diferite și am continuat să construim - am vorbit despre armonii și despre felul în care anumite linii melodice pot schimba lucrurile.

Astea sunt lucruri de care nu ne păsa la început, dar care contează acum mai mult. E mai intersant pentru mine, ca muzician, să văd cum se potrivește vocea pe o anumită piesă și ce linie melodică merge mai bine.

Singura presiune pe care o avem vine din partea noastră. Și este mai mult decât suficientă, oricum. Dacă (albumul) e de rahat, pur și simplu nu-l lansăm!", a declarat Kruspe.

Noul album Rammstein va încheia o pauză discografică de 10 ani, ultimul disc al trupei, "Liebe Ist Fur Alle Da", fiind lansat în 2009.

Rammstein a concertat în România în 2013, acesta fiind cel mai recent show al trupei în țara noastră. Evenimentul a avut loc în București, la Romexpo.

Concerte & turnee

Rammstein anunţa un turneu european în 2024; Unde vedem trupa?

Rammstein se pregăteşte din nou de turneu şi tocmai a anunţat că în mai 2024 începe o serie de concerte pe marile stadioane din Europa. Ni s-au aprins imediat simţirile şi ne-am gândit că am putea fi pe listă, dar nu pare să fie cazul încă. Hai să vedem unde se duc metaliştii nemţi la anul.

Publicat

pe

Poster turneu Rammstein 2024
Poster turneu Rammstein 2024 │ FOTO: Rammstein

Biletele se vor putea achiziţiona începând cu 18 octombrie 2023. Rammstein pleacă într-un turneu de promovare a celui mai nou album, "Zeit", lansat în 2022 şi totul porneşte odată cu concertul din Praga de pe 11 mai. Vor mai fi opriri în Serbia, Grecia, Franţa, Spania, Olanda, Irlanda, Belgia, Danemarca, dar şi Austria şi Italia.

Atunci când turneul Rammstein din 2023 s-a anunţat anul trecut promotorul MCT a declarat că trupa a vândut peste 1 milion de bilete în doar câteva ore. Ne aşteptăm ca şi acum să se întâmple la fel. Cel mai recent proiect muzical al formaţiei germane este lansarea unei ediţii speciale şi aniversare a celui de-al doilea album din carieră, "Sehnsucht". A debutat în iunie şi era un tribut adus LP-ului din 1997, care apărea pentru prima dată cu sunet remasterizat HD.

Pe lângă single-urile "Du Hast" şi "Engel", albumul include în exclusivitate şi un nou mixaj pentru track-ul "Spiel Mit Mir". În plus are un ambalaj complex gândit de designerul Dirk Rudolph. Varianta CD vine sub formă de digipak 8 panel, cu o cărticică de 40 de pagini şi o protecţie argintie. În acea carte se află fotografii portret ale artiştilor semnate Gottfried Helnwein, unele nemaivăzute, altele re-editate.

Ultimul album Rammstein, "Zeit" a cuprins 11 piese şi a debutat în primăvara lui 2022. Ce a fost inedit la el a fost că fotografia de pe copertă era opera muzicianului canadian Bryan Adams, care a ajuns şi un fotograf respectat. Cu o carieră de aproape 30 de ani, Rammstein a vândut peste 20 de mlioane de albume în toat lumea şi a avut sute de concerte cu o pirotehnie fabuloasă.

Au fost în România ultimele dăţi în 2010 şi 2013.

Lista concerte turneu 2024:

 • Mai 11 - Cehia, Praga, Airport Letňany
 • Mai 15 - Germania, Dresda, Rinne
 • Mai 16 - Germania, Dresda, Rinne
 • Mai 24 - Serbia, Belgrad, Ušće Park
 • Mai 30 - Grecia, Atena
 • Iunie 05 - Spania, San Sebastián, Estadio Anoeta
 • Iunie 08 - Franta, Marseille, Orange Vélodrome
 • Iunie 11 - Spania, Barcelona, Estadi Olímpic
 • Iunie 15 - Franta, Lyon, Groupama Stadium
 • Iunie 18 - Olanda, Nijmegen, Goffertpark
 • Iunie 23 - Irlanda, Dublin, RDS Arena
 • Iunie 27 - Belgia, Ostend, Park Nieuwe Koers
 • Iulie 05 - Danemarca, Copenhaga, Valbyparken
 • Iulie 17 - Austria, Klagenfurt, Wörthersee Stadion
 • Iulie 18 - Austria, Klagenfurt, Wörthersee Stadion
 • Iulie 21 - Italia, Reggio Emilia, RCF Arena (Campovolo)
 • Iulie 26 - Germania, Gelsenkirchen, Veltins-Arena
 • Iulie 27 - Germania, Gelsenkirchen, Veltins-Arena
Citește în continuare

Lifestyle

Investigaţiile împotriva solistului Rammstein privind posibile agresiuni sexuale au fost oprite

La început de vară venea vestea că Till Lindemann, solistul Rammstein este investigat cu privire la cazuri de agresiune sexuală. Poliţia germană începea investigaţia după acuzaţii ale unor femei, dar acum cazul a fost oprit. Aflaţi mai jos de ce.

Publicat

pe

Videoclip Till Lindemann Ich Hasse Kinder
Videoclip Till Lindemann Ich Hasse Kinder │ FOTO: Till Lindemann

Pe 15 iunie venea vestea că poliţia germană a deschis o investigaţie cu privire la acuzaţii de agresiune sexuală contra lui Till Lindemann, solist al trupei Rammstein. Principala acuză venea de la Shelby Lynn, o fană din Irlanda de Nord. Ea a declarat pentru BBC că i s-a părut că i s-a pus ceva în băutură şi a fost "recrutată" pentru sex cu artiştii.

Lindemann a negat toate acuzaţiile şi a apelat la avocaţi. Lynn, în vârstă de 24 de ani a povestit pe Twitter că Rammstein are un rând special la concerte unde se află fane recrutate pentru a merge la petreceri speciale de după show. Asta s-a întâmplat la concertul din Lituania din mai 2023, iar Lynn a plecat de acolo, părându-i-se dubios mediul. În puţinul timp petrecut acolo consideră că i s-a pus ceva în băutură. Aceeaşi sursă a declarat şi că solistul Rammstein a reacţionat agresiv când a fost refuzat de către fană.

Pe final de luna iunie autorităţile din Lituania au renunţat la propria investigaţie locală cu privire la concert. Între timp apăruseră în Germania două petiţii semnate de 100.000 de persoane care solicitau anularea de concerte Rammstein.

Acum, în august 2023 aflăm că autorităţile germane au oprit la rândul lor investigaţiile împotriva solistului. Anchetatorii au descoperit că nu pot fi aduse dovezi clare cu privire la abuz şi agresiune. Procurorii de la Parchetul din Berlin afirmă că nu există dovezi în această privinţă şi nici mărturii reale de la victime.

DW are mai multe detalii.

În ce priveşte evoluţia trupei Rammstein, aceasta a anunţat în 2023 ediţia aniversară a albumului "Sehnsucht". În 2022 lansat albumul "Zeit", iar între timp Lindemann ne-a mai oferit şi piese solo sau în cadrul proiectului care îi purta numele şi îl includea şi pe Peter Tagtgren.

Citește în continuare

Trending