Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Queen și Adam Lambert anunță un nou documentar

După momentul grandios de la Oscaruri, Queen și Adam Lambert se întorc în forță cu un proiect nou. Mai multe detalii puteți afla din articol.

Publicat

pe

Concert Queen + Adam Lambert │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

Documentarul ilustrează colaborarea dintre Queen și Adam Lambert și felul în care a evoluat legătura lor muzicală de-a lungul timpului.

Proiectul Queen + Adam Lambert a început în 2009, odată cu momentul de la American Idol. Pe lângă interviurile cu Brian May sau Roger Taylor, în documentar îl vom putea vedea și pe actorul Rami Malek, care a câștigat numeroase premii pentru interpretarea lui Freddie Mercury în "Bohemian Rhapsody".

Rami Malek a mai câștigat înainte Globul de Aur și premiul Bafta. La gala de decernare a premiilor Oscar, actorul a fost desemnat "Cel mai bun actor în rol principal". În discursul de acceptare a trofeului, Rami Malek le-a mulțumit celor care au avut încredere în el, arătându-și aprecierea pentru tot ce a învățat de la legendarii Brian May și Roger Taylor.

Documentarul va purta numele "The Show Must Go On: Queen + Adam Lambert story" și va debuta pe postul ABC în data de 29 aprilie. Fanii muzicii Queen vor putea afla cum s-a născut colaborarea dintre Adam Lambert și Queen, colaborare care a dus la 200 de spectacole sold-out pe stadioane din întreaga lume.

Adam Lambert și Queen vor pleca într-un turneu în America de Nord în vară și au pregătit vizualuri noi, care să ducă mai departe legendele muzici rock.

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Trending