Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion

Peter Jackson pregăteşte un film despre Beatles, cu imagini în premieră

Ce au în comun Peter Jackson şi The Beatles? The Beatles au dorit să producă "Stăpânul Inelelor", iar Peter Jackson a adus la viaţă creaţia lui Tolkien. Acum regizorul şi muzicienii au ceva nou în comun, pentru că Jackson pregăteşte un film despre formaţie.
Film documentar The Beatles Let It Be 1969

Film documentar The Beatles Let It Be 1969 (foto: The Beatles)

Regizorul "The Lord of the Rings" va lansa propria versiune a filmului documentar clasic despre Beatles "Let It Be". E mai aproape de "Metallica: Some Kind of Monster", despre conflictele Metallica, decât vreo biografie zen. Paul McCartney a descris zilele filmate în studio drept "iad... cele mai nefericite sesiuni de pe Pământ". Peter Jackson vrea să se axeze pe colapsul Beatles, să ne ofere în sfârşit o explicaţie legată de destrămarea trupei.

Trupa se afla în criză profundă în 1969, atunci când au avut loc filmările de la Twickhenham Film Studios. Tensiunile au fost amplificate de ego-uri şi prezenţa camerelor. Problema e că Paul McCartney şi Ringo Starr nu sunt foarte încântaţi de proiect şi nu ar dori să se întoarcă în acea perioadă. Peter Jackson a început totuşi să analizeze cele 55 de ore de filmări originale şi 140 de ore de înregistrări audio.

Având în vedere cantitatea de material, cu suma potrivită Netflix ar putea realiza o serie. Pe de altă parte Peter Jackson are deja un mega contract cu Amazon pentru un serial "Lord of the Rings", deci este ocupat acum. Înregistrările includ şi filmul de 42 de minute al trupei cântând pe acoperişul Apple Corps, un moment veritabil de "concert de guerilla" şi rebeliune.

"Let It Be" cel original este un film obscur, din epoca VHS şi a fost vag popular în anii '80. Nu a existat niciodată o remasterizare, un DVD, Blu-Ray şi nu apare nicăieri în arhivele digitale. Gurile rele spun că McCartney apare într-o lumină negativă acolo şi a dorit să îşi păstreze imaginea intactă. Macca îi critică părţile de chitară lui Harrison în faţa camerei, iar chitaristul declară că e gata să plece din formaţie.

De fapt George a şi părăsit sesiunile după câteva zile de filmare. Foşti membri Beatles au insistat pe lângă regizorul Michael Lindsay-Hogg să taie câteva secvenţe mai controversate, dar Peter Jackson ar putea fi ceva mai liber. Din concertul legendar Apple au apărut doar 21 de minute în pelicula veche, deci avem ce vedea dacă Jackson reuşeşte să pună în mişcare proiectul.

Există şi speculaţia că am putea auzi piesele pierdute de pe albumul Beatles care nu s-a mai materializat. Multe dintre piesele care au ajuns pe albumele solo ale foştilor Beatleşi proveneau din sesiunea "Let It Be". Până ca Jackson să lanseze variantă proprie de film, se pregăteşte o relansare a documentarului "Let It Be" în 2020, pentru a sărbători 50 de ani de la realizarea sa.

Citește mai multe despre John LennonPaul McCartneyRingo StarrThe Beatles
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ariana Grande este acuzată că a plagiat o imagine din clipul "God Is A Woman"

Un artist din Las Vegas o acuză pe Ariana Grande că a folosit în clipul "God Is A Woman" o...

Închide