Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Michael Bolton susține două noi concerte în România

La 6 ani de la concertul sold-out susținut la Sala Palatului din București, Michael Bolton revine în România. Artistul american va concerta pe 20 iulie la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca și pe 22 iulie la Sala Palatului din București.

Publicat

pe

Michael Bolton in concert la Sala Palatului pe 16 mai 2013
Michael Bolton in concert la Sala Palatului pe 16 mai 2013

Michael Bolton a fost remarcat la mijlocul anilor ’80 ca un adevărat exponent al baladelor soft-rock, melodii care au mers direct la inima ascultătorului. A debutat în 1975 cu albumul intitulat Michael Bolotin (numele sau real). În această primă fază a carierei, trupa sa de hard-rock, Blackjack, l-a însoțit în turneu pe Ozzy Osbourne.

Ulterior, Bolton a abordat un stil pop-rock, dând lovitura cu piesa "How Am I Supposed to Live Without You". Desi nu a intrat in Top 10, compoziția s-a bucurat de un real succes. Unul dintre primele mari hituri ale lui Bolton datează din 1987, reinterpretarea piesei "(Sittin' On) the Dock of the Bay" fiind apreciată de public.

Profund atras de muzica soul și de sound-ul promovat de Motown, Bolton a realizat un cover și după piesa "Georgia On My Mind", care a reprezentat un nou succes. În 1991, Bolton a lansat albumul "Time, Love & Tenderness" ce i-a adus și primul Grammy pentru coverul piesei "When a Man Loves a Woman".

Au urmat alte 6 premii American Music Awards, 3 nominalizări Emmy si o stea pe Hollywood Walk of Fame. În calitate de compozitor, a câștigat peste 24 de premii BMI & ASCAP, printre care Compozitorul Anului, 9 premii Million-Air Awards și premiul Hitmakers al Compozitorilor Hall of Fame.

Michael Bolton, artistul cu peste 65 de milioane de albume vândute și apariții alături de Luciano Pavarotti

De-a lungul anilor, artistul american a vândut peste 65 de milioane de albume la nivel mondial, susținând turnee în întreaga lume. Michael Bolton a compus piese pentru nume importante ale muzicii, printre care Lady Gaga, Kanye West, Barbara Streisand, Cher, Kenny G. sau Kenny Rogers. Totodată, artistul a cântat alături de adevărate legende, aici menționându-i pe regretatul Luciano Pavarotti, Placido Domingo, Jose Carreras, Renee Fleming și BB King.

De curând, Michael Bolton a făcut senzație cu videoclipul nominalizat la premiile Emmy "Captain Jack Sparrow", unde a fost invitat să cânte alături de trio-ul de comedie American, The Lonely Island, adunând peste 190 de milioane de vizionări pe YouTube.

Cel mai nou album al artistului a fost lansat pe 8 februarie 2019 și se intitluează "A Symphony of Hits". Pe acest material găsim cele mai frumoase hituri rearanjate în manieră simfonică sub îndrumarea renumitei orchestre West Australian Full Harmonic Orchestra.

Multe dintre aceste hituri vor putea fi ascultate live în cadrul celor două concerte pe care Michael Bolton le va susține în România vara aceasta. Pe 20 iulie, artistul va cânta la Sala Polivalenta din Cluj-Napoca și pe 22 iulie la Sala Palatului din București.

Bilete concert Michael Bolton la București:

  • VIP - 588 lei
  • Categoria 1 - 244 lei
  • Categoria 2 - 194 lei
  • Categoria 3 - 150 lei
  • Categoria 4 - 114 lei
  • Categoria 5 - 94 lei
  • Categoria 6 - 64 lei

Bilete concert Michael Bolton la Cluj-Napoca:

  • VIP - 288 lei
  • Categoria 1 - 114 lei
  • Categoria 2 - 100 lei
  • Categoria 3 - 94 lei
  • Categoria 4 - 74 lei
Comentează

Lifestyle

Michael Bolton a fost operat de tumoare pe creier; Ia o pauză de la concerte

Michael Bolton a transmis fanilor la început de an că a trecut prin momente grele la final de an 2023, când a suferit o intervenție chirurgicală complexă. A fost diagnosticat cu tumoare la creier, înlăturată prin intermediul unei operații.

Publicat

pe

Michael Bolton in concert la Sala Palatului pe 16 mai 2013
Michael Bolton in concert la Sala Palatului pe 16 mai 2013

Muzicianul și-a anunțat fanii, vineri, pe 5 ianuarie cu privire la starea sa de sănătate, menționând și că va lua o pauză de la turnee, pentru a se axa pe recuperare. În vârstă de 70 de ani, muzicianul se recuperează acasă alături de familie și prieteni după operația pe creier. Câștigătorul de premii Grammy a menționat și că în următoarele câteva luni își va dedica timpul recuperării și va lua o pauză de la concerte live.

Astfel, toate show-urile sale din prima parte a lui 2024 au fost amânate. În 2023 muzicianul ne-a oferit LP-ul "Spark of Light", care a inclus single-ul mișcător "Beautiful World". După decenii în industria muzicală, Bolton și-a găsit în sfârșit bucuria în viața de familie, fiind tata a 3 fiice și bunic pentru 6 nepoți.

A recunoscut și că s-a luat prea mult în serios la începutul carierei. Știm și că Michael Bolton are umor, deoarece a apărut în nenumărate parodii și sketch-uri online, de la Saturday Night Live la alte show-uri de umor. Teoretic Michael Bolton avea programat în februarie începutul unui turneu internațional, cu opriri pe tot globul.

Artistul a vândut peste 65 de milioane de albume la nivel global și a avut 9 single-uri pe locul întâi în topuri și albume în top 10. În iulie 2023 a lansat "Spark of Light", o compilație de muzică originală (14 piese) pe care le-a compus în aproape 15 ani. Pe lângă cariera muzicală, a fost și concurent în cadrul show-ului "The Masked Singer", în anii 2021 și 2023.

Pe numele său real Michael Bolotin, muzicianul a abordat la început de carieră genuri precum hard rock şi heavy metal, asta până în anii 1980. A fost solist la trupa Blackjack, dar a fost făcut mare de balade pop rock. Marile sale hituri sunt "How Am I Supposed to Live Without You", "To Love Somebody", "When a Man Loves a Woman" şi "This is the Time".

Citește în continuare

Trending