Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Loredana e Killer Queen în musical-ul "We Will Rock You"

Fanii trupei Queen pot vedea în aprilie un musical de excepție montat pentru prima dată în România, în regia lui Răzvan Mazilu: "We Will Rock You". Loredana Groza joacă rolul principal, din distribuție făcând parte și Adrian Nour, Mara Captaru și Lucian Ionescu.

Publicat

pe

Loredana Groza
Loredana Groza

Musicalul "We Will Rock You" creat de trupa QUEEN și scris de Ben Elton, o poveste despre puterea extraordinară a muzicii și a dragostei într-o lume a viitorului, se joacă de 15 ani cu mare succes în toată lumea.

UPDATE: Vezi galeria de poze de la premieră și citește recenzia InfoMusic

Cine joacă în musical-ul "We Will Rock You" regizat de Răzvan Mazilu

În montarea în premieră pentru țara noastră a libretului lui Ben Elton pe hiturile trupei Queen, o vom putea vedea pe Loredana în Killer Queen, CEO-ul corporației GlobalSoft care a preluat controlul întregii lumi și a interzis muzica live. Omul ei de încredere este Khashoggi – seful serviciilor secrete, interpretat de actorul Adrian Nour.

Lucian Ionescu și Mara Captaru vor fi tinerii care se opun sistemului școlar creat de GlobalSoft, Galileo și Scaramouche, în două roluri emoționante despre doi adolescenți care odată cu prima dragoste descoperă și puterea de a-și afirma libertatea și autenticitatea.

Într-una dintre cele mai surprinzătoare apariții, spectatorii îl vor putea descoperi pe Răzvan Vasilescu în rolul unui bibliotecar care deține cărti și mărturii despre muzica altor vremuri când existau trupe ca The Beatles sau Queen. În rolul bibliotecarului Buddy va mai putea fi văzut și actorul Ion Radu Burlan.

10 tineri actori și cântăreți vor forma grupul de rebeli – Boemii – care încearcă să adune informații despre marile trupe live care activau în trecut, o epocă recunoscută în istorie drept The Rhapsody: Maria Alexievici, Luiza Cobori, Cristina Danu, Ana Maria Ivan, Alexa Niculae, Silviu Mircescu, Radu Mitrea, Vlad Nicolici, Alex Ștefănescu și Horea Suciu.

Liderii boemilor – Brit și Oz – vor fi interpretați de Ciprian Teodorescu și Ana Bianca Popescu.

Mihai Munteniță va fi profesorul scolii Ga Ga, iar în câteva apariții spectaculoase îl veți putea descoperi pe dansatorul Emil Rengle.

Primele reprezentații ale musical-ului "We Will Rock You" au loc pe 10, 11 si 12 aprilie la Sala Palatului, urmând ca spectacolul să aibă și un turneu național, precum și reprezentații în toamnă, la București.

Bilete la musicalul Queen - "We Will Rock You":

  • VIP - 299 lei
  • Categoria 1 - 250 lei
  • Categoria 2 - 210 lei
  • Categoria 3 - 170 lei
  • Categoria 4 - 115 lei
  • Categoria 5 - 80 lei

Muzică și film

Loredana joacă un rol principal în comedia "Mentorii"

Loredana Groza va juca un rol principal alături de Dorian Popa și Cătălin Bordea în "Mentorii", primul lungmetraj produs de UNTOLD Universe. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Loredana Groza joacă în filmul "Mentorii"
Loredana Groza joacă în filmul "Mentorii" │ FOTO: Magic Maker Media House

Loredana Groza este cel de-al doilea mentor din filmul cu același nume, mai exact fermecătoarea Sandra Senzorial. Filmările pentru comedia "Mentorii" vor începe pe 15 august, iar filmul va ajunge în cinematografele din toată țara la începutul anului 2025.

Sandra Senzorial este un influencer de succes, expertă în spiritualitate, care îl va ghida pe Johnny Baltă, rol interpretat de Cătălin Bordea, să găsească calea rapidă în atingerea echilibrului interior. Sesiuni de mindfulness, vindecare cu unde theta, astrologie și puterea dată de pietre prețioase, sunt doar câteva dintre armele pe care Sandra Senzorial le aruncă în lupta pentru supremație împotriva mentorului de Fitness - Flex Barbarul, interpretat de Dorian Popa și împotriva lui Robby Anonimul, mentorul de business.

Personajul Sandra Senzorial este construit astfel încât să pună în evidență șarmul debordant al Loredanei și versatilitatea cu care ne-a obișnuit în multiplele roluri pe care le-a interpretat în filme sau seriale de televiziune, rolul fiind presărat cu momente pline de haz și situații neprevăzute care vor întreține umorul filmului.

"Am primit această propunere de colaborare cu entuziasm! Faptul că lucrez cu o echipă fantastică și în compania unor actori pe care îi apreciez m-a convins din start. Rolul meu mă inspiră. Sandra Senzorial este un mentor foarte cunoscut în domeniul ezotericului cu foarte mulți adepți. Avem în comun pasiunea pentru spiritualitate, misticism și suntem amândouă persoane publice. Nu mi se pare neapărat greu de interpretat, ci mai mult o provocare de a găsi cheia personajului. Sandra Senzorial trăiește într-o lume a ei, între pământ și cer, e un personaj transcendental. Eu va trebui să surprind această componentă eternă din personalitatea ei, dar în același timp să găsesc și contrapunctul, latura comică involuntară pe care ea o transmite. Oamenii ar trebui să vină la cinema să mă vadă în acest rol pentru a mă descoperi într-o postura inedită pe marile ecrane", a mărturisit Loredana Groza.

"Mentorii" are toate elementele să devină o comedie de succes. Umor de calitate, comic de situație, personaje bine conturate și o chimie extraordinară între actori, toate combinate într-o producție care reflectă tendințele și realitățile actuale.

Ideea și scenariul filmului aparțin Magic Maker Media House, casa de producție ce face parte din grupul UNTOLD Universe. Filmul este regizat de Adrian Tapciuc. Acestui proiect s-a alăturat, în calitate de producător asociat, labelul de stand-up comedy Headline Management Agency din care fac parte nume de succes precum Cătălin Bordea, Micutzu, Radu Bucălae, Nelu Cortea, Adrian Nicolae, Ioana State, Dan Frinculescu și Teodora Nedelcu.

Citește în continuare

Industria muzicala

Catalogul muzical al trupei Queen a fost cumpărat cu un miliard de lire

Catalogul muzical Queen, dar și alte drepturi au fost achiziționate de Sony Music pentru un miliard de lire sterline (aproximativ 1,27 miliarde de dolari). Afacerea nu a fost lipsită de complicații, despre care te invităm să citești mai multe în articol.

Publicat

pe

Queen - videoclip "Under Pressure"
Queen - videoclip "Under Pressure" │ FOTO: captură YouTube / Queen Official

Catalogul muzical al trupei Queen este printre cele mai valoroase ale erei rock-ului - cu piese emblematice și extrem de profitabile precum "Bohemian Rhapsody", "Another One Bites the Dust", "Radio Ga Ga", "Somebody to Love", "We Will Rock You" sau "We Are the Champions". Nu este de mirare că a fost cumpărat la un preț exorbitant, reprezentând cea mai scumpă achiziție de până acum în ceea ce privește portofoliile muzicale ale artiștilor celebri.

Potrivit Variety, Sony Music a reușit să obțină drepturile asupra muzicii Queen pentru un miliard de lire. A mai existat un competitor pentru această licitație, însă s-a oprit la suma de 900 de milioane de dolari. Condițiile acestui contract sunt puțin complicate. Pe de o parte, veniturile venite din concertele live vor merge către membrii fondatori - Brian May și Roger Taylor - care sunt încă activi pe scenă, alături de solistul Adam Lambert.

Pe de altă parte, drepturile asupra muzicii înregistrate de Queen din SUA și Canada au fost achiziționate de Disney prin anii 2000, după ce un contract inițial de 10 milioane de dolari fusese încheiat în 1991. Aceste drepturi vor rămâne definitiv la Disney, deși unele venituri ale membrilor trupei, venite din aceste drepturi, vor merge către Sony odată ce noul acord se va încheia.

Între timp, Universal Music va continua să fie distribuitorul Queen la nivel mondial în următorii câțiva ani, până la expirarea contractului său existent cu trupa. Apoi, acordul de distribuire a grupului va ajunge la Sony în toate teritoriile, în afară de SUA și Canada.

Pe lângă bogatul și profitabilul catalog muzical, Sony a obținut și drepturile de imagine ale trupei. Asta înseamnă că cerul este limita și oportunitățile creative pot veni cu nemiluita, de la spectacole cu holograme, la musical-uri sau pelicule cinematografice.

Citește în continuare

Trending