Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Laura Bretan, invitată specială în concertul lui Placido Domingo Jr.

Laura Bretan, favorita publicului la ediția din acest an a concursului Eurovision, se numără printre invitații speciali ai evenimentului Placido Domingo jr. & friends. Concertul va avea loc pe 17 aprilie, la Sala Palatului din București.

Publicat

pe

Laura Bretan
Laura Bretan │ FOTO: Florin Ghioca

Laura Bretan s-a născut în 2002 în Chicago, Illinois, într-o familie de români. La numai 13 ani a uimit America în cadrul show-ului ”America’s Got Talent”, unde s-a clasat pe locul șase.

În 2016 a ridicat sala și juriul în picioare la audițiile ”Românii au Talent”, concurs la care Laura a câștigat premiul cel mare.

Românca s-a aflat printre finaliștii de anul acesta ai Eurovision, unde a participat cu piesa ”Dear Father”. Deși s-a clasat pe locul al doilea, Laura a câștigat votul publicului.

Alături de Laura Bretan, vor urca pe scenă și Irina Polivanova, Aydar Gaynullin, Alin Stoica și Valentin Boghean

Domingo Jr. va avea alături, pe scenă, atât artiști internaționali, cât și îndrăgiți artiști naționali – soprana Irina Polivanova, artistul Aydar Gaynullin, tenorul Alin Stoica, care a participat alături de Trooper la Eurovision, și cântărețul de origine moldovenească Valentin Boghean.

Irina Polivanova, câștigătoare a premiului Virginia Zeani

Soprana Irina Polivanova s-a născut în Lviv, Ucraina. A urmat cursurile Conservatorului din Moscova începând cu anul 2014, studentă a profesorului Yuriy Grigorev. În timpul studiilor de licență a interpretat trei roluri principale la Teatrul Conservatorului din Moscova: Ionta în opera omonimă a lui Tchaikovsky, Mimi în La Boheme de Puccini și Tatiana Larina în Evgeni Onegin de Tchaikovsky.

Aydar Gaynullin, câștigător al concursului rusesc de film Nika

Aydar Gaynullin este cunoscut în toată lumea pentru îndemânarea pe care o dovedește la baian (instrument asemănător cu acordeonul, dar are butoni în loc de clape). De asemenea, Aydar este și vocalist, compozitor, membru al Academiei de Artă Cinematografică, un artist emerit al Republicii Tatarstan, câștigător al concursului rusesc de film Nika, câștigător al premiului White Elephant pentru muzica sa din filmul Euphoria regizat de Ivan Vyrypaev și câștigător a nu mai puțin de 18 premii în concursuri internaționale de baian și acordeon, incluzând World Cup (Londra, 2001).

Valentin Boghean, un maestru al instrumentelor aerofone

Valentin Boghean este unul dintre cei mai talentați muzicieni din Republica Moldova, aclamat de publicul care umple sălile de spectacole până la refuz. Pe lângă vocea sa inconfundabilă, Vali este cunoscut ca fiind un maestru al instrumentelor aerofone, incluzând trompeta, saxofonul, flautul, tilinca, kavalul, dudukul, cimpoiul și clarinetul, dar nu ratează ocazia de a-și cuceri audiența cu interpretări la chitară clasică și bass.

Alin Stoica, câștigător al prestigiosului premiu Luciano Pavarotti

Tenorul Alin Stoica este din 2016 colaborator al Operei Naționale București. Alin s-a născut în 1987 în București și a absolvit Conservatorul în 2011. A participat în cadrul a numeroase concursuri și a câștigat, printre altele, marele premiu la Concursul Paul Constantinescu și premiul special al Radiodifuziunii Române la Competition Grand Prix de l'Opéra.

Evenimentul Plácido Domingo Jr. & friends va avea loc la București, pe 17 aprilie. Spectacolul va avea loc la Sala Palatului, iar artistul va fi acompaniat de Orchestra Metropolitană București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga, într-o combinație de muzică clasică și ritmuri care amintesc de epoca swing, îmbinate cu o bază solidă de jazz și un aranjament orchestral fluent, ducând clasicul crossover într-o direcție cu totul nouă.

Bilete concert Plácido Domingo Jr la Sala Palatului:

  • VIP - 280 lei
  • Categoria I - 236 lei
  • Categoria II - 188 lei
  • Categoria III - 152 lei
  • Categoria IV - 96 lei
  • Categoria V - 56 lei

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 17 aprilie 2019

Plácido Domingo Jr.

Loc
Sala Palatului

Concerte & turnee

Lara Fabian, Al Bano și Romina Power, Havasi, Gheorghe Zamfir se numără printre artiștii care vor cânta la Unforgettable Festival 2024

Între 13 și 15 septembrie, Romexpo va deveni un areal cosmopolit și va găzdui 12 spectacole memorabile, toate într-un singur weekend de poveste. Lara Fabian, Al Bano și Romina Power, Havasi, Gheorghe Zamfir sunt doar câțiva dintre artiștii care vor urca pe scenă, în cadrul unui eveniment de neratat pentru melomani. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Lara Fabian / Gheorghe Zamfir / Al Bano
Lara Fabian / Gheorghe Zamfir / Al Bano

Lara Fabian, Al Bano și Romina Power, Gheorghe Zamfir, Havasi, Julien Dassin, Gipsy Kings, Garou, Daniel Lavoie, Chiara di Bari, Laura Bretan, Monsserat Marti Caballe, Elena Moșuc, Sorin Francu, sub bagheta maeștrilor dirijori: Daniel Jinga, Giora Linenberg, Alterisio Paoletti, alături de Orchestra Operei Naționale București vor încânta publicul la Unforgettable Festival.

Program Unforgettable Festival 2024:

Al Bano și Romina Power vor interpreta pentru prima oara în România acompaniați simfonic toate hiturile lor: "Felicita", "Liberta", "Sharazan", "Sempre Sempre" și multe altele.

Vocea inconfundabila de bariton a lui Garou va încânta publicul cu "Sous le vent", "Gitan", "Que le temps" și multe altele. Mai mult, artistul, alături de prietenii săi, Daniel Lavoie și Chiara di Bari, care au făcut parte din distribuția celebrului musical "Notre-Dame de Paris", vor interpreta melodii celebre precum: "Belle", "Tu vas me detruire", "Le temps des cathedrals" etc.

Vocea Larei Fabian se va auzi din nou la București, de data aceasta la Unforgettable Festival. Pe lângă piesele sale celebre, artista va cânta hit-ul "Belle" alături de Garou, Daniel Lavoie și Julien Dassin.

De asemenea, Julien Dassin va interpreta în manieră simfonică și multimedia celebrele cântece ale legendarului său tată, Joe Dassin: "Et si tu n'existais pas", "Salut", "A toi" etc.

Havasi, unul dintre cei mai apreciați pianiști din lume, de o virtuozitate unică, va transpune spectatorii într-o experiență memorabilă, ca o călătorie într-un carusel al emoțiilor, accentuată de cea mai recentă tehnologie în materie de sunet, scenă, lumini și proiecții video. Din compozițiile sale originale amintim: "The Storm", "The City" sau "Prelude|Age of Heroes".

Gheorghe Zamfir va urca pe scenă cu un recital unic, alături de doi giganți ai scenei mondiale, ce vor fi dezvăluiți în curând de organizatori.

Magnificii Gipsy Kings, într-o colaborare inedită cu Laura Bretan, cu susținere simfonică, vor susține un recital excepțional în care se vor regăsi hit-uri precum "Bamboleo", "Volare", "Baila me" sau "Vamos a bailar".

Toate concertele oferite de Unforgettable Festival vor fi susținute de prestigioasa Orchestră a Operei Naționale București, sub bagheta maeștrilor dirijori de talie mondială: Daniel Jinga, Giora Linenberg și Alterisio Paoletti.

Prețuri bilete Unforgettable Festival 2024:

  • Abonamentele pentru festival se găsesc online, la prețuri ce pornesc de la 592 lei. Pentru mai multe detalii despre bilete și modalitatea de achiziționare, accesează agenda InfoMusic.
Citește în continuare

Concerte & turnee

Concertul Placido Domingo de la București este SOLD OUT

Placido Domingo, cu o prodigioasă carieră artistică neîntreruptă de peste o jumătate de secol, va urca pe scenele din România pe 23 februarie 2024, la BT Arena din Cluj Napoca şi pe 26 februarie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Publicat

pe

Placido Domingo
Placido Domingo │ FOTO: Radovan Šubín www.facebook.com

Biletele pentru concertul pe care legendarul tenor Placido Domingp îl va susţine la Bucureşti pe 26 februarie s-au epuizat. Se mai pot încă achiziţiona bilete pentru concertul ce îl aduce pe Placido Domingo pe scena BT Arena din Cluj-Napoca pe 23 februarie. Evenimentele sunt organizate de Kimaro Entertainment, Mall4Art şi Magic FM.

Domingo va fi acompaniat de soprana Adela Zaharia şi de Valahia Symphony Orchestra, avându-l la pupitru pe dirijorul spaniol Jordi Bernàcer. Pe scenă vor mai urca şi fiul artistului, Placido Domingo Jr, dar şi tenorul român Alin Stoica.

"Ne bucurăm că Sala Palatului va fi plină până la ultimul loc, aşa cum merită un artist de talia lui Placido Domingo şi vă invităm să nu rataţi şansa de a lua parte la concertul program pe 23 februarie la Cluj-Napoca, pentru care încă mai sunt bilete în vânzare", au declarat organizatorii.

Cântăreț și dirijor, tenor și bariton, Placido Domingo e unul dintre cei mai apreciați artiști de operă. Repertoriul său include peste 150 de roluri, performanță pe care nu a mai atins-o nimeni, și este considerat de critici "Om al Renașterii", pentru o carieră strălucitoare și pentru remarcabile contribuții umanitare, răsplătite cu premii de prestigiu și o prețuire globală.

De-a lungul carierei, Domingo a primit 12 Premii Grammy și a contribuit la melanjul muzicii pop cu bel canto. Din 1990, Domingo a fost un promotor de vârf al operei în întreaga lume, cântând alături de José Carreras și de Luciano Pavarotti pentru mai bine de un deceniu, atrăgând noi spectatori ai acestui gen muzical. A fondat și conduce competiția muzicală Operalia, care descoperă și lansează tineri cântăreți.

Citește în continuare

Trending