Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Jan Garbarek, confirmat la Gărâna Jazz Festival 2019

Gărâna Jazz Festival 2019 anunță ediția 23, ce va avea loc între 11 și 14 iulie, în județul Caraș-Severin. Inconfundabilul saxofonist norvegian Jan Garbarek deschide line-up-ul ediției, lăsând loc unui program ce va expune, ca în fiecare an, artiști consacrați și experimente muzicale ample.

Publicat

pe

Jan Garbarek
Jan Garbarek │ FOTO: Guri Dahl / ECM Records

Printre cei mai valoroși artiști de muzică jazz, Jan Garbarek și-a folosit ultimii 50 de ani de carieră muzicală pentru a transforma tot ce e dificil într-un limbaj simplu, clar și curat.

Nominalizat la premiile Grammy, premiat cu Norwegian Arts Council Award și Willy-Brandt-Award, Garbarek își asumă un stil unic, inspirat de improvizația anilor ’60 și ’70, de folclorul norvegian și de cele mai exotice influențe culturale. Muzica e armonioasă, în același timp simplă și complexă, ludică și intensă, migrând de la liniște la extaz.

Garbarek este unul dintre cei mai populari reprezentanți ai ECM Records și a colaborat de-a lungul anilor cu Keith Jarrett, Hilliard Ensemble, Ralph Towner, Bill Frisell, Zakir Hussain, David Torn, Terje Rypdal.

Jan Garbarek revine la Gărâna după 12 ani, alături de pianistul și compozitorul german Rainer Brüninghaus, basistul de origine braziliană Yuri Daniel și percuționistul indian Trilok Gurtu – artistul care mixează încântător muzica din Mumbai, tărâmul natal, cu jazz fusion și world music. Un grup care promite o călătorie sonoră senzorială, profundă.

Concertul Jan Garbarek Group feat. Trilok Gurtu va avea loc joi, 11 iulie, în deschiderea ediției 23 Gărâna Jazz Festival.

La ediția din 2019, concertele din cadrul Gărâna Jazz Festival se vor desfășura pe trei scene: în Poiana Lupului, Biserica Catolică din satul Văliug și Hanul La Răscruce, locul în care a avut loc prima ediție a festivalului, în urmă cu 23 de ani.

Bilete Gărâna Jazz Festival 2019:

  • Abonament 4 zile - 300 lei
  • Abonament 3 zile - 240 lei
  • Bilet pe zi - 85 lei
Comentează

Trending