Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Sebastian Bach - Poza pentru Kicking & ScreamingMuzicienii îl numesc pe CEO-ul Spotify "un idiot lacom" Paul McCartneyPaul McCartney a dat în judecată The Beatles pentru a salva muzica trupei Elissa, cântăreață libaneză a cărei casă a fost distrusă de explozia din BeirutExplozia din Beirut declanșează reacții puternice printre artiști: "Nu-mi pot stăpâni furia" Neil Young live în Ziggodome Amsterdam, 2019Neil Young îl dă în judecată pe Donald Trump Ian Gillan, solistul Deep Purple în concert la Cluj-Napoca pe 10 decembrie 2019Deep Purple nu are de gând să iasă prea curând la pensie Adrian Despot: "Vița de Vie - În corzi e cea mai bună producție a unui concert live în România"

In Flames lansează albumul "I, The Mask", revenind la sound-ul mai dur consacrat

Pe 1 martie 2019 In Flames lansează albumul "I, The Mask", ducând discografia trupei la 13 materiale. După câţiva ani de experimente muzicale, trupa revine la un sound ceva mai dur. Am avut ocazia să ascultăm câteva single-uri, iar acum chitaristul trupei oferă detalii despre crearea pieselor noi.
In Flames I the Mask Coperta album

In Flames I the Mask Coperta album (foto: In Flames)

Pionerii death metal din Suedia au ajuns atât de faimoşi la un moment dat încă au propriul festival. De pe noul LP am putut asculta până acum single-urile "Burn", "I, The Mask" şi "I Am Above". Acesta din urmă a primit un videoclip în care apare în prim plan actorul suedez Martin Wallstrom, vedeta din serialul "Mr. Robot". Acesta este serialul în care s-a afirmat Rami Malek, câştigătorul premiului Oscar pentru "Bohemian Rhapsody".

"I, The Mask" este primul album al formaţiei de la "Whoracle" încoace care nu îl include pe basistul Peter Iwers în componenţă. Aduce şi o schimbare de toboşar, prin sosirea lui Tanner Wayne. LP-ul de 50 de minute şi 47 de secunde are 12 piese şi include riff-uri agresive care amintesc de perioada "The Jester Race" sau "Clayman".

Nu lipsesc elementele electronice, care au abundat pe "Battles" din 2016 sau vocea celebră a lui Anders Friden, atât în porţiuni de ţipat, cât şi voce curată. Chitaristul Björn Gelotte a stat de vorbă recent cu publicaţia Overdrive, discutând despre noul album şi planurile formaţiei. Cu această ocazie am aflat şi că masca, laitmotivul albumului este de fapt identitatea falsă pe care ne-o atribuim online.

E vorba despre proiectarea unei părţi a sinelui pe care doreşti să o arăţi, nu faţa ta reală. Bjorn şi Anders au lucrat îndeaproape într-un mic studio în Los Angeles, analizând fiecare detaliu, inclusiv linia vocală şi riff-urile de chitară, dar şi aranjamentele. Bjorn a fost inspirat de versurile lui Anders şi cei doi s-au completat în mod excelent sub ghidajul producătorului Howard Benson.

După 5-6 ore de muncă la studio, artiştii continuau procesul creativ şi acasă pentru alte câteva ore. Puteţi citi întreg interviul aici şi afla cum a evoluat In Flames pe parcursul a 29 de ani de carieră. Aflăm detalii şi despre festivalul propriu al trupei, Borgholm Brinner, care are loc pe 2 şi 3 august la castelul Borgholm din Suedia. Participă Architects, Opeth, At the Gates şi Of Mice and Men.

In Flames este o trupă suedeză activă din 1990 şi căreia i se atribuie statutul de inventator al genului melodic death metal. Istoria sa a fost marcată de schimbări de sunet şi componenţă, cochetarea cu muzică electronică prin remixuri celebre şi videoclipuri elaborate. Grupul a fost fondat de chitaristul Jesper Strömblad în 1990 în Gotheburg, dar artistul a părăsit trupa între timp.

După 18 ani de carieră, în 2008 trupa vânduse peste 2 milioane de albume. In Flames a bifat 3 nominalizări la Premiile Grammy, câştigând două premii în urma acestora. Formaţia a fost citată des ca influenţă asupra grupurilor metalcore, dar şi asupra actelor melodic death. A cântat la Bucureşti în 2011, la Arenele Romane, unde s-a lăsat cu mosh pit serios.

Citește mai multe despre In Flames
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Lady Gaga clarifică natura relației sale cu Bradley Cooper după duetul controversat de la gala Oscar

Duetul lui Bradley Cooper cu Lady Gaga de la gala premiilor Oscar a stârnit discuții în online, insinuându-se că cei...

Închide