Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

In Flames lansează albumul "I, The Mask", revenind la sound-ul mai dur consacrat

Pe 1 martie 2019 In Flames lansează albumul "I, The Mask", ducând discografia trupei la 13 materiale. După câţiva ani de experimente muzicale, trupa revine la un sound ceva mai dur. Am avut ocazia să ascultăm câteva single-uri, iar acum chitaristul trupei oferă detalii despre crearea pieselor noi.

Publicat

pe

In Flames I the Mask Coperta album
In Flames I the Mask Coperta album │ FOTO: In Flames

Pionerii death metal din Suedia au ajuns atât de faimoşi la un moment dat încă au propriul festival. De pe noul LP am putut asculta până acum single-urile "Burn", "I, The Mask" şi "I Am Above". Acesta din urmă a primit un videoclip în care apare în prim plan actorul suedez Martin Wallstrom, vedeta din serialul "Mr. Robot". Acesta este serialul în care s-a afirmat Rami Malek, câştigătorul premiului Oscar pentru "Bohemian Rhapsody".

"I, The Mask" este primul album al formaţiei de la "Whoracle" încoace care nu îl include pe basistul Peter Iwers în componenţă. Aduce şi o schimbare de toboşar, prin sosirea lui Tanner Wayne. LP-ul de 50 de minute şi 47 de secunde are 12 piese şi include riff-uri agresive care amintesc de perioada "The Jester Race" sau "Clayman".

Nu lipsesc elementele electronice, care au abundat pe "Battles" din 2016 sau vocea celebră a lui Anders Friden, atât în porţiuni de ţipat, cât şi voce curată. Chitaristul Björn Gelotte a stat de vorbă recent cu publicaţia Overdrive, discutând despre noul album şi planurile formaţiei. Cu această ocazie am aflat şi că masca, laitmotivul albumului este de fapt identitatea falsă pe care ne-o atribuim online.

E vorba despre proiectarea unei părţi a sinelui pe care doreşti să o arăţi, nu faţa ta reală. Bjorn şi Anders au lucrat îndeaproape într-un mic studio în Los Angeles, analizând fiecare detaliu, inclusiv linia vocală şi riff-urile de chitară, dar şi aranjamentele. Bjorn a fost inspirat de versurile lui Anders şi cei doi s-au completat în mod excelent sub ghidajul producătorului Howard Benson.

După 5-6 ore de muncă la studio, artiştii continuau procesul creativ şi acasă pentru alte câteva ore. Puteţi citi întreg interviul aici şi afla cum a evoluat In Flames pe parcursul a 29 de ani de carieră. Aflăm detalii şi despre festivalul propriu al trupei, Borgholm Brinner, care are loc pe 2 şi 3 august la castelul Borgholm din Suedia. Participă Architects, Opeth, At the Gates şi Of Mice and Men.

In Flames este o trupă suedeză activă din 1990 şi căreia i se atribuie statutul de inventator al genului melodic death metal. Istoria sa a fost marcată de schimbări de sunet şi componenţă, cochetarea cu muzică electronică prin remixuri celebre şi videoclipuri elaborate. Grupul a fost fondat de chitaristul Jesper Strömblad în 1990 în Gotheburg, dar artistul a părăsit trupa între timp.

După 18 ani de carieră, în 2008 trupa vânduse peste 2 milioane de albume. In Flames a bifat 3 nominalizări la Premiile Grammy, câştigând două premii în urma acestora. Formaţia a fost citată des ca influenţă asupra grupurilor metalcore, dar şi asupra actelor melodic death. A cântat la Bucureşti în 2011, la Arenele Romane, unde s-a lăsat cu mosh pit serios.

PUBLICITATE
Comentează

Concerte & turnee

Nume noi la Rockstadt Extreme Fest 2023: In Flames şi Anthrax concertează în România

Începutul lunii decembrie 2022 aduce şi cadouri pentru metalişti şi anume formaţii noi pe afişul Rockstadt Extreme Fest 2023. Festivalul avea până acum headlineri din zona rock-ului alternativ, dar acum primeşte şi nişte grei thrash şi death metal.

Publicat

pe

Poster Rockstadt Extreme Fest 2023
Poster Rockstadt Extreme Fest 2023 │ FOTO: Rockstadt

Rockstadt Extreme Fest 2023 se desfăşoară între 2 şi 6 august 2023 la Cetatea Râşnov. Include 3 scene, 70 de trupe şi 5 zile de metale grele. Acum pe afiş au apărut şi Dropkick Murphys, legendarii Anthrax, văzuţi la Romexpo în 2010 cu Big 4 ai thrash-ului, dar şi In Flames, însăşi definiţia death metal-ului. Apar şi Architects, care au mai fost pe la noi şi sunt foarte iubiţi. Mai sunt şi foarte prolifici, lansând în ultima vreme albume noi aproape în fiecare an.

Vor veni în premieră la noi şi Sleep Token, formaţia britanică definită de revista Metal Hammer ca "R&B metal" şi cu nişte măşti şi o mitologie a somnului cel puţin interesantă. Îl vedem şi pe francezul IGORR, cu percuţia sa fabuloasă, dar şi pe întunecaţii Marduk, care au mai fost şi în Capitală de câteva ori. Nu ignorăm nici Epica, pe care i-am văzut alături de Soulfly şi Children of Bodom la Arenele Romane în 2018.

Interesant că The Ocean vine iar în România, după ce tocmai au fost la Quantic recent, pentru cel mai intens concert din 2022. Obituary şi Mayhem ne duc în zona black/death, în vreme ce Zeal & Ardor vin pentru prima dată la noi, cu un rock sudist american piperat cu elemente neaşteptat de dure, spre black. Villagers of Ioanina City, pe care îi vedem pe 4 decembrie 2022 la Quantic apar de asemenea la festivalul de vara viitoare.

În acest moment sunt sold out abonamentele pragul 2, de 579 de lei, iar cele de la pragul 3 costă 653 lei. Există până la pragul 6, la 895 lei, dar şi abonamente pentru copii, la 316 lei. Alte nume pe care le ştiam deja sunt While She Sleeps, Dying Fetus, Deicide, dar şi Trivium, aduşi în mainstream de piesa lor din jocul NFS.

Aceasta este ediţia care marchează un deceniu de la primul Rockstadt.

Citește în continuare

Muzică nouă

In Flames anunţă albumul "Foregone" şi lansează single-ul cu acelaşi nume

In Flames revine la origini odată cu lansarea single-ului "Foregone Pt. 1", care prefaţează albumul "Foregone". Este LP-ul cu numărul 14 din discografia legendei melodic death metal şi va sosi pe 10 februarie 2023 prin Nuclear Blast. Primul single se ascultă în articol.

Publicat

pe

Videoclip In Flames Foregone
Videoclip In Flames Foregone │ FOTO: In Flames

Până acum am putut asculta alte două single-uri de pe noul album, "State of Slow Decay" şi "The Great Deceiver". Solistul şi liderul formaţiei, Andres Friden a declarat că a dorit să înregistreze un album care se bazează pe chitară heavy şi cu "o fundaţie solidă între bas şi tobe". Versurile şi compoziţia s-au realizat cu gândul la agresiune combinată cu melodicitate, practic definiţia lui melodic death metal. Versurile sunt inspirate de trecerea şi conceptul timpului.

Timpul a fost motiv de inspiraţie, deoarece pandemia a făcut întreaga umanitate să încetinească şi să respire puţin. În acea pauză mulţi au reevaluat şi reprioritizat viaţa aşa cum o ştiau. In Flames a partajat şi un videoclip visualizer pentru "Foregone Pt. 1", un clip semnat Oleg Rooz, un designer şi grafician ucrainian, care a folosit tehnologie AI. Trupa suedezo-americană a fost de altfel una dintre primele care au folosit AI-ul pentru a crea un videoclip cu ani în urmă.

"Foregone" are artwork creat de către Blake Armstrong. Iată tracklist-ul acestui album:

01. The Beginning Of All Things That Will End
02. State Of Slow Decay
03. Meet Your Maker
04. Bleeding Out
05. Foregone Pt. 1
06. Foregone Pt. 2
07. Pure Light Of Mind
08. The Great Deceiver
09. In The Dark
10. A Dialogue In B Flat Minor
11. Cynosure
12. End The Transmission

Acest album a fost înregistrat alături de chitaristul Bjorn Gelotte, care a confirmat că LP-ul a fost creat cu ajutorul producătorului nominalizat la premiile Grammy Howard Benson. Bjorn şi Friden locuiesc în zone opuse ale Suediei şi s-au văzut doar de 2 ori pe durata întregii pandemii. S-a creat astfel o distanţă, dar cei doi s-au conectat din nou odată cu o călătorie în SUA. 3 săptămâni petrecute în LA au legat din nou chimia în trupă.

In Flames are şi 3 membri americani: toboşarul Tanner Wayne, basistul Bryce Paul şi chitaristul Chris Broderick. Ultimul album lansat de In Flames a fost "I, The Mask", cu un videoclip pentru unul dintre single-uri în care apare o vedetă din serialul "I, Robot".

Citește în continuare
Concert Depeche Mode 2023

AGENDA DE CONCERTE

<< dec. 2022 >>
lmmjvsd
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1

Trending