Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Smiley joacă rolul principal în filmul "Odată pentru totdeauna" Chitariști veniți la Sibiu Guitar Meeting 2020Peste 300 de chitariști au cântat la Sibiu Guitar Meeting 2020 - VIDEO Shakira și Jennifer Lopez la Super Bowl 2020 (Screenshot)Emmy 2020: Show-ul de la Super Bowl, pe lista câștigătorilor Damian Drăghici la Masked Singer România 2020 - captură ecranMasked Singer 2020: Damian Drăghici a fost Vampirul ce a interpretat piesa "Vals" Tavi Clonda în rolul lui Adam Lambert la "Te cunosc de undeva!" pe 19 septembrie 2020Tavi Clonda (Adam Lambert) n-a putut fi oprit de Putin & Obama la "Te cunosc de undeva!" Concurenții care au trecut de cel de-al doilea episod X Factor 2020 - captură ecranX Factor 2020: Ce concurenți au trecut mai departe după cel de-al doilea episod

Ester Peony a câștigat Selecția Naţională pentru Eurovision 2019 și va reprezenta România la Tel Aviv

Pe 17 februarie, la Sala Polivalentă din capitală, s-a desfăşurat Finala Selecţiei Naţionale pentru Eurovision 2019. În urma votului juriului şi al publicului a fost aleasă ca reprezentantă a României la Eurovision 2019 Ester Peony. Ea va concura la Tel Aviv cu melodia "On a Sunday". Află detalii despre marea finală locală în cadrul articolului.
Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019

Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019 (foto: TVR)

Bătălia pe podium a fost una strânsă, între Ester Peony, Laura Bretan şi Bella Santiago. Ester s-a detaşat chiar înainte de votul publicului, în vârful clasamentului. Ester a câştigat cu 65 de puncte, fiind urmată de Laura Bretan, cu 60 de puncte şi de Bella Santiago, cu 58 de puncte. Vezi clasamentul mai jos.

Formația rock Trooper a surprins, primind 10 puncte din partea publicului.

Melodia lui Ester Peony, "On a Sunday", va reprezenta România în cea de-a doua semifinală Eurovision de la Tel Aviv, pe 16 mai 2019. Marea finală va avea loc pe 18 mai.

Ascultă Ester Peony - "On a Sunday" în Finala Eurovision România

Piesa "On a Sunday" este compusă de artistă împreună cu Alexandru Serbu şi Ioana Victoria Badea. Primul album de studio al lui Ester Peony va debuta chiar în acest an.

Cine este Ester Peony?

Pe numele său real Ester Alexandra Creţu, artista este o compozitoare şi cântăreaţă de origine română. A locuit în copilarie în Canada, la Montreal, iar în 2014 începea să fie cunoscută online prin realizarea de coveruri pentru piese celebre.

Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019

Ester Peony a câștigat Eurovision România 2019 (Foto: TVR)

Stilul său unic i-a adus un contract cu o casă de discuri din România. În 2015 avea să debuteze la radio şi TV cu piesa "Sub Aripa Ta" (alături de Vescan), care a ajuns în topurile muzicale locale. A concertat împreună cu Puya, Vescan, Doddy şi Anastasia într-un turneu naţional. În 2018 debuta şi primul său EP, "Dig It", care includea compoziţii ale tinerei.

Cum s-a desfășurat Finala Selecției Naționale

Gala finalei s-a întins pe parcursul a 3 ore, perioadă în care cei 12 finalişti şi-au cântat piesele live pe scena Sălii Polivalente din Capitală. Pe scenă au urcat și două câştigătoare Eurovision: Netta (2018) şi Emmelie de Forest (2013). Emmelie a făcut parte din jurul internaţional care a selectat câştigătoarea Selecției Naționale.

Netta Barzilai a cântat noua sa piesă, "Bassa Sababa", iar Emmelie a cântat piesa "Sanctuary". A făcut senzaţie pe scenă de la Polivalenta şi Inis Neziri, câştigătoarea Cerbului de Aur 2019. Tânăra în vârstă de 17 ani a cântat două piese din repertoriu propriu, etalând un talent vocal deosebit.

Clasamentul Eurovision Romania 2019

Juriul internaţional a fost compus din:

 • Tali Eshkoli, Head of Event & Content Eurovision Song Contest 2019
 • Emmelie de Forest, câştigătoarea Eurovision 2013
 • Deban Aderemi şi William Lee Adams, jurnalişti şi influenceri din domeniul muzical/ESC
 • Şerban Cazan, Head of Production HaHaHa Production
 • artistul moldovean Alex Calancea

Publicul a fost cel de-al şaptelea jurat, contribuind prin televot la alegerea marelui câştigător. Fiecare jurat, dar şi publicul au putut acorda câte 3 tipuri de punctaj: 8, 10 sau 12 puncte.

Iată cei 12 finalişti care au participat la finala Selecţiei Naţionale (ordinea clasamentului final):

 • Locul 1 – ON A SUNDAY - ESTER PEONY
 • Locul 2 – DEAR FATHER - LAURA BRETAN
 • Locul 3 – ARMY OF LOVE - BELLA SANTIAGO
 • Locul 4 – RENEGADES - LINDA TEODOSIU
 • Locul 5 – D A I N A – LETIȚIA MOISESCU & SENSIBIL BALKAN
 • Locul 6 – UNDERGROUND - VAIDA
 • Locul 7 – DESTIN - TROOPER
 • Locul 8 – RIGHT NOW - OLIVIER KAYE
 • Locul 9 – WE ARE THE ONES - CLAUDIU MIREA
 • Locul 10 – YOUR JOURNEY - ALDO BLAGA
 • Locul 11 – WITHOUT YOU (SIN TI) - DYA & LUCIAN COLAREZA
 • Locul 12 – SKYSCRAPER - TEODORA DINU

După desemnarea sa drept reprezentanta României, Ester a cântat piesa câştigătoare pe scena Sălii Polivalente, "On a Sunday".

Obține informații suplimentare despre eveniment:

Citește mai multe despre Ester Peony
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă a lui Hozier, "Dinner & Diatribes" - AUDIO

Hozier ne prezintă o nouă piesă, "Dinner & Diatribes", care va ajunge pe viitorul său LP. Este o melodie ceva...

Închide