Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Diplo lansează EP-ul "Europa", un experiment de muzică europeană dance

Diplo, unul dintre cei mai apreciaţi DJ şi producători din EDM a lansat un nou EP cu 6 piese, intitulat "Europa". Numele nu este întâmplător, pentru că muzicianul a colaborat cu câte un artist european pe fiecare track, melodiile fiind cantate în limbi diferite.

Publicat

pe

Coperta EP Diplo Europa
Coperta EP Diplo Europa │ FOTO: Diplo

"Europa" este descris ca o "scrisoare de dragoste pentru continentul unde Diplo s-a şcolit ca DJ şi producător". Înainte ca artistul să fie celebru, el mixa la mici evenimente locale ca Notting Hill Carnival sau avea DJ set-uri la clubul Fabric. Pe noul EP se află colaborări cu Octavian (piesa "New Shapes"), cu Niska pe "Boom Bye Bye" şi cu IAMDDB pe "Mira Mira".

Alţi colaboratori de pe EP includ artişti ca Bausa, Soolking, Bizzey and Ramik. Diplo este un producător şi compozitor foarte ocupat, între proiectul propriu, Major Lazer şi mai nou şi Silk City şi LSD alături de Sia. În plus, artistul este mereu în căutare de talente noi cu care să semneze pentru casa proprie de discuri, Mad Decent.

În ultimii ani a fost într-o incursiune în Africa şi America de Sud, lucru reflectat în colaborări eclectice cu rapperi din Nigeria sau personalităţi trans din Brazilia. EP-ul cel include piese în franceză, engleză şi spaniolă. Este o colecţie eclectică de piese, cu un stil de rap londonez pe "New Shapes", împreună cu sintetizatoare psihedelice şi un bas profund.

Pe alte track-uri auzim mostre de sitar şi beat-uri soca. Rapperul german Bausa aduce un hook catchy pe "Baui Coupe", iar Soolking din Algeria cântă trap pe piesa "Oh Maria". Diplo lansa recent un EP axat pe hip-hop, "California", iar acum revine la o combinaţie de EDM cu trap şi hip-hop.

Nu toate veştile sunt bune din tabăra lui Diplo, care ar pregăti ultimul album din cariera trupei Major Lazer pentru acest an. Ultimul release al grupului a fost colecţia "Afrobeats", colaborări cu diferiţi artişti din Africa, precum Mr. Eazi, Burna Boy sau Babes Wodumo. Meritele lui Diplo au fost recunoscute recent, atunci când proiectul muzical Silk City a primit premiul Grammy pentru "cea mai bună înregistrare dance", alături de Dua Lipa.

Pe final de 2018 ascultam o colaborare a lui Diplo cu Ellie Goulding şi Swae Lee pe piesa "Close to Me". Vara trecută apărea colaborarea cu MO "Sun In Our Eyes", iar în primăvară debuta piesa "Welcome to the Party" de pe coloana sonoră a filmului "Deadpool 2".

Comentează

Trending