Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Neversea 2020

Diplo lansează EP-ul "Europa", un experiment de muzică europeană dance

Diplo, unul dintre cei mai apreciaţi DJ şi producători din EDM a lansat un nou EP cu 6 piese, intitulat "Europa". Numele nu este întâmplător, pentru că muzicianul a colaborat cu câte un artist european pe fiecare track, melodiile fiind cantate în limbi diferite.
Coperta EP Diplo Europa

Coperta EP Diplo Europa (foto: Diplo)

"Europa" este descris ca o "scrisoare de dragoste pentru continentul unde Diplo s-a şcolit ca DJ şi producător". Înainte ca artistul să fie celebru, el mixa la mici evenimente locale ca Notting Hill Carnival sau avea DJ set-uri la clubul Fabric. Pe noul EP se află colaborări cu Octavian (piesa "New Shapes"), cu Niska pe "Boom Bye Bye" şi cu IAMDDB pe "Mira Mira".

Alţi colaboratori de pe EP includ artişti ca Bausa, Soolking, Bizzey and Ramik. Diplo este un producător şi compozitor foarte ocupat, între proiectul propriu, Major Lazer şi mai nou şi Silk City şi LSD alături de Sia. În plus, artistul este mereu în căutare de talente noi cu care să semneze pentru casa proprie de discuri, Mad Decent.

În ultimii ani a fost într-o incursiune în Africa şi America de Sud, lucru reflectat în colaborări eclectice cu rapperi din Nigeria sau personalităţi trans din Brazilia. EP-ul cel include piese în franceză, engleză şi spaniolă. Este o colecţie eclectică de piese, cu un stil de rap londonez pe "New Shapes", împreună cu sintetizatoare psihedelice şi un bas profund.

Pe alte track-uri auzim mostre de sitar şi beat-uri soca. Rapperul german Bausa aduce un hook catchy pe "Baui Coupe", iar Soolking din Algeria cântă trap pe piesa "Oh Maria". Diplo lansa recent un EP axat pe hip-hop, "California", iar acum revine la o combinaţie de EDM cu trap şi hip-hop.

Nu toate veştile sunt bune din tabăra lui Diplo, care ar pregăti ultimul album din cariera trupei Major Lazer pentru acest an. Ultimul release al grupului a fost colecţia "Afrobeats", colaborări cu diferiţi artişti din Africa, precum Mr. Eazi, Burna Boy sau Babes Wodumo. Meritele lui Diplo au fost recunoscute recent, atunci când proiectul muzical Silk City a primit premiul Grammy pentru "cea mai bună înregistrare dance", alături de Dua Lipa.

Pe final de 2018 ascultam o colaborare a lui Diplo cu Ellie Goulding şi Swae Lee pe piesa "Close to Me". Vara trecută apărea colaborarea cu MO "Sun In Our Eyes", iar în primăvară debuta piesa "Welcome to the Party" de pe coloana sonoră a filmului "Deadpool 2".

Citește mai multe despre Diplo
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Efervescență fado, efectul Ana Moura: un nou concert la București

Pe 17 noiembrie, la Sala Palatului, Ana Moura ne ademenește pe ritmuri fado, îmbinate eclectic și cu măiestrie. Concertul face...

Închide