Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
Celine Dion

Dată în judecată pentru neplata unor comisioane, Celine Dion dezminte acuzațiile aduse de agenția ICM Partners

Celine Dion este acuzată de agenția ICM Partners că a refuzat să-și plătească comisioanele aferente unui contract în valoare de 500 de milioane de dolari. La scurtă vreme de la apariția primelor articole în presă, acuzațiile au fost dezmințite de către reprezentanții artistei canadiene.
Celine Dion

Celine Dion (foto: Dee Amore Marti)

Agenția ICM Partners, care a consiliat-o legal și financiar pe Celine Dion încă de la începutul carierei sale, a întrerupt colaborarea cu artista, anunțând într-un memo preluat de Billboard că intenționează să o dea în judecată. Dion este acuzată că nu și-ar fi plătit comisioanele la timp, după semnarea unui contract uriaș de 500 de milioane de dolari, obținut de către Rob Prinz, angajat al agenției ICM Partners.

"Așa cum mulți dintre voi știți, Rob Prinz a reprezentat-o pe Celine Dion vreme de mai bine de 30 de ani (de la începutul carierei sale), inclusiv în încheierea unui contract fără precedent de 500 de milioane de dolari pentru susținerea unui turneu și a unor concerte pe parcursul mai multor ani, contract pe care l-a semnat în 2017. Din nefericire, doamna Dion refuză să plătească soldul comisioanelor pe care le datorează agenției prin semnarea acestui istoric contract.

Trebuie să știți faptul că am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a rezolva problema amicabil. Deși continuăm să o admirăm și să o respectăm pentru talentul ei extraordinar, în mod regretabil suntem forțați să inițiem o procedură legală pentru a obține despăgubirile datorate, renunțând în aceste condiții la colaborarea noastră. Mulțumim în avans pentru înțelegere."

Integritatea doamnei Dion a fost afectată în mod public de afirmații false, susține managementul artistei

În replică, CDA Productions Inc., compania care se ocupă de managementul artistei, a dezmințit faptul că încheierea colaborării cu ICM Partners a fost o decizie luată de agenție, precum și faptul că Celine Dion ar fi refuzat să plătească.

"CDA Productions Inc. a indicat că nu au nicio opțiune decât să răspundă neadevărurilor pretinse în memo-ul ICM, pentru a apăra integritatea doamnei Dion, care a fost afectată în mod public de aceste afirmații false.

CDA informează că ICM și dl Prinz nu au demisionat. Doamna Dion le-a încheiat contractul în scris pe 7 mai 2018. De asemenea, CDA raportează că doamna Dion nu refuză să plătească milioane de dolari în comisioane din contractele de turnee ""

În această replică a fost inclusă și o declarație a artistei:

"Sunt tristă și dezamăgită de aceste declarații false în care se pretinde că refuz să le plătesc bani agenției ICM sau lui Rob Prinz. Știu că echipa mea le-a făcut câteva oferte foarte corecte și generoase și am făcut multe eforturi în încercarea de a rezolva aceste lucruri."

Suma concretă pe care Celine Dion ar datora-o agenției ICM nu a fost făcută publică. Surse interne Pollstar susțin că nu s-a putut ajunge la o înțelegere, acțiunea în justiție fiind în derulare.

Anul trecut, Celine Dion a încasat peste 5,7 milioane de dolari pentru trei show-uri în Noua Zeelandă și alte 5,12 milioane de dolari pentru opt spectacole în Las Vegas. În clasamentul Worldwide Top 100 Tours, artista s-a situat la finele anului trecut pe locul 25, cu încasări de 62,2 milioane de dolari.

Citește mai multe despre Celine Dion
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Marius Moga a colaborat cu Icona Pop și R3hab la piesa "This is how we party"

După colaborările cu Maroon 5, Train, Lumidee, Hillary Duff, RBD și alții, Marius Moga revine cu încă un proiect internațional,...

Închide