Urmărește-ne în Social Media

Industria muzicala

Dată în judecată pentru neplata unor comisioane, Celine Dion dezminte acuzațiile aduse de agenția ICM Partners

Celine Dion este acuzată de agenția ICM Partners că a refuzat să-și plătească comisioanele aferente unui contract în valoare de 500 de milioane de dolari. La scurtă vreme de la apariția primelor articole în presă, acuzațiile au fost dezmințite de către reprezentanții artistei canadiene.

Publicat

pe

Celine Dion
Celine Dion │ FOTO: Dee Amore Marti www.facebook.com

Agenția ICM Partners, care a consiliat-o legal și financiar pe Celine Dion încă de la începutul carierei sale, a întrerupt colaborarea cu artista, anunțând într-un memo preluat de Billboard că intenționează să o dea în judecată. Dion este acuzată că nu și-ar fi plătit comisioanele la timp, după semnarea unui contract uriaș de 500 de milioane de dolari, obținut de către Rob Prinz, angajat al agenției ICM Partners.

"Așa cum mulți dintre voi știți, Rob Prinz a reprezentat-o pe Celine Dion vreme de mai bine de 30 de ani (de la începutul carierei sale), inclusiv în încheierea unui contract fără precedent de 500 de milioane de dolari pentru susținerea unui turneu și a unor concerte pe parcursul mai multor ani, contract pe care l-a semnat în 2017. Din nefericire, doamna Dion refuză să plătească soldul comisioanelor pe care le datorează agenției prin semnarea acestui istoric contract.

Trebuie să știți faptul că am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a rezolva problema amicabil. Deși continuăm să o admirăm și să o respectăm pentru talentul ei extraordinar, în mod regretabil suntem forțați să inițiem o procedură legală pentru a obține despăgubirile datorate, renunțând în aceste condiții la colaborarea noastră. Mulțumim în avans pentru înțelegere."

Integritatea doamnei Dion a fost afectată în mod public de afirmații false, susține managementul artistei

În replică, CDA Productions Inc., compania care se ocupă de managementul artistei, a dezmințit faptul că încheierea colaborării cu ICM Partners a fost o decizie luată de agenție, precum și faptul că Celine Dion ar fi refuzat să plătească.

"CDA Productions Inc. a indicat că nu au nicio opțiune decât să răspundă neadevărurilor pretinse în memo-ul ICM, pentru a apăra integritatea doamnei Dion, care a fost afectată în mod public de aceste afirmații false.

CDA informează că ICM și dl Prinz nu au demisionat. Doamna Dion le-a încheiat contractul în scris pe 7 mai 2018. De asemenea, CDA raportează că doamna Dion nu refuză să plătească milioane de dolari în comisioane din contractele de turnee ""

În această replică a fost inclusă și o declarație a artistei:

"Sunt tristă și dezamăgită de aceste declarații false în care se pretinde că refuz să le plătesc bani agenției ICM sau lui Rob Prinz. Știu că echipa mea le-a făcut câteva oferte foarte corecte și generoase și am făcut multe eforturi în încercarea de a rezolva aceste lucruri."

Suma concretă pe care Celine Dion ar datora-o agenției ICM nu a fost făcută publică. Surse interne Pollstar susțin că nu s-a putut ajunge la o înțelegere, acțiunea în justiție fiind în derulare.

Anul trecut, Celine Dion a încasat peste 5,7 milioane de dolari pentru trei show-uri în Noua Zeelandă și alte 5,12 milioane de dolari pentru opt spectacole în Las Vegas. În clasamentul Worldwide Top 100 Tours, artista s-a situat la finele anului trecut pe locul 25, cu încasări de 62,2 milioane de dolari.

Comentează

Muzică și film

Celine Dion își va descrie problemele de sănătate în documentarul "I Am: Celine Dion"

"I Am: Celine Dion" nu se va concentra pe viața și cariera artistei de 55 de ani, ci va relata dificultățile cu care aceasta s-a confruntat după ce a fost diagnosticată cu o afecțiune neurologică rară. Găsești în articol mai multe detalii.

Publicat

pe

Celine Dion
Celine Dion │ FOTO: Celien Dion www.facebook.com

Documentarul va fi regizat de Irene Taylor și va fi disponibil pe Prime Video la o dată care nu a fost încă stabilită. Proiectul documentează aproximativ un an din viața lui Celine Dion, prezentând luptele artistei cu boala Moersch - Woltman sau sindromul omului înțepenit. Este o tulburare neurologică rară, caracterizată prin rigiditatea progresivă, ce afectează creierul și măduva spinării. În cazul lui Dion, boala i-a afectat viața de zi cu zi, precum și capacitatea de a performa.

Celine Dion a dezvăluit oficial diagnosticul în decembrie 2022, anunțând atunci că se vede nevoită să amâne turneul mondial din cauza spasmelor care au afectat felul în care merge și cântă.

"Ultimii ani au fost o provocare pentru mine, o călătorie de la a înțelege condiția mele până la a învăța cum să trăiesc cu ea și să o gestionez, dar să nu o las să mă definească. Pe măsură ce drumul către reluarea carierei mele de interpret continuă, mi-am dat seama cât de mult mi-a lipsit să-mi văd fanii. În timpul acestei absențe, am decis că vreau să documentez această parte a vieții mele, să atrag atenția asupra acestei afecțiuni puțin cunoscute și să ajut alți oameni care au acest diagnostic", a declarat Celine Dion despre viitorul documentar.

"I Am: Celine Dion" va fi produs de Sony Music Vision, în parteneriat cu Sony Music Entertainment Canada și Vermilion Films. Amazon MGM Studios a achiziționat drepturile la nivel mondial pentru acest documentar.

Celine Dion este una dintre cele mai de succes interprete din istoria muzicii pop. Cariera sa a început să înflorească încă din adolescență, fiind încununată de numeroase piese de succes, concerte sold out și peste 250 de milioane de albume vândute. Printre hit-urile artistei se numără "My Heart Will Go On", extras de pe coloana sonoră a filmului "Titanic", "Because You Loved Me", "It's All Coming Back to Me Now", "All By Myself" sau "Tell Him" în duet cu Barbra Streisand.

Citește în continuare

Trending