Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

Brian Johnson confirmă noul album AC/DC, reunirea trupei

La 3 ani de când a părăsit AC/DC, Brian Johnson dă semne că ar reveni în trupă şi ar pregăti chiar un album nou cu muzicienii. Artistul a confirmat pentru surse din industrie că va cânta pe următorul disc al formaţiei.

Publicat

pe

Brian Johnson alături de Muse la Reading Festival 2017
Brian Johnson alături de Muse la Reading Festival 2017

Brian Johnson părăsea formaţia în 2016, citând probleme grave cu auzul. Dacă ar fi continuat, solistul ar fi riscat să surzească complet. Aparent problemele nu aveau neapărat legătura cu cei 36 de ani de viaţă hard rock şi difuzoare la volum maxim. Johnson a menţionat un incident în care a participat la o cursă auto şi a uitat să îşi pună dopuri în urechi, alegându-se cu un timpan gurit.

Axl Rose a fost recrutat pe atunci pentru a îl înlocui pe Johnson pentru restul de 10 concerte rămase în SUA şi 12 în Europa. După plecarea de la AC/DC, Brian a înregistrat o piesă solo, cu aportul comediantului Jim Breuer, "Mr. Rock'n'Roll". Solistul nu a stat departe de scenă, apărând ca o surpriză la o reprezentaţie din 2017 a trupei Muse, pentru a cânta o variantă psihedelică a piesei "Back in Black".

În august 2018 începeau să apară zvonuri că Johnson şi toboşarul Phill Rudd reveniseră la AC/DC. Pe 28 ianuarie 2019 Johnson a mărturisit că revenirea e reală şi că albumul nou e în cărţi. În 2018 am aflat şi că AC/DC va folosi postum înregistrări lăsate de fostul chitarist de ritm Malcolm Young. Artistul a încetat din viaţă în noiembrie 2017, după ce s-a retras din trupă, din cauza unei boli neurologice.

Sursa principală pentru cele mai noi zvonuri despre reuniune şi noul album este trupa Terrorizer. Actul american s-a întâlnit cu Johnson la aeroport şi a petrecut minute bune cu acesta. În 2018 presa scria că înainte de lansarea albumului "Black Ice" cu 5 ani Angus şi Malcolm Young locuiau împreună şi compuneau frenetic. Au rezultat sute de piese, care au fost păstrate "sub cheie" până acum.

"Black Ice" a fost penultimul material discografic al grupului australian, lansat în 2008. A urmat "Rock or Bust" în 2014. Cât despre viitorul material, Angus a selectat cele mai bune piese din sesiunea cu Malcolm şi le-a mixat şi finalizat cu Phil Rudd, Cliff Williams şi Brian Johnson. Toboşarul Phil Rudd fusese dat afară din formaţie în 2015, după ce a fost condamnat pentru posesie de droguri şi ameninţări cu moartea la adresa unui fost angajat.

Ultimii ani nu au fost prea buni pentru AC/DC, Angus Young rămânând practic singurul membru clasic al acestui act muzical de legendă. Plecase şi basistul Cliff Williams după turneul "Rock or Bust" în 2017.

Brian Johnson a devenit al treilea solist al trupei AC/DC în 1980, după ce a încetat din viaţă Bon Scott. Numele său a fost legat profund de identitatea trupei, artistul fiind inclus în Rock and Roll Hall of Fame în 2003 alături de colegii săi.

PUBLICITATE
Comentează

Trending