Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

"Bohemian Rhapsody" îi aduce lui Rami Malek primul Oscar: "Mulțumesc trupei Queen (...) Vă voi fi mereu îndatorat"

Rami Malek a câștigat primul său premiu Oscar pentru rolul principal din pelicula biografică "Bohemian Rhapsody". Artistul a mulțumit în discursul său trupei Queen, tuturor celor care au avut încredere în el, dar și iubitei sale, actrița Lucy Boynton, ce joacă rolul partenerei lui în film.

Publicat

pe

Rami Malek la gala Premiilor Oscar 2019
Rami Malek la gala Premiilor Oscar 2019

După câștigarea Globului de Aur și a premiului Bafta, Rami Malek își adaugă în palmares cel mai râvnit trofeu oferit în industria cinematogafică. Rolul lui Freddie Mercury i-a adus lui Rami primul său premiu Oscar, în categoria "Cel mai bun actor în rol principal".

Vizibil emoționat, dar extrem de fericit, actorul a ținut un discurs amplu, în care le-a mulțumit tuturor celor care au avut încredere în el: familiei sale, trupei Queen, producătorilor filmului, publicului, și nu în ultimul rând, iubitei sale, Lucy Boynton. Tânăra actriță a jucat rolul lui Mary Austin, iubita lui Freddie Mercury în pelicula "Bohemian Rhapsody".

"Poate că nu am fost alegerea evidentă, dar cred că filmul a ieșit bine până la urmă"

"Oh, Doamne. Mama mea e pe aici pe undeva. Te iubesc! Familiei mele, îi mulțumesc pentru tot. Tatăl meu nu a apucat să vadă nimic din toate astea, dar cred că se uită la mine de sus.

E un moment excepțional. Sunt atât de recunoscător tuturor celor care au avut de-a face cu implicarea mea în acest proiect, Academiei, celor care mi-au acordat o șansă la fiecare pas al acestui parcurs. (...) Poate că nu am fost alegerea evidentă, dar cred că filmul a ieșit bine până la urmă.

Mulțumesc trupei Queen. Vă mulțumesc că mi-ați îngăduit să fiu o mică parte din fenomenala și extraordinara voastră istorie. Vă voi fi mereu îndatorat. (...)

"Voi prețui acest moment pentru tot restul vieții mele"

Mă gândesc cum ar fi fost să-i spun micuțului Rami că într-o bună zi i se va întâmpla asta. Cred că buclele și mintea lui ar fi fost date peste cap. Acel puști încerca să-și găsească identitatea. Cred că oricine are probleme cu propria identitate și oricine încearcă să-și găsească vocea...Ascultați, noi am făcut un film despre un bărbat gay, un imigrant, care și-a trăit viața fără a regreta că este cine este, iar faptul că îl sărbătoresc acum este o dovadă că tânjim după astfel de povești. Eu sunt fiul unor imigranți din Egipt. Sunt primul american din familia mea. O parte din povestea mea se scrie acum, iar eu nu v-aș putea fi mai recunoscător vouă, celor care ați crezut în mine. Voi prețui acest moment pentru tot restul vieții mele.

Lucy Boynton, ești inima acestui film. Ești extraordinar de talentată. Mi-ai captivat inima. Îți mulțumesc mult."

VIDEO: Discursul lui Rami Malek la gala premiilor Oscar 2019

În aceeași categorie cu Rami fuseseră nominalizați și Christian Bale, Bradley Cooper, Willem Dafoe și Viggo Mortenson.

Rami Malek a căzut de pe scenă

După acceptarea premiului, Rami a avut parte și de un incident nefericit. Actorul a căzut de pe scenă, fiind necesară intervenția paramedicilor. Momentul a avut loc imediat după finalizarea ceremoniei, așa încât acesta nu a fost surprins de camerele de luat vederi. Actorul nu a suferit răni serioase, participând la interviurile de după încheierea galei.

Pelicula "Bohemian Rhapsody", nominalizată în categoria "Cel mai bun film", a pierdut în fața filmului "Green Book", însă a primit alte trei trofee, pentru "Cel mai bun montaj", "Cel mai bun montaj de sunet" și "Cel mai bun mixaj de sunet".

Cea de-a 91-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood.

Câștigătorii premiilor Oscar 2019:

 • Cel mai bun film: "Green Book"
 • Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron ("Roma")
 • Cel mai bun actor în rol principal: Rami Malek ("Bohemian Rhapsody")
 • Cea mai bună actriţă în rol principal: Olivia Colman ("The Favourite")
 • Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali ("Green Book")
 • Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King ("If Beale Street Could Talk")
 • Cel mai bun film străin: "Roma"
 • Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Spider-Man: Into The Spider-Verse"
 • Cea mai bună scenografie: "Black Panther"
 • Cel mai bun scenariu adaptat: "BlacKkKlansman"
 • Cel mai bun scenariu original: "Green Book"
 • Cea mai bună imagine: "Roma"
 • Cel mai bun montaj: "Bohemian Rhapsody"
 • Cea mai bună coloană sonoră: "Black Panther"
 • Cel mai bun cântec original: "Shallow" (din filmul "A Star Is Born")
 • Cel mai bun montaj de sunet: "Bohemian Rhapsody"
 • Cel mai bun mixaj de sunet: "Bohemian Rhapsody"
 • Cele mai bune efecte vizuale: "First Man"
 • Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: "Vice"
 • Cele mai bune costume: "Black Panther"
 • Cel mai bun scurtmetraj animat: "Bao"
 • Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: "Skin"
 • Cel mai bun lungmetraj documentar: "Free Solo"
 • Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Period. End of Sentence"

PUBLICITATE
Comentează

Emisiuni radio-tv

Românii au talent 2022: Eva Nicolescu a cântat "Bohemian Rhapsody" într-o manieră proprie și i-a cucerit pe jurați

La 13 ani, Eva Nicolescu a făcut o alegere curajoasă pentru preselecțiile de la Românii au talent 2022. A cântat "Bohemian Rhapsody", o piesă deloc ușoară, iar vocea sa, deși diferită de cea a lui Freddie Mercury, i-a fermecat pe jurați. Emoția interpretării a ajuns la Dragoș Bucur, care a felicitat-o pentru modul în care a reușit să transforme timiditatea în sensibilitate și să o transmită publicului.

Publicat

pe

Eva Nicolescu la Românii au talent 2022
Eva Nicolescu la Românii au talent 2022

Venită la Românii au talent fără susținători, Eva Nicolescu a pășit pe scena emisiunii vizibil emoționată. Discuția cu jurații a fost scurtă, publicul aflând despre tânăra concurentă doar că are vârsta de 13 ani și că iubește foarte mult muzica. "Cânt de când mă știu", a spus Eva înainte de a fi invitată să-și prezinte momentul.

Cum au reacționat jurații de la Românii au talent 2022 după momentul pregătit de Eva Nicolescu

Alegerea piesei "Bohemian Rhapsody", deși riscantă, a funcționat pentru Eva Nicolescu. Nu a încercat să-l imite pe Freddie Mercury, ci a interpretat piesa într-un stil propriu, încărcat de emoție, ce i-a făcut pe jurați să o urmărească cu respirația tăiată. "Dragoș e mut, Bobonete e în picioare", a observat Pavel Bartoș, Smiley declarând și el din culise: "Uluitor!".

Mihai Bobonete: "E incredibil cât de frumos ai cântat"

"Eva, tocmai ce mi-ai împrăștiat creierii pe pupitru aici", a spus Bobonete imediat ce momentul Evei s-a încheiat. "E incredibil cum dintr-o ființă atât de firavă, cum pari la prima apariție, și atât de gingașă, să iasă o voce nu atât de puternică acustic, cât atât de puternică în totalitatea ei. E incredibil cât de frumos ai cântat. Eu cred că au fost foarte mulți oameni care au zis în momentul ăsta: <<Ia taci, dă-i puțin mai tare, dă-i puțin mai tare>>. Acolo te duce povestea asta și vocea ta. Excepțional!", i-a spus Mihai Bobonete.

Dragoș Bucur a dorit să afle de ce privirea ei se îndrepta mereu în culise, însă, spre surprinderea lui, a aflat că Eva a venit singură. Concurenta a mărturisit că nu a fost un gest controlat și că emoțiile o tot trimiteau cu privirea într-acolo.

"Am venit cu foarte mari emoții, sincer, dar am reușit să le controlez", i-a spus Eva lui Dragoș.

Juratul însă, a contrazis-o, eplicându-i că a făcut mai mult decât atât.

Dragoș Bucur: "Tu ai reușit să transformi emoțiile și să ni le transmiți nouă"

"Nu, n-ai reușit să-ți controlezi emoțiile, și ăsta e un lucru bun, pentru că dacă-ți controlezi emoțiile, anulezi cel mai mare atu al unui artist. Tu ai reușit să transformi emoțiile și să ni le transmiți nouă, ori ăsta este un lucru la care artiști cu experiență ajung greu și își dau seama greu de mecanismul ăsta. Bravo!", a spus Dragoș Bucur.

Andi Moisescu: "Ai reușit să cânți o piesă nu dificilă, extrem de dificilă, și ai făcut-o și într-o altă manieră decât o cunoaștem noi de la Freddie Mercury"

"Eva, ești foarte talentată, ai o voce excepțională, un timbru minunat. Ai reușit să cânți o piesă nu dificilă, extrem de dificilă, și ai făcut-o și într-o altă manieră decât o cunoaștem noi de la Freddie Mercury. Răspunsul este, evident, da", a spus hotărât Andi Moisescu.

Eva Nicolescu a primit același răspuns și din partea celorlalți jurați, mergând astfel în etapa următoare cu 4 de DA. 

VIDEO: Eva Nicolescu la Românii au talent 2022

Citește în continuare

AGENDA DE CONCERTE

<< mai 2022 >>
lmmjvsd
25 26 27 28 29 30 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5

Trending