Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

"Bohemian Rhapsody" îi aduce lui Rami Malek primul Oscar: "Mulțumesc trupei Queen (...) Vă voi fi mereu îndatorat"

Rami Malek a câștigat primul său premiu Oscar pentru rolul principal din pelicula biografică "Bohemian Rhapsody". Artistul a mulțumit în discursul său trupei Queen, tuturor celor care au avut încredere în el, dar și iubitei sale, actrița Lucy Boynton, ce joacă rolul partenerei lui în film.

Publicat

pe

Rami Malek la gala Premiilor Oscar 2019
Rami Malek la gala Premiilor Oscar 2019

După câștigarea Globului de Aur și a premiului Bafta, Rami Malek își adaugă în palmares cel mai râvnit trofeu oferit în industria cinematogafică. Rolul lui Freddie Mercury i-a adus lui Rami primul său premiu Oscar, în categoria "Cel mai bun actor în rol principal".

Vizibil emoționat, dar extrem de fericit, actorul a ținut un discurs amplu, în care le-a mulțumit tuturor celor care au avut încredere în el: familiei sale, trupei Queen, producătorilor filmului, publicului, și nu în ultimul rând, iubitei sale, Lucy Boynton. Tânăra actriță a jucat rolul lui Mary Austin, iubita lui Freddie Mercury în pelicula "Bohemian Rhapsody".

"Poate că nu am fost alegerea evidentă, dar cred că filmul a ieșit bine până la urmă"

"Oh, Doamne. Mama mea e pe aici pe undeva. Te iubesc! Familiei mele, îi mulțumesc pentru tot. Tatăl meu nu a apucat să vadă nimic din toate astea, dar cred că se uită la mine de sus.

E un moment excepțional. Sunt atât de recunoscător tuturor celor care au avut de-a face cu implicarea mea în acest proiect, Academiei, celor care mi-au acordat o șansă la fiecare pas al acestui parcurs. (...) Poate că nu am fost alegerea evidentă, dar cred că filmul a ieșit bine până la urmă.

Mulțumesc trupei Queen. Vă mulțumesc că mi-ați îngăduit să fiu o mică parte din fenomenala și extraordinara voastră istorie. Vă voi fi mereu îndatorat. (...)

"Voi prețui acest moment pentru tot restul vieții mele"

Mă gândesc cum ar fi fost să-i spun micuțului Rami că într-o bună zi i se va întâmpla asta. Cred că buclele și mintea lui ar fi fost date peste cap. Acel puști încerca să-și găsească identitatea. Cred că oricine are probleme cu propria identitate și oricine încearcă să-și găsească vocea...Ascultați, noi am făcut un film despre un bărbat gay, un imigrant, care și-a trăit viața fără a regreta că este cine este, iar faptul că îl sărbătoresc acum este o dovadă că tânjim după astfel de povești. Eu sunt fiul unor imigranți din Egipt. Sunt primul american din familia mea. O parte din povestea mea se scrie acum, iar eu nu v-aș putea fi mai recunoscător vouă, celor care ați crezut în mine. Voi prețui acest moment pentru tot restul vieții mele.

Lucy Boynton, ești inima acestui film. Ești extraordinar de talentată. Mi-ai captivat inima. Îți mulțumesc mult."

VIDEO: Discursul lui Rami Malek la gala premiilor Oscar 2019

În aceeași categorie cu Rami fuseseră nominalizați și Christian Bale, Bradley Cooper, Willem Dafoe și Viggo Mortenson.

Rami Malek a căzut de pe scenă

După acceptarea premiului, Rami a avut parte și de un incident nefericit. Actorul a căzut de pe scenă, fiind necesară intervenția paramedicilor. Momentul a avut loc imediat după finalizarea ceremoniei, așa încât acesta nu a fost surprins de camerele de luat vederi. Actorul nu a suferit răni serioase, participând la interviurile de după încheierea galei.

Pelicula "Bohemian Rhapsody", nominalizată în categoria "Cel mai bun film", a pierdut în fața filmului "Green Book", însă a primit alte trei trofee, pentru "Cel mai bun montaj", "Cel mai bun montaj de sunet" și "Cel mai bun mixaj de sunet".

Cea de-a 91-a gală de decernare a premiilor Oscar a avut loc pe 24 februarie, la Dolby Theatre din Hollywood.

Câștigătorii premiilor Oscar 2019:

  • Cel mai bun film: "Green Book"
  • Cel mai bun regizor: Alfonso Cuaron ("Roma")
  • Cel mai bun actor în rol principal: Rami Malek ("Bohemian Rhapsody")
  • Cea mai bună actriţă în rol principal: Olivia Colman ("The Favourite")
  • Cel mai bun actor în rol secundar: Mahershala Ali ("Green Book")
  • Cea mai bună actriţă în rol secundar: Regina King ("If Beale Street Could Talk")
  • Cel mai bun film străin: "Roma"
  • Cel mai bun lungmetraj de animaţie: "Spider-Man: Into The Spider-Verse"
  • Cea mai bună scenografie: "Black Panther"
  • Cel mai bun scenariu adaptat: "BlacKkKlansman"
  • Cel mai bun scenariu original: "Green Book"
  • Cea mai bună imagine: "Roma"
  • Cel mai bun montaj: "Bohemian Rhapsody"
  • Cea mai bună coloană sonoră: "Black Panther"
  • Cel mai bun cântec original: "Shallow" (din filmul "A Star Is Born")
  • Cel mai bun montaj de sunet: "Bohemian Rhapsody"
  • Cel mai bun mixaj de sunet: "Bohemian Rhapsody"
  • Cele mai bune efecte vizuale: "First Man"
  • Cel mai bun machiaj/ cea mai bună coafură: "Vice"
  • Cele mai bune costume: "Black Panther"
  • Cel mai bun scurtmetraj animat: "Bao"
  • Cel mai bun scurtmetraj de ficţiune: "Skin"
  • Cel mai bun lungmetraj documentar: "Free Solo"
  • Cel mai bun scurtmetraj documentar: "Period. End of Sentence"
Comentează

Industria muzicala

VIDEO: Brian May și Tony Iommi au interpretat împreună o porțiune din piesa "Paranoid"

Legendarii chitariști Brian May (Queen) și Tony Iommi (Black Sabbath) și-au unit forțele pentru un scurt moment muzical. Cei doi au interpretat cunoscutul riff din piesa "Paranoid", ca parte a unui episod din seria documentară "Greatest Guitar Riffs". Detalii și video în articol.

Publicat

pe

Brian May și Tony Iommi
Brian May și Tony Iommi │ FOTO: captură YouTube / Guitar World

Brian May și Tony Iommi au stat la povești muzicale în cadrul unui episod din seria "Greatest Guitar Riffs". Proiectul, compus din trei părți, analizează unele dintre cele mai faimoase riff-uri din istoria muzicii. Mai mult, telespectatorii sunt acompaniați în această călătorie de trei chitariști legendari - Tony Iommi de la Black Sabbath, Andy Summers de la The Police și Nancy Wilson de la Heart.

În episodul care îl are ca protagonist pe Iommi, apare și Brian May. Cei doi își amintesc cu nostalgie de trecut, de prima lor întâlnire de la începutul anilor '70, Iommi declarând că au fost "cei mai buni prieteni de atunci".

Când May îl întreabă pe Iommi de unde vin toate riff-urile sale grozave, muzicianul îi răspunde:

"Cred că din interior. În mod normal, ne vedeam de treabă și cântam ceva, iar Ozzy [Osbourne] spunea: <<Ce dracu e asta?>>. Dar pur și simplu se simțea firesc."

Apoi, artiștii intră într-o discuție despre "Paranoid" și Tony Iommi povestește modul în care cântecul a fost o adăugare de ultimă oră la cel de-al doilea album al trupei, care a ajuns să fie intitulat "Paranoid". În cele din urmă, Iommi începe să cânte cunoscutul riff al piesei, iar May i se alătură. La final, acesta spune în glumă:

"Este un riff bun! Va ajunge departe!"

Tony Iommi a dezvăluit recent că lucrează la muzică nouă, probabil pentru un viitor album solo. Între timp, Brian May are o serie de concerte în Japonia programate pentru luna februarie alături de Queen + Adam Lambert.

VIDEO: Brian May și Tony Iommi - Paranoid

Citește în continuare

Muzică nouă

Queen a lansat o versiune nouă a piesei "Machines" - AUDIO

Nu doar Beatles lansează muzică nouă în aceste zile, ci şi Queen. Mă rog, mult spus nouă, e vorba de fapt despre o versiune regândită şi reprelucrată a piesei "Machines (Or Back to Humans)", un track de pe a doua parte a albumului "The Works" din 1984.

Publicat

pe

Videoclip cu versuri Queen Machines
Videoclip cu versuri Queen Machines │ FOTO: Queen

"Machines (Or Back to Humans)" a sosit ca single digital la început de lună noiembrie 2023. La bază aveam o piesă care deschidea a doua parte a albumului Queen "The Works" din 1984. Acum melodia se aude live în cadrul show-ului "QUEEN + Adam Lambert Rhapsody", în turneu în SUA. "Rhapsody" e o producţie inedită, care include roboţi uriaşi proiectaţi pe ecrane, dar şi un Freddie Mercury virtual.

Roger Taylor apare ca backing vocal cu ajutorul unui efect vocode, el servind ca "vocea maşinilor" de pe track. Brian May şi Taylor au creat de altfel "Machines" şi propun următorul fir narativ:

Hoarda de roboţi oferă un fir narativ pentru întregul nou show al nostru. În aceste zile în care inteligenţa artificială invadează vieţile noastre, aceste creaturi mecanice personifică insurgenţa roboţilor. În spectacolul nostru aflat încă în dezvoltare, "Back to Humans" este coloana sonoră pentru momentul când noi oamenii vom relua controlul.

"Machines" şi "Radio Ga Ga" au de fapt un strămoş comun, începuturile colaborării între mine şi Roger în sesiunile pentru albumul "The Works" din 1984. Dar am avut idei diferite cu privire la modul de dezvoltare, iar track-ul a fost împărţit în două piese care mergeau în direcţii puse. Roger "pilota Radio Ga Ga" spre finalizare spre un hit global, iar eu am apucat-o pe ruta lui "Machines", cu tematica bătăliei nesfârşite.

Melodia a fost reintrodusă în setlist-ul Queen pentru actualul turneu american şi a fost foarte bine primită de public. Aşa bine încât a fost lansată ca un single nou, reprelucrat pe 10 noiembrie 2023. Începuturile sale sunt mai degrabă electronice, apoi auzim ceva ce aduce cu Kraftwerk şi alunecam uşor înspre rock progresiv.

Au trecut aproape 40 de ani de când Brian şi Roger au compus piesă, care retrăieşte o viaţă nouă în show-urile actuale QUEEN.

Citește în continuare

Trending