Urmărește-ne în Social Media

Muzică nouă

Basistul Guns N' Roses, Duff McKagan a lansat piesa "Tenderness" - AUDIO

Basistul Guns N' Roses, Duff McKagan a lansat un nou single solo, "Tenderness". Acesta este primul track extras de pe un viitor LP al artistului legendar. Vă invităm să ascultaţi piesa în cadrul articolului.

Publicat

pe

Single Duff McKagan Tenderness
Single Duff McKagan Tenderness │ FOTO: Duff McKagan

Basistul a confirmat recent reunirea trupei Guns N' Roses pentru a înregistra un album nou şi faptul că piesele sună fantastic. Duff McKagan îşi continuă cariera solo cu un release blând, o veritabilă baladă, plină de sentiment. "Tenderness" este o melodie cu pian şi chitară acustică, percuţie minimă şi influenţe country. Artistul îşi doreşte ca acest single să fie un simbol pentru pace şi unitate.

Viitorul său disc se doreşte o meditaţie şi un mijloc de vindecare. Faţă de imnurile rock legendare Guns, aici basistul abordează o muzică mai sensibilă, de ascultat în intimitate, nu neapărat pe arene pline. Despre creaţiile sale McKagan a declarat următoarele:

Adevăratul scop al acestui disc şi al versurilor pentru "Tenderness" nu este ca eu să fiu vreun politician sau o altă voce care se adăugă la zgomot. Este o piesă despre unitate şi pace.... şi aş vrea ca acest album să fie o meditaţie şi să aducă vinecare, dacă asta nu e prea ambiţios.

Pot folosi vocea mea limitată ca artist pentru a opri ceea ce se simte ca o cădere. Ca un tată, trebuie să spun şi să fac ceva acum... pentru că îmi iubesc fetele şi soţia, îmi iubesc ţara şi simt că trebuie să fiu puternic şi să îmi folosesc vocea acum, să o fac cât încă mai pot, sau nu o voi mai face vreodată.

McKagan încă lucrează la viitorul LP, succesorul release-ului său solo din 2015 "How to Be a Man (and Other Illusions)". Discul cel nou va sosi în 2019 şi a fost compus şi înregistrat alături de Shooter Jennings în pauzele din turneul cu Guns N' Roses. Inspiraţia sa vine de la călătoria în jurul globului şi reuniunea cu Axl şi Slash din ultimii ani.

Locurile istorice vizitate şi furia, frica şi confuzia trăite în călătoriile artistului au dat naştere unei colecţii de piese pline de patos. Între timp Guns pregăteşte noul album, confirmat inclusiv de Slash şi Axl.

Comentează

Muzică nouă

Guns N' Roses a lansat piesa "The General", cu o chitară delicioasă

Guns N' Roses tocmai a lansat o piesă nouă, "The General", care sună teribil de mult a început de ani '90. Track-ul a debutat prin Geffen Records și este un B Side de pe single-ul în ediție limitată "Perhaps", care a sosit pe vinil de 7 inch.

Publicat

pe

Coperta Single Guns N Roses The General
Coperta Single Guns N Roses The General │ FOTO: Guns N Roses

Guns N' Roses cântase deja live în premieră acest track pe 2 noiembrie 2023, în cadrul Hollywood Bowl in Los Angeles. Melodia a fost prezentată de către solistul Axl Rose drept "o piesă care nu a mai fost interpretată și ar putea fi foarte interesantă". Ca și "Perhaps", "The General" a fost compusă în cadrul sesiunii nesfârșite "Chinese Democracy".

Imediat peste TOOL și al său "Fear Inoculum", așteptat 13 ani există "Chinese Democracy", poate albumul cu cea mai lungă așteptare din istorie. Între "The Spaghetti Incident" din 1993 și "Chinese Democracy" au trecut nu mai puțin de 15 ani.

S-a vorbit despre acest single în cadrul unor interviuri acordate de toboșarul GNR Bryan "Brain Mantia", care a scris unele dintre melodii și le-a dat numele. A colaborat cu fostul solist Skid Row Sebastian Bach la ele. În 2008, pe când acorda un interviu celor de la Rolling Stone, Sebastian a spus că Axl a descris "The General" ca "o melodie lentă, care toacă sunetele". Era considerată un soi de sequel pentru "Estranged", melodie de pe "Use Your Illussion II".

Bach spunea și că e "The General" este una dintre piesele sale preferate și una dintre cele mai metal piese pe care îl auzise pe Axl cântând-o. Mai ales că trebuia să înalțe mult vocea și să atace agresiv track-ul. Ultimii 3 ani au fost generoși cu fanii Guns N' Roses, care au avut parte de single-uri noi, precum "Hard Skool", "Absurd", "Perhaps".

Noi i-am văzut pe Axl, Slash and co pe Arena Națională în vara lui 2023, pentru 3 ore de transpirație și travaliu și o surpriză plăcută per total. Părerile despre sonorizare au fost împărțite, dar efortul nu-l ia nimeni muzicienilor.

Citește în continuare

Trending