Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

6 piese au trecut de a doua semifinală a Selecției Naționale Eurovision 2019 - iată finaliștii

Pe 10 februarie a avut loc a doua semifinală a Selecţiei Naţionale pentru Eurovision 2019. Au participat 12 melodii, iar 6 au mers în finală, 5 prin decizia juriului şi una prin decizia publicului. Vezi lista completă de finalişti, care vor participa la finala de pe 17 februarie.

Publicat

pe

Selectia Nationala Eurovision 2019 Semifinala Arad TVR
Selectia Nationala Eurovision 2019 Semifinala Arad TVR │ FOTO: TVR stiri.tvr.ro

Cea de-a doua semifinală Eurovision România a avut loc la Arad, în Sala Sporturilor "Victoria", duminică, 10 februarie 2019. Au participat 12 piese, iar juriul a ales 5 pentru finală, în vreme ce telespectatorii au putut vota de asemenea una. De această dată s-au calificat următoarele piese:

"Right Now" - Olivier Kaye

Olivier Kaye este cunoscut pentru participarea la Cerbul de Aur, ediţia 2018, unde a câştigat premiul întâi. Olivier a fost preferatul publicului de la Cerbul de Aur, conform sondajului online. Tânărul a ajuns să participe la competiţie la îndemnul tatălui său, care l-a cunoscut pe Jacques Hustin, cântăreţ care a câştigat Cerbul de Aur în 1968. Olivier a participat şi la The Voice Belgia şi se pregăteşte să devină învăţător.

Belgianul participă la Selecţia Naţională Eurovision piesa "Right Now", compusă de Ovidiu Jacobsen, Shani Kfir şi Rasmus Bosse.

"Daina" - Letiţia Moisescu & Sensibil Balkan

Letiţia Moisescu este o cântăreaţă din Hunedoara, care moşteneşte talentul muzical de la mama sa, interpreta de folclor Elena Moisescu. Are deja la activ concerte în Italia, Franţa şi Japonia, cântând de la o vârstă fragedă. Letiţia a mai participat la preselecţia Eurovision în 2011, ajungând în finala selecţiei cu piesa "Dreaming of You", compoziţie a celor de la Play&Win.

În 2019 colaborează cu Sensibil Balkan, cântând piesa "D A I N A", compusă de Mihai Ogăşanu şi Marian Enache.

"Dear Father" - Laura Bretan

Laura Bretan este finalista "America's Got Talent" din 2016. Tânăra este născută în Chicago, dar a obţinut cetăţenie română şi vrea să aibă o carieră muzicală în ţara noastră. Melodia "Dear Father" este compusă de Mihai Alexandru. Laura are doar 16 ani, dar are deja experienţa reprezentaţiilor live. A câştigat finala concursului "Românii au talent", sezonul 6.

La "America's Got Talent" Laura Bretan se clasa pe locul 6 cu o interpretare a piesei "O mio babbino caro". Are o carieră muzicală de succes în State.

"On a Sunday" - Ester Peony

Ester Peony este un nume de scenă al Alexandrei Creţu, artistă care şi-a lansat EP-ul de debut în mai 2018. Se numeşte "Dig It" şi include 4 piese. La Selecţia Naţională Eurovision 2019 participă cu melodia "On a Sunday", compusă împreună cu Alexandru Serbu. Artista a colaborat şi cu Mahia Beldo sau Phelipe până acum şi pregăteşte un nou album, la care lucrează de ceva vreme.

Piesă sa are un aer întunecat şi misterios, cu un ritm sacadat şi senzual care intrigă.

"Renegades" - Linda Teodosiu

Linda Teodosiu este fiica lui Flavius Teodosiu, un reputat saxofonist. A început cariera muzicală în Germania, unde a participat la concursul de talente "Germany Idol 2009". A ajuns în semifinale, urmând apoi să îşi înceapă cariera muzicală, după ce a semnat cu Sony Music. Piesa sa de debut, "Love sux" a ajuns pe locul 24 în topurile germane.

Tânăra urca alături de tatăl sau pe scenă de la Cerbul de Aur 2018. Piesa sa de la Eurovision este "Renegades", compusă de Jonas Thander.

"Your Journey" - Aldo Blaga (piesa aleasă de public)

Aldo Blaga şi-a compus propria piesă pentru Eurovision, alături de Olivier Basil şi Nicoleta Roman. Este o piesă în engleză şi română, cântată cu candoare şi scoţând în evidenţă timbrul artistului. Muzicanul are albumul de debut "Despre Dragoste" deja disponibil digital. Discul este dedicat cauzelor caritabile şi este încununarea a 10 ani de creaţie.

Juriul a fost format din Adi Cristescu, Mihai Georgescu, Crina Mardare, Andy Platon şi Mugurel Vrăbete. La finalul concursului, după jurizare a concertat Alessandro Canino, alături de trupa Hit Italy. Alessandro Canino a participat la Festivalul Sanreno în anii '90 şi este celebru pentru hituri ca "Brutta", "Tu, tu, tu" sau "Crescerai". Albumul "I" i-a adus premiul Leul de Aur la Veneţia.

Iată și lista finaliştilor aleşi în prima semifinală, cea de la Iaşi:

  • "Army of Love" - Bella Santiago
  • "Destin" - Trooper
  • "Skyscraper" - Teodora Dinu
  • "We Are the Ones" - Claudiu Mirea
  • "Sin Ti" - DYA & Lucian Colareza
  • "Underground" - Vaida

Finala Selecției Naţionale va avea loc pe 17 februarie 2019 la Bucureşti, când vom afla cine va reprezenta România la Eurovision 2019 în Tel Aviv, Israel. Va fi transmisă în direct de TVR 1, TVR Moldova, TVR Internaţional şi TVR HD. România şi Moldova vor concura în a doua semifinală Eurovision 2019, pe 16 mai.

Comentează

Trending