Urmărește-ne în Social Media

Muzică și film

Thom Yorke nu va participa la evenimentul de includere a trupei Radiohead în Rock And Roll Hall Of Fame, dar este entuziasmat de premiile Oscar

Thom Yorke, solistul trupei Radiohead, a declarat că nu înțelege organizațiile de tipul Rock And Roll Hall Of Fame și că preferă să participe la evenimente precum Ceremonia de decernare a premiilor Oscar.

Publicat

pe

Thom Yorke (Radiohead, Atoms for Peace)
Thom Yorke (Radiohead, Atoms for Peace) │ FOTO: TY www.facebook.com

Într-un interviu din publicația Variety, Thom Yorke a menționat că nu își dorește să jignească pe nimeni, însă și-ar dori ca cineva să îi explice rolul Rock and Roll Hall of Fame.

"Cred că problema noastră e că fiecare ceremonie de decernare a unor premii din Marea Britanie e ciudată. Am crescut cu premiile Brit Awards, care sunt exact ca un fel de accident de mașină în care nu vrei să fii implicat. Așa că habar nu avem ce să credem despre asta."

Muzicianul va avea un concert cu Filamornica din Paris care are loc în aceeași zi cu marele eveniment. Astfel și-a motivat lipsa de la ceremonia Rock and Roll Hall of Fame.

Pe de altă parte, Thom Yorke este entuziasmat de premiile Oscar și își dorește să participe. Compoziția lui, "Suspirium", de pe coloana sonoră a filmului "Suspiria", se află pe lista scurtă de nominalizări la premiile Oscar. Cele cinci nominalizări finale la categoriile "Cea mai bună piesă" și "Cea mai bună coloană sonoră" vor fi anunțate pe 22 ianuarie.

"Premiile Oscar au mai mult sens pentru mine. Sper ca piesa să fie nominalizată. Ar fi foarte tare pentru că am muncit un an și jumătate la asta. Uneori e frumos să ți se recunoască meritele. Atunci când înțelegi exact ce înseamnă asta."

Solistul trupei Radiohead a compus 25 de piese care se regăsesc pe coloana sonoră a filmului "Suspiria", în regia lui Luca Guadagnino. Pelicula este un remake după filmul din 1977. Albumul ”Suspiria (Music For The Luca Guadagnino Film)” a fost lansat ca dublu LP, în format vinil, și ca CD dublu.

"Suspiria" este primul proiect de acest gen la care lucrează artistul, spunând că este "o formă de libertate pe care nu a avut-o înainte".

PUBLICITATE
Comentează

Trending