Urmărește-ne în Social Media

Albume noi

The Cranberries lansează ultimul album cu Dolores O'Riordan, "In the End"

La un an de la moartea lui Dolores O'Riordan, trupa The Cranberries anunță lansarea albumului "In the End". Acesta este ultimul material înregistrat cu vocea regretatei vocaliste.

Publicat

pe

Dolores O'Riordan în deschiderea concrtului The Cranberries de la Romexpo, Bucuresti pe 11 octombrie 2012
Dolores O'Riordan în deschiderea concrtului The Cranberries de la Romexpo, Bucuresti pe 11 octombrie 2012 │ FOTO: Ionut Paraschiv / InfoMusic.ro

În toamna anului trecut, chitaristul Noel Hogan anunța într-un interviu pentru The Guardian că înainte de a muri, Dolores O’Riordan a înregistrat o serie de piese noi alături de colegii ei din The Cranberries. Aceste melodii se regăsesc pe noul album "In the End", a cărui lansare este anunțată exact la un an de la moartea regretatei soliste.

"Nu mă pot gândi la un alt mod mai potrivit de a comemora un an de la moartea lui Dolores și de a-i celebra viața și cariera decât prin acest anunț al lansării ultimului ei album cu formația.

Mi-e foarte dor de ea, în special astăzi, întreaga familie simțind același lucru. Era foarte entuziasmată de înregistrarea acestui nou album și aștepta cu nerăbdare lansarea lui. Nu am nicio îndoială că e fericită acum și că ar fi încântată de anunțul de astăzi" , a declarat mama lui Dolores O’Riordan, Eileen.

Discul "In the End" conține 11 melodii, la care chitaristul Noel Hogan și Dolores au început să lucreze în perioada turneului din mai 2017. Demo-urile înregistrate de cei doi urmau să ajungă la casa de discuri BMG, însă moartea lui Dolores a dat peste cap programarea inițială.

"Am știut că acesta este cel mai potrivit mod prin care îi putem aduce un omagiu lui Dolores"

După ce au primit acordul familiei lui Dolores de a continua acest proiect, membrii formației The Cranberries au finalizat și retușat melodiile împreună cu producătorul Stephen Street, care mai lucrase cu trupa pentru alte patru albume, inclusiv pentru "Everybody Else Is Doing It, So Why Can’t We?".

"Am știut că acesta trebuie să fie unul dintre cele mai bune albume Cranberries, dacă nu chiar cel mai bun. Ce ne-a îngrijorat a fost ideea de a lansa un album care nu se ridică la standarde și care ar putea dăuna istoriei trupei.

După ce am trecut prin toate demo-urile la care eu și Dolores am lucrat și am hotărât cu toții că avem un album puternic, am știut că acesta este cel mai potrivit mod prin care îi putem aduce un omagiu lui Dolores", a declarat chitaristul The Cranberries, Noel Hogan.

Discul "In the End" poate fi precomandat de pe site-ul oficial al formației, iTunes, Amazon, Apple Music și Google Play. Albumul va fi lansat oficial pe 26 aprilie.

Tracklist The Cranberries - "In the End":

  1. All Over Now
  2. Lost
  3. Wake Me When It’s Over
  4. A Place I Know
  5. Catch Me If You Can
  6. Got It
  7. Illusion
  8. Crazy Heart
  9. Summer Song
  10. The Pressure
  11. In The End

Pe 15 ianuarie 2018, lumea muzicii a pierdut-o pe solista trupei The Cranberries, Dolores O'Riordan. Deși s-a speculat că aceasta s-ar fi sinucis, moartea artistei nu a fost plănuită, ci accidentală.

Născută pe 6 septembrie 1971 în Limerick (Irlanda), Dolores O’Riordan a devenit vocalista trupei "Cranberry Saw Us" în 1989, în urma unui anunț dat de frații Hogan în presa locală. Numele formației a fost schimbat ulterior în The Cranberries. Succesul internațional a venit în 1993, odată cu albumul de debut: "Everybody Else Is Doing It, So Why Can't We?", care a înregistrat vânzări de peste 40 de milioane de exemplare. Discul a inclus hituri ca "Linger", "Zombie" și "Salvation".

Trending