Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Delia concert Cum Era drive in Romexpo 2020INFO CONCERT:
Delia - concert Drive In
INFO CONCERT:
Il Volo
INFO CONCERT:
Slipknot
INFO CONCERT:
Neversea 2020
INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Avishai Cohen

Roger Waters vrea să ducă showul "The Wall" la zidul dintre SUA şi Mexic

Roger Waters, legendarul muzician Pink Floyd vrea să ducă reprezentaţia "The Wall" la graniţa dintre Mexic şi Statele Unite. Acolo ar trebui să se construiască zidul propus de Donald Trump încă din campania sa electorală.

Roger Waters The Wall la Bucuresti pe 28 august 2013

Roger Waters doreşte să organizeze concertul special ca protest legat de acest proiect. În timpul unei apariţii la o expoziţie Pink Floyd din Londra, muzicianul a discutat despre această idee. Nu e prima oară când Rogers flirtează cu un concert de protest, el propunând un show de gen şi în 2017 şi cu aceeaşi zonă de demarcare între cele două ţări ca spaţiu de desfăşurare.

Waters a apărut la expoziţia mai sus menţionat alături de toboşarul Nick Mason. Împreună muzicienii au solicitat publicului să se trezească şi să protesteze contra politicilor de extremă dreaptă. "The Wall" este mai relevant că niciodată, fiind invocat de fiecare dată când apare un rift între grupuri de persoane, de naţionalităţi, sexe sau religii diferite.

De altfel întregul album a devenit stindard al trezirii popoarelor europene, fiind cântat în întregime în Germania în iulie 1990. Pe atunci se sărbătorea căderea Zidului Berlinului. Waters este un important critic al politicilor lui Donald Trump, afişându-se des cu imagini ale preşedintelui cu tag-uri precum "şaradă" şi "joker" peste chipul său.

La concertele muzicianului apar des mesaje "Trump is a Pig" proiectate pe ecran. "The Wall" este o operă legendară creată în 1979 şi integrată în panteonul muzicii rock şi muzicii în general. Albumul a fost gândit ca o rock opera şi conceput în timpul turneului "In the Flesh" din 1977. Povestea rock operei este despre Pink, un star rock modelat după Waters şi mai mult după liderul Pink Floyd, Syd Barrett.

A fost înregistrat într-o perioadă de mari tensiuni în trupă, clăparul Richard Wright fiind concediat din grup. În 2018 acest LP vânduse peste 23 de milioane de unităţi, iar piesa "Another Brick In the Wall", partea 1 şi 2 a devenit un veritabil imn de rebeliune pentru generaţii întregi. Roger Waters a lansat ultimul său LP solo "Is This the Life We Really Want?" în 2017, cu single-uri apreciate de fani precum "The Last Refugee" şi "Wait for Her".

Waters a adus spectacolul The Wall la Bucureşti în 2013, pentru o experienţă fantastică, în faţa a 50.000 de spectactori.

Citește mai multe despre Pink FloydRoger Waters
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Ascultă noua piesă Dream Theater, "Fall Into the Light" - AUDIO

Dream Theater tocmai a lansat un nou single de pe viitorul LP, "Fall Into the Light". Provine de pe albumul...

Închide