Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2019 ELIZA G (Italia) câștigătoarea Cerbului de Aur 2019ELIZA G din Italia a câștigat trofeul Cerbul de Aur 2019 - VEZI LISTA CÂȘTIGĂTORILOR Poze Cerbul de Aur 2019: concert Irina Rimes INFO CONCERT:
Cerbul de Aur 2019
Poze Cerbul de Aur 2019: concert Emeli Sandé VIDEO: Cover după Metallica la Cerbul de Aur 2019 - Colaborare aparte Laura Bretan, Ester Peony și Olivier Kaye Poze Cerbul de Aur 2019: concertul lui Ștefan Bănică

Rihanna îl dă în judecată pe tatăl ei

Rihanna îl dă în judecată pe tatăl ei, Ronald Fenty, pentru falsă publicitate și invadarea vieții sale private, susținând că acesta a folosit numele ei pentru a atrage beneficii pentru compania sa. Înainte de a lua decizia de a merge în instanță, artista a încercat să vorbească cu tatăl ei, însă acesta a ignorat-o.
Rihanna

Rihanna

Rihanna îl dă în judecată pe tatăl ei, susținând că acesta încearcă să păcălească lumea că ea este implicată în afacerea lui, Fenty Entertainment.  Artista îl acuză că a ales numele Fenty știind că acesta este un brand puternic, pe care lumea îl asociază cu Rihanna. Mai mult decât atât, Ronald ar fi utilizat această marcă pentru a acționa în numele cântăreței, fără acordul acesteia.

”Deși domnul Fenty este tatăl Rihannei, el nu are, și nu a avut niciodată, autoritatea de a acționa în numele Rihannei”

Compania Fenty Entertainment a fost fondată în 2017 de tatăl Rihannei, Ronald Fenty, și Moses Perkins, pe site-ul firmei și canalele de social media sugerându-se că Riri ar fi motorul afacerii.

Acest lucru a fost dezmințit de artistă, așa cum apare și în plângerea depusă.

"Deși domnul Fenty este tatăl Rihannei, el nu are, și nu a avut niciodată, autoritatea de a acționa în numele Rihannei și nici nu a fost vreodată autorizat să-i folosească numele, drepturile de proprietate intelectuală sau drepturile de publicitate", scrie avocata Carla Wirtschafter în plângere.

Tatăl Rihannei ar fi încercat să-i rezerve concerte fără autorizația ei

În acuzațiile aduse lui Ronald Fenty și lui Moses Perkins se arată și că cei doi au încercat să rezerve prin intermediul Fenty Entertainment numeroase concerte în numele Rihannei, fără autorizația ei. Nu mai puțin de 15 show-uri fuseseră rezervate în America Latină fără știrea artistei, toate aceste concerte valorând în jur de 15 milioane de dolari.

"Domnul Fenty și domnul Perkins au folosit aceste minciuni într-un efort fraudulos de a solicita milioane de dolari de la terțe părți nevinovate în schimbul promisiunii false că au fost autorizați să acționeze în numele Rihannei și /sau că Rihanna va participa la diverse evenimente cu locații din întreaga lume", este detaliat în plângere.

În apărarea sa, Ronald Fenty a declarat că aceste afaceri au fost discutate înainte cu cei de la casa de discuri a Rihannei, Roc Nation. Acest lucru a fost însă dezmințit de artistă, Rihanna specificând că nimeni de la Roc Nation nu știa ce făcea Fenty.

Rihanna îl dă, astfel, în judecată pe tatăl ei pentru publicitate falsă și invazie a drepturilor ei de confidențialitate și publicitate, printre alte revendicări. Ea cere instanței să declare că inculpații nu pot folosi marca Fenty sau orice alt termen care este similar cu numele ei și că cei doi (Ronald și Moses) nu pot promova în mod fals o afiliere de afaceri cu ea.

Înainte ca acest scandal să ajungă în fața instanței, Rihanna a încercat să ia legătura cu tatăl său trimițându-i mai multe scrisori prin care îi cerea să renunțe la numele Fenty și să nu o mai implice în business-ul lui. Toate aceste tentative de a discuta cu el au fost, însă, ignorate, susține artista.

Citește mai multe despre Rihanna
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
The Cranberries lansează ultimul album cu Dolores O'Riordan, "In the End"

La un an de la moartea lui Dolores O'Riordan, trupa The Cranberries anunță lansarea albumului "In the End". Acesta este...

Închide