Urmărește-ne în Social Media

Concerte & turnee

Plácido Domingo Jr. concertează pentru prima oară în România

Fanii lui Plácido Domingo Jr. se vor bucura de o premieră muzicală prin concertul ce va fi susținut de artist pe 17 aprilie 2019 la Sala Palatului din București. Află mai multe detalii despre eveniment.

Publicat

pe

Placido Domingo Jr.
Placido Domingo Jr. │ FOTO: PR

Plácido Domingo Jr. va cânta alături de nume importante ale scenei naționale și internaționale și va fi acompaniat de Orchestra Metropolitană București, sub bagheta dirijorului Daniel Jinga.

Fanii artistului vor fi martorii unei interpretări vocale impresionante și pline de emoție, într-o combinație de muzică clasică și ritmuri care amintesc de epoca swing, îmbinate cu o bază solidă de jazz și un aranjament orchestral fluent, ducând clasicul crossover într-o direcție cu totul nouă.

Plácido Domingo Jr. s-a născut în Mexic, în 1965. Pasiunea pentru muzică a luat naștere de la o vârstă fragedă, în special datorită celor mai bune și reprezentative voci de operă cu care a intrat în contact. Tatăl său este cunoscutul tenor și dirijor, Plácido Domingo.

Plácido Domingo Jr. a petrecut o bună parte a vieții sale în calitate de compozitor și producător muzical. În 2010, Plácido și-a prezentat debutul internațional în calitate de cântăreț. Încurajat de tatăl său în acest parcurs muzical, Plácido Domingo Jr. a fost întâmpinat cu căldură pe scenele lumii. De asemenea, publicul apreciază de fiecare dată ocaziile în care Domingo tatăl și fiul sunt reuniți pe scenă, în cadrul unor duete extraordinare.


De-a lungul carierei sale de compozitor, Plácido Domingo Jr. a scris piese pentru artiști de calibru precum Michael Bolton, Riccardo Cocciante, Vanessa Williams, Sarah Brightman, Jose Carreras, Luciano Pavarotti, Leona Mitchell, Diana Ross, Alejandro Fernández, Tony Bennett, și bineînțeles, tatăl său, Plácido Domingo.

În calitate de cântăreț, Domingo Jr. a colaborat pentru primul său EP, în 2010, cu producătorul Juan Cristóbal Losada. În 2017 a scos primul album în limba spaniolă – "Latidos", urmat de versiunea în engleză – "Heartbeat". Acesta include cântece populare ale anilor '50 și '60, cu influențe de latino pop, jazz, tango, bolero, cha-cha-cha și bachata, cu aranjamente orchestrale și duete cu artiști precum José Feliciano, tatăl său - Plácido Domingo, și Arturo Sandoval, printre alții.

Prețuri bilete la concertul Plácido Domingo Jr.

  • VIP - 280 lei
  • Categoria I - 236 lei
  • Categoria II - 188 lei
  • Categoria III - 152 lei
  • Categoria IV - 96 lei
  • Categoria V - 56 lei

Accesează evenimentul din agenda InfoMusic pentru a cumpăra bilete!

Apasă pe eveniment pentru informații suplimentare:

Concerte miercuri, 17 aprilie 2019

Plácido Domingo Jr.

Loc
Sala Palatului

Concerte & turnee

Concertul Placido Domingo de la București este SOLD OUT

Placido Domingo, cu o prodigioasă carieră artistică neîntreruptă de peste o jumătate de secol, va urca pe scenele din România pe 23 februarie 2024, la BT Arena din Cluj Napoca şi pe 26 februarie, la Sala Palatului din Bucureşti.

Publicat

pe

Placido Domingo
Placido Domingo │ FOTO: Radovan Šubín www.facebook.com

Biletele pentru concertul pe care legendarul tenor Placido Domingp îl va susţine la Bucureşti pe 26 februarie s-au epuizat. Se mai pot încă achiziţiona bilete pentru concertul ce îl aduce pe Placido Domingo pe scena BT Arena din Cluj-Napoca pe 23 februarie. Evenimentele sunt organizate de Kimaro Entertainment, Mall4Art şi Magic FM.

Domingo va fi acompaniat de soprana Adela Zaharia şi de Valahia Symphony Orchestra, avându-l la pupitru pe dirijorul spaniol Jordi Bernàcer. Pe scenă vor mai urca şi fiul artistului, Placido Domingo Jr, dar şi tenorul român Alin Stoica.

"Ne bucurăm că Sala Palatului va fi plină până la ultimul loc, aşa cum merită un artist de talia lui Placido Domingo şi vă invităm să nu rataţi şansa de a lua parte la concertul program pe 23 februarie la Cluj-Napoca, pentru care încă mai sunt bilete în vânzare", au declarat organizatorii.

Cântăreț și dirijor, tenor și bariton, Placido Domingo e unul dintre cei mai apreciați artiști de operă. Repertoriul său include peste 150 de roluri, performanță pe care nu a mai atins-o nimeni, și este considerat de critici "Om al Renașterii", pentru o carieră strălucitoare și pentru remarcabile contribuții umanitare, răsplătite cu premii de prestigiu și o prețuire globală.

De-a lungul carierei, Domingo a primit 12 Premii Grammy și a contribuit la melanjul muzicii pop cu bel canto. Din 1990, Domingo a fost un promotor de vârf al operei în întreaga lume, cântând alături de José Carreras și de Luciano Pavarotti pentru mai bine de un deceniu, atrăgând noi spectatori ai acestui gen muzical. A fondat și conduce competiția muzicală Operalia, care descoperă și lansează tineri cântăreți.

Citește în continuare

Trending