Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Jennifer LopezJennifer Lopez a fost lăudată de Ben Affleck și Mark Anthony Primele NFT-uri lansate de UNTOLDPrimele NFT-uri lansate de UNTOLD ilustrează personaje magice de pe tărâmul festivalului Coperta cărții "The Lives of Brian"Vocalistul AC/DC lansează cartea de memorii "The Lives of Brian" Eugenia Nicolae la "Românii au talent"Eugenia Nicolae a prezentat o nouă fațetă a folclorului la "Românii au talent" - VIDEO Adrian Galbinu la "Românii au talent""Românii au talent": Adrian Galbinu a interpretat o partitură de operă și a mers mai departe cu 4 DA - VIDEO Victor SocaciuVictor Socaciu e internat cu COVID-19; Starea muzicianului este gravă

Nume mari din muzică au cântat la tributul pentru Chris Cornell, un concert de 5 ore - VIDEO

Numele lui Chris Cornell nu va fi uitat vreodată şi nici timbrul său unic. Identitatea sa artistică transcende grunge-ul care ni l-a dat pe Cornell şi îi asigură un loc în panteonul rock. După o chitară dedicată memoriei sale şi o statuie ridicată în Seattle, artistul a primit un impresionat concert tribut la mijloc de ianuarie 2019. Puteţi urmări secvenţe din reprezentaţia de 5 ore în cadrul articolului.
Concert tribut Chris Cornell I Am the Highway

Concert tribut Chris Cornell I Am the Highway │ FOTO: The Forum

Nume mari precum Metallica, Soundgarden, Audioslave, Dave Grohl, Josh Homme şi Miley Cyrus chiar au urcat pe scenă. Toţi au interpretat piesele lui Cornell, dar şi melodii proprii. Show-ul s-a numit "I Am the Highway: A Tribute to Chris Cornell" şi a inclus un moment magic realizat de Jack Black. Artistul a povestit cum Chris reuşea să cânte între note şi să "inventeze" note care nu există.

Performerii centrali au fost grungerii din Seattle, precum Soundgarden, Temple of the Dog, Pearl Jam, membrii supravieţuitori Nirvana, Alice in Chains şi Melvins. Foştii colegi de trupă din Audioslave şi Soundgarden şi-au unit forţele cu Metallica, Foo Fighters sau Ryan Adams. Ţinând locul lui Cornell la voce au apărut pe rând Miley Cyrus, Fiona Apple, Chris Stapleton şi chiar Adam Levine.

Lista de invitaţi speciali nu s-a limitat doar la muzicieni. Bradd Pitt, Leonardo DiCaprio, Christian Bale şi Tom Hanks au fost la eveniment pentru a îi aduce un omagiu artistului. Jimmy Kimmel a fost gazda acestui show, încercând să îmbine atmosfera sobră cu ceva umor bine plasat. Josh Homme a cântat piesa lui Johnny Cash, "Rusty Cage", una dintre preferatele luI Cornell.

Ryan Adams a dus publicul în depresie adâncă prin piesa "Fell on Black Days", dar bucuria a reapărut odată cu piesa "Redemption Song" a lui Bob Marley, cântată de fiica lui Cornell, Toni cu Ziggy Marley. Dave Grohl a făcut o treabă excelentă, ţinând locul lui Cornell ca membru Audioslave pe legendara piesa "Show Me How to live", pe care a participat şi Robert Trujillo de la Metallica la bas.

William DuVall şi Jerry Cantrell de la Alice in Chains au avut loc de guest star la Soundgarden, cu varianta proprie de "Hunted Down". Metallica a cântat piesele "All Your Lies", "For Whom the Bell Tolls", "Master of Puppets" şi "Head Injury". Miley Cyrus a făcut o impresie bună cu piesa "Two Drink Minimum", participând şi la coverul Temple of the Dog pentru piesa "Say Hello 2 Heaven".

Văduva lui Cornell, Vicky s-a ocupat de organizare şi intenţionează să doneze veniturile pentru Fundaţia Chris and Vicky Cornell, dar şi pentru Fundaţia Epidermolysis Bullosa Medical Research. Marii absenţi ai serii au fost Eddie Vedder de la Pearl Jam şi basistul Soundgarden Hiro Yamamoto.

Citește mai multe despre Adam LevineAlice in ChainsAudioslaveChris CornellMetallicaMiley CyrusSoundgarden
Alex Stănescu este redactor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
BTS îşi lansează filmul - concert "Burn the Stage: The Movie" pe YouTube

BTS, cel mai în vogă boy band al momentului îşi cimentează faima globală prin lansarea unui film-concert. Se numeşte "Burn...

Închide