Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Eliza G și FeliVIDEO: Eliza G a întâlnit-o pe Feli și au cântat a cappella Creioane Colorate: "Am câștigat pentru amândouă" INFO CONCERT:
Mariza
Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Noi piese pot fi înscrise la Eurovision România 2019 prin solicitarea unui wild card

Deși faza preselecțiilor s-a încheiat, organizatorii Eurovision România 2019 permit înscrierea de noi melodii prin solicitarea unui wild card. Până pe 10 ianuarie, artiștii care își doresc un loc în semifinalele competiției au oportunitatea de a propune piese, acestea urmând a fi evaluate în baza criteriilor de validare din preselecții.
Eurovision Romania 2019

Eurovision Romania 2019 (foto: TVR)

Lista celor 23 de melodii calificate în Selecția Națională Eurovision 2019 va fi completată de noi piese. Acest lucru va fi posibil prin introducerea unui wild card, ce va permite propunerea de melodii noi până la data de 10 ianuarie.

Cum poți beneficia de un wild card

Solicitarea calificării unor piese se va face în condițiile prevăzute de cap. VI, pct. 1.1. Lit. c) a Regulamentului Selecției Naționale. Organizatorii vor activa această modalitate de calificare doar în cadrul semifinalelor, timpul dintre semifinala de la Arad (10 februarie) și marea finală (17 februarie) nefiind suficient.

Pot fi propuse doar piese care nu au fost înscrise în preselecția din perioada 9 noiembrie - 10 decembrie 2018. Argumentarea solidă a motivelor pentru care acestea nu au putut participa la prima etapă este una din condițiile esențiale a analizei oricărei propuneri, aceasta urmând să fie transmisă la adresa de email [email protected]

Solicitările pot fi depuse exclusiv online, pe site-ul oficial și urmează a fi evaluate în baza acelorași criterii de selecție, atât administrative cât si artistice, avute în vedere la departajarea semifinaliștilor.

Când vor fi anunțate piesele ce vor completa lista celor 23 de melodii deja calificate

După parcurgerea unui traseu similar celui impus în preselecție, joi, 11 ianuarie, organizatorii vor comunica piesele calificate în cele două semifinale pe această cale extraordinară, consacrată sub denumirea de wild card.

Marea Finală Eurovision România va avea loc pe 17 februarie

Seria show-urilor Selecției Naționale debutează la Iași, în Sala Polivalentă, pe 27 ianuarie 2019, când vom afla primii finaliști ai concursului. Spectacolul Eurovision va continua la Arad, pe 10 februarie, unde juriul și telespectatorii vor califica alte șase piese pentru finală, în decorul de la Sala Sporturilor „Victoria”.

Marea finală Eurovision România 2019 va avea loc pe 17 februarie, la București, într-un spectacol transmis în exclusivitate de TVR. Dintre melodiile calificate în concurs, doar una va fi desemnată câştigătoare.

Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Marilyn Manson a împlinit 50 de ani; Cum şi-a sărbătorit shock rockerul ziua

Una dintre figurile cele mai şocante şi marcante din istoria rock-ului, Marilyn Manson a împlinit 50 de ani pe 5...

Închide