Cele mai așteptate concerte în România și recomandăriCele mai importante concerte în Romania în 2020 Roxen (2019)Eurovision 2020: Ascultă cele 5 piese propuse pentru a reprezenta România INFO CONCERT:
UNTOLD Festival 2020
INFO CONCERT:
Mariza
INFO CONCERT:
Electric Castle Festival 2020
Roxen (2019)Roxen va reprezenta România la Eurovision 2020 - Află-i povestea! INFO CONCERT:
Summer Well 2020

Ascultă "New Horizons", prima piesă a lui Brian May după o pauză de 20 de ani - AUDIO

"New Horizons", noua piesă a lui Brian May ce are ca inspirație misiunea sondei cu același nume, a avut premiera la centrul de control NASA din Maryland, SUA. Single-ul aduce aduce împreună cele două mari pasiuni ale chitaristului Queen: astronomia și muzica.
Brian May

Brian May

Brian May a fost implicat într-un proiect extrem de ambițios, ce a marcat un moment istoric. Pe 1 ianuarie, chitaristul Queen a lansat o piesă ce a avut ca inspirație misiunea sondei New Horizons (NH), ce face parte din programul spaţial al NASA de explorare a Sistemului Solar.

Sonda NH, lansată în 2006, s-a întâlnit în prima zi a anului 2019 cu un Kuiper Belt Object (KBO) izolat denumit Ultima Thule, mult dincolo de Pluto, spre granițele Sistemului Solar. Un cercetător al NASA a confirmat că NH se află într-o stare bună, în lunile următoare sonda urmând să trimită fotografii făcute în apropiere de Ultima Thule.

”Acest proiect m-a energizat așa cum niciun altul nu a mai făcut-o până acum. Pentru mine, a fost o provocare să îmbin două laturi ale vieții mele - astronomia și muzica. Alan Stern, inițiatorul acestei incredibile misiuni NASA, a fost cel care ”a aruncat mănușa” în luna mai. M-a întrebat dacă aș putea veni cu o piesă tematică pentru Ultima Thule [nume generic pentru un loc îndepărtat, situat dincolo de lumea cunoscută]”, a mărturisit Brian May.

Ultima Thule se află la aproximativ 6,4 miliarde de kilometri de Pământ, acesta fiind cel mai îndepărtat obiect ceresc studiat vreodată de om.

"Pentru mine, piesa ["New Horizons"] este despre acea calitate a speciei umane care ne face să ne punem întrebări și să ne dorim să înțelegem Universul în care trăim", a declarat Brian May pentru BBC News.

"New Horizons" a fost difuzată în premiera la centrul de control NASA din Maryland, SUA. Brian May a fost implicat și în derularea misiunii New Horizons, fiind colaborator științific al NASA. Chitaristul Queen are un doctorat în astrofizică finalizat în 2007 la Imperial College din Londra.

VIDEO: Brian May - ”New Horizons” (Ultima Thule Mix)

Anul trecut, Brian May s-a bucurat de câteva realizări notabile. Ne referim, desigur, la succesul fenomenal al filmului biografic ”Bohemian Rhapsody”, nominalizat la Globurile de Aur, dar și al piesei cu același titlu, recent declarată cea mai ascultată piesă rock a secolului.

Citește mai multe despre Brian MayQueen
Raluca Chirilă este Editor la InfoMusic.ro.
Citește și alte articole ale autorului.
CLOSE
CLOSE
Citește articolul precedent:
Festivalul George Enescu Ediţia 2019 reunește peste 2500 dintre cei mai valoroși artiști ai lumii

Începutul de an 2019 aduce veşti bune dacă sunteţi pasionaţi de muzică clasică şi nu numai. Festivalul George Enescu va...

Închide