Urmărește-ne în Social Media

Emisiuni radio-tv

Mihai Trăistariu s-a retras din Selecția Națională pentru Eurovision 2019

Mihai Trăistariu a anunțat că nu va mai participa la Eurovision 2019. Calificat în semifinale cu piesa ”Baya”, artistul s-a retras din concurs acuzând ”un drum care prezintă multe ”mistere””.

Publicat

pe

Mihai Trăistariu
Mihai Trăistariu │ FOTO: Ionela Coman www.facebook.com

Nelipsit de la ultimele ediții Eurovision, Mihai Trăistariu s-a înscris și anul acesta cu piesa "Baya". Melodia a fost validată de juriu, însă cu mai puțin de o lună înainte de semifinala de la Iași, artistul a anunțat că nu mai dorește să participe.

Mihai: "În acest moment, nu mai am încredere în obiectivitatea organizatorilor concursului Eurovision România"

"În urma unei evaluări complete a Concursului Eurovision Romania 2019, organizat de TVR, am decis să mă retrag din competiție.

Eurovision este concursul care mi-a dat aura de artist în 2006, atunci când am obținut pentru România cel mai mare punctaj din istorie și un succes răsunător cu piesa "Tornero", în peste 35 de țări.

Acest lucru m-a motivat pe parcursul carierei mele de artist și mi-a arătat că visul poate fi împlinit, dacă ești dispus să lucrezi pentru asta.

M-am înscris anul acesta în preselecții cu piesa "Baya", reușind trecerea în Semifinale. (...)

Sunt un artist competitiv și am demonstrat asta prin fapte. Pentru că, în acest moment, nu mai am încredere în obiectivitatea organizatorilor concursului Eurovision România, dată fiind situația neclară, din start, în ceea ce priveste concurenții înscriși - cei care au trecut preselecțiile și cei care au fost favorizați ulterior - am decis să mă retrag.

Nu pot continua un drum care prezintă multe "mistere". Mulțumesc fanilor care m-au susținut întotdeauna și care sunt alături de mine și de muzica mea și le promit că pentru mine, Eurovision rămâne o poveste ... fără sfârșit!", a transmis Mihai Trăistariu.

"Misterele" la care artistul face referire sunt artiștii introduși recent în concurs prin metoda wild card, respectiv Bella Santiago și Linda Teodosiu.

Această noutate a ediției 2019 Eurovision a fost anunțată, însă, încă de la debutul primei etape a concursului, în noiembrie 2018.

În calitate de organizator, TVR și-a rezervat încă de la înscrieri opțiunea de a oferi câte un wild card în fiecare etapă a Selecției, fără ca exercitarea acestui drept să conducă, însă, la diminuarea numărului de piese calificate prin jurizare sau după caz, prin televot.

Când se poate retrage un concurent

Potrivit regulamentului TVR, orice concurent care dorește să se retragă trebuie să înștiințeze organizatorii că nu dorește să participe în termen de cel mult 24 de ore de la anunțarea transmiterea înştiinţării aferente calificării în oricare dintre etapele

”Retragerea piesei sau a Concurentului admise în SNESC 2019 este permisă doar în condiţiile clauzelor contractuale agreate cu SRTv, intenţia motivată de retragere necesitând notificare prealabilă care trebuie transmisă pe adresa [email protected] în termen de cel mult de 24 de ore de la transmiterea înştiinţării aferente calificării în oricare dintre etapele SNESC 2019”, apare în regulamentul oficial Eurovision.

Marea Finală Eurovision România va avea loc pe 17 februarie

Seria show-urilor Selecției Naționale debutează la Iași, în Sala Polivalentă, pe 27 ianuarie 2019, când vom afla primii finaliști ai concursului. Spectacolul Eurovision va continua la Arad, pe 10 februarie, unde juriul și telespectatorii vor califica alte șase piese pentru finală, în decorul de la Sala Sporturilor „Victoria”.

Marea finală Eurovision România 2019 va avea loc pe 17 februarie, la București, într-un spectacol transmis în exclusivitate de TVR. Dintre melodiile calificate în concurs, doar una va fi desemnată câştigătoare.

Comentează

Trending